註冊 登入

[路線討論] 請九巴改善脫班

請九巴改善脫班 E-mail 此主題給朋友

剛剛想搭249x,本來已經預早時間去大圍站等,過左一陣,突然見到佢話行車受阻,再等多陣直頭冇左班車!大佬,249x 30分鐘一班,唸住快去到青衣先去坐,宜家等多30分鐘,有冇攪錯!

利申,最後冇等行左去海福坐286x 轉港鐵,坐左$16,九巴係咪應該賠番個差額俾我

附件

Screenshot_20190414-102732.png(214.52 KB)

2019-4-14 11:10 AM

Screenshot_20190414-103110.png(214.73 KB)

Screenshot_20190414-105241.png(217.74 KB)

熱賣及精選
狗巴經常收車,無得改善。
我上兩次黃大仙走咗架82X,跟住要等24分鐘後先有車,正常係12—13分鐘一班,明顯係收車。

回覆 引用 TOP

近排九巴可能唔想做落去,差不多條條線都玩收車
我上次等1A等左20分鐘先有車,平時6-7分鐘就有一班
而且車隊殘舊,短豬已經夠鐘仲要續牌,搞到K廠1部B8L都冇
留名睇厹司俾運吉收番個牌

當身體不見有傷  呼吸心跳一樣 以後剩餘自己  所以自強
若還是愛你  難道算妄想 未眠是漆黑到天亮
https://www.youtube.com/watch?v=ntvuq5UBh1E
「其實自己有痛苦,不一定會話俾人知」
Hey.... 你呢d 都未算脱得勁la

昨日53甩得仲勁ar

想了解我的愛恨車嗎?按我了解

對付胖虎"小霸王"既其一方法~

回覆 引用 TOP

其實脫左班之後變左等60分鐘!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 psypericarp 於 2019-4-14 11:10 AM 發表

剛剛想搭249x,本來已經預早時間去大圍站等,過左一陣,突然見到佢話行車受阻,再等多陣直頭冇左班車!大佬,249x 30分鐘一班,唸住快去到青衣先去坐,宜家等多30分鐘,有冇攪錯!
你係幾點去到大圍站?

引用:
原帖由 psypericarp 於 2019-4-14 11:10 AM 發表

利申,最後冇等行左去海福坐286x 轉港鐵,坐左$16,九巴係咪應該賠番個差額俾我
286X $7.1
港鐵南昌去青衣 $6.9
加埋 $14

你坐咩坐左 $16?

引用:
原帖由 ame3738 於 2019-4-14 07:09 PM 發表

286X $7.1
港鐵南昌去青衣 $6.9
加埋 $14

你坐咩坐左 $16?
啱,打錯左係$14,但係我係唔gur,又貴左,又耐左!因為搭巴士係更方便快捷,有埋巴士到站應該會係更好,如果咁樣都可以脫班,其實佢交番條線出來會唔會更好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ame3738 於 2019-4-14 07:05 PM 發表

你係幾點去到大圍站?
張相post 出來時間正正係我個時間,但係我都冇見到架車!

引用:

利申,最後冇等行左去海福坐286x 轉港鐵,坐左$16,九巴係咪應該賠番個差額俾我 ...
唔脫班就唔叫狗巴哪!預咗……

回覆 引用 TOP

我覺得佢個app係預計時間 有時係見佢突然唔見左個時間或者長左 但其實架車過多1-2分鐘就黎

引用:
原帖由 TL1596 於 2019-4-14 13:33 發表

近排九巴可能唔想做落去,差不多條條線都玩收車
我上次等1A等左20分鐘先有車,平時6-7分鐘就有一班
而且車隊殘舊,短豬已經夠鐘仲要續牌,搞到K廠1部B8L都冇
留名睇厹司俾運吉收番個牌 ...
都話狗巴死都唔買11.3,所以短車極度嚴重短缺!

留名睇狗巴夠唔夠膽用短豬用到24-25年車,十足中巴珍寶一樣!

1969 omega speedmaster professional見證人類登月50年
1979 rado與港鐵同賀中國改革開放40周年
1994 新南非 omega中置陀飛輪
1999 澳門回歸20周年 omega co axial新年代
2009 samsung galaxy敢就十年
引用:
原帖由 前哨戰 於 2019-4-15 05:03 PM 發表

我覺得佢個app係預計時間 有時係見佢突然唔見左個時間或者長左 但其實架車過多1-2分鐘就黎
呢個係小問題,根本無人會投訴,事實好多時係見到仲有6,7分鐘有車,但過十分鐘後都無車到,仲顯示下班車要廿幾分鐘後呢,跟住真係要等廿幾分鐘先有車

回覆 引用 TOP

296D就經常出現這情況,係尖沙咀等,可以1小時冇車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 psypericarp 於 2019-4-14 10:33 PM 發表

張相post 出來時間正正係我個時間,但係我都冇見到架車!
即係你10:27到站啦
咁會唔會係岩岩走左班車?

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。