註冊 登入

謝東閔 Brian - 得失一笑中 (劇集 "倚天屠龍記" 主題曲)

謝東閔 Brian - 得失一笑中 (劇集 "倚天屠龍記" 主題曲) E-mail 此主題給朋友

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
熱賣及精選
引用:
原帖由 男E 於 2019-4-15 12:24 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=ypAx668y7Z4
咩人來?無線己經買劇仲節省到主題曲,也找二打六,好窮咁!

更加唔想睇.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 向楓 於 2019-4-15 10:55 發表

咩人來?無線己經買劇仲節省到主題曲,也找二打六,好窮咁!
可以係myTV 睇返原聲

引用:
原帖由 002534 於 2019-4-15 12:28 PM 發表

可以係myTV 睇返原聲
唔想聽,不要再虐待我耳朵!

引用:
原帖由 向楓 於 2019-4-15 12:31 發表

唔想聽,不要再虐待我耳朵!
所以咪叫你睇返原聲版,咪聽返周華健首歌囉,我都唔想聽星夢

引用:
原帖由 002534 於 2019-4-15 12:47 PM 發表

所以咪叫你睇返原聲版,咪聽返周華健首歌囉,我都唔想聽星夢
周華健首歌就好正!👍👍👍星夢就找Hana或周柏豪,系一個百幾萬人睇電視台播,簡直就系虐待!

引用:
原帖由 向楓 於 2019-4-15 12:49 PM 發表

周華健首歌就好正!👍👍👍星夢就找Hana或周柏豪啦
tbb 聽你話,片尾曲即刻搵番Hana 唱補鑊😂😂

麻麻地 一直都覺得佢木口木面
歌唱還算一般中規中矩, 但欠感情,咬字太實唱得太“平” , 欠個人風格。
其實都唔算第一次錄歌了。

mv演出台風表情均木木獨獨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Spiderjohn 於 2019-4-15 12:56 發表

tbb 聽你話,片尾曲即刻搵番Hana 唱補鑊😂😂
個人建議,想睇粵語配音又想聽華健首主題曲,去myTV Super 點「原裝雙語版」,唔好睇81台版,免費頻道播放通常唔用原版主題曲,TVB只會係myTV Super收費區播全部原裝,免費版就改播自創歌。最賤係呢樣

回覆 引用 TOP

歌名改得好,一笑中

回覆 引用 TOP

而且都唔太難聽。

回覆 引用 TOP

刀劍如夢+Hana.

回覆 引用 TOP

不太難聽,但唱得太平穩,唱歌好像有點硬,一般般吧!

不過,本身首歌起伏位,好像真係低過頭,我聽完都無咩太大印象。

回覆 引用 TOP

唱到似讀書咁既😅

回覆 引用 TOP

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。