註冊 登入

兩鐘頭內被抄牌兩次 香討焦點

兩鐘頭內被抄牌兩次 E-mail 此主題給朋友

我泊車位置前後都有其他車泊係度,係停車位,唔係黃線,無阻街,泊左半個鐘就比人抄左,但唔見其他車比人抄左。因為見到反正都抄左,所以做完野先去攞車,兩個鐘後就比人抄多次,當時亦唔見有其他車比人抄左。
我揸左車一年,真係未見過咁。真係無試過一日兩次,仲係兩個鐘頭内兩次。

補充:我事後經過嗰度見差人抄牌,食店女老闆同差人講:呢架車係熟客嘅,抄嗰啲啦!

精選汽車
1. 你確定你泊嘅係停車位?
地面無劃黃線,唔代表可以泊低架車走咗去。

2. 個個泊街,都話自己無阻街

3. 抄咗就老奉唔理繼續擺, 以為$320任你擺,你呢個諗法係大錯特錯

4. 你話前後都有車,點解剩係抄你一架, 警察抄你架車時,呢批車根本未來, 而警察抄咗果批,一早走咗

btw,  唔講太多,留返俾其他師兄補充

引用:
原帖由 wings3 於 2019-4-14 10:04 PM 發表

我泊車位置前後都有其他車泊係度,係停車位,唔係黃線,無阻街,泊左半個鐘就比人抄左,但唔見其他車比人抄左。因為見到反正都抄左,所以做完野先去攞車,兩個鐘後就比人抄多次,當時亦唔見有其他車比人抄左。
我揸左車一年,真係未見過咁。真係無試過一日兩次,仲係兩個鐘頭内兩次。 ...
違泊被炒好正常

回覆 引用 TOP

泊得街就預抄
預抄幾多都唔好寃。
你想唔抄就泊車場。
係咁多

引用:
原帖由 wings3 於 2019-4-14 10:04 PM 發表

我揸左車一年,真係未見過咁。真係無試過一日兩次,仲係兩個鐘頭内兩次。 ...
9 x 10 係被人針對投訴

由愛故生憂,由愛故生怖;若離於愛者,無憂亦無怖。

會唔會前後車抄完走左, 另一批車泊入黎, 錯覺好似淨係你抄左

回覆 引用 TOP

泊得街就預左啦,講咁多咪又係要俾

回覆 引用 TOP

我15分钟抄兩張都無出post 聲討

泊街唔係咪表位就算有無黃線都可以抄得,完。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 p-air 於 2019-4-14 10:51 PM 發表

我15分钟抄兩張都無出post 聲討
係咪真係15分鐘仲兩張呀

而家違泊多到差佬抄唔惦放軟手脚,若然投訴有時堅持要講車牌,咁嚟到净抄嗰架交差,楼主可能係咁情况

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤兔追風 於 2019-4-14 10:40 PM 發表

9 x 10 係被人針對投訴
我就係覺得係咁嘅原因。

我唔係話唔應該抄我牌,我亦知要抄牌無話要隔幾耐,問題係我唔係阻著其他車行駛,啲差人點解會嚟得咁密,當時有好多車泊係度,唔少係無司機係車度,我唔信兩段抄牌時間,其他所有車都開走左,只剩我一架抄左嘅係度。

我揸車經驗少,請見諒!

泊咗喺小露寶前面?定係出入口位?

Et doucement, j'oublierai tout doucement
Je f'rai semblant doucement
En attendant ton retour, comme dans une vieille chanson d'amour

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wings3 於 2019-4-14 11:23 PM 發表

我就係覺得係咁嘅原因。

我唔係話唔應該抄我牌,我亦知要抄牌無話要隔幾耐,問題係我唔係阻著其他車行駛,啲差人點解會嚟得咁密,當時有好多車泊係度,唔少係無司機係車度,我唔信兩段抄牌時間,其他所有車都開走左,只剩我一架抄左嘅係度。

我揸車經驗少,請見諒! ...
深表同情

你想呢度啲師兄比咩回應你?咁都係比多320姐。一次半次咪當教下地租囉。學c hing們講,唔抄係好彩,抄係預左,人地抄幾多張實質無明文法例管制,就當你係個別例子,係不幸。咁即係非經常性發生。呢320對你經濟壓力好大?定為啖氣。時間多?

我還是不夠成熟..還達不到你的要求

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。