• 瀏覽: 8,916
  • 回覆: 72
其實心想
老細只想請個大波

看著皇上三妻四妾,風流快活
突然間有股衝動
唔想無辜既人浪費時間

熱賣及精選
老作

回覆 引用 TOP

不嬲見工都係睇運,除非有人介紹

回覆 引用 TOP

供過於求
讀書多既邊會揾文員做

引用:
原帖由 鬼屋滴滴鞋抽 於 2019-4-16 12:20 AM 發表

供過於求
讀書多既邊會揾文員做
仲衰的公司都有,睇下百本專業護理服務的條款,魔鬼合約

附件

B99062C4-EBC9-4315-9CC2-0F08F50B90DD.jpeg(219.58 KB)

2019-4-16 05:59 AM

回覆 引用 TOP

間公司好有前景,因為老細係一個有要求嘅人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼屋滴滴鞋抽 於 2019-4-15 04:56 PM 發表

其實心想
老細只想請個大波

看著皇上三妻四妾,風流快活
突然間有股衝動
唔想無辜既人浪費時間
中環果啲唔出奇。。。。

放心。。。必定係大波獲聘

回覆 引用 TOP

咁請定唔請?

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

呢度d人話無消息好正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 癲狗理7 於 2019-4-16 11:31 PM 發表

我之前請個工廠區文員,8千至1萬,收了500份CV,個個學士碩士,當中年過40的HKU、CU碩士很多。
大學學位現在完全不值錢(專業除外),在八十年代九零年頭文憑和高級証書都已經夠用。

引用:
原帖由 癲狗理7 於 2019-4-16 11:31 PM 發表

我之前請個工廠區文員,8千至1萬,收了500份CV,個個學士碩士,當中年過40的HKU、CU碩士很多。
俾我零願請個中5都唔請大學畢業,大學畢業生做哩d垃圾低級文員工都系玩玩吓,騎牛搵馬做唔長,中5生肯學肯捱好多。所以唔系專科揾專工,唔好話自己大學畢業。

生活令到我們忘記時間,但時間吾可以令我們忘記生活...
                                               BY CHI LAM
提示:支持鍵盤翻頁左 右