• 瀏覽: 1,990
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
現在想學下玩舊裝,有無c兄知道,原裝是多數唔對色嗎?這是正常嗎真係有點亂

精選汽車
舊裝我就唔識, 唔敢講對唔對色係咪一定有鬼野, 不過你玩得舊裝但針面唔對色唔覺好怪既咩? 不如俾D耐性搵隻對期對色既唔係會完美D? 因我睇好多時都係一樣色既, 唔同既不如玩返新錶 純個人意見

唔對色有機會換過parts或番點,Under UV會睇到多D野.  搵好嘅舊裝要慢慢搵,不能急.

我是新手,如有錯請指點。

玩舊裝要實物揸上手,用肉眼來判斷,
憑個芒幅圖講乜都假,好易"奶"嘢

引用:
原帖由 rayboy888 於 2019-4-16 01:17 PM 發表

唔對色有機會換過parts或番點,Under UV會睇到多D野.  搵好嘅舊裝要慢慢搵,不能急.

我是新手,如有錯請指點。
會睇到咩請問

引用:
原帖由 tonywong888 於 2019-4-16 05:02 PM 發表

會睇到咩請問
在UV底下,夜光的反應是否一樣,其實之前有師兄曾經發帖講關於夜光,你可search 一下作參考。

套針可能起晒銹,所以焗換!
如果在價錢反映番不對色,咁就考慮下!睇下上e悲揾吾揾到舊針?

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2019-4-16 07:18 PM 發表

套針可能起晒銹,所以焗換!
如果在價錢反映番不對色,咁就考慮下!睇下上e悲揾吾揾到舊針?
有時見真生銹好難睇

引用:
原帖由 tonywong888 於 2019-4-16 10:47 PM 發表

有時見真生銹好難睇
我買過兩隻16800,個面好靚但套針就起銹,真係吾知點解?

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2019-4-16 11:37 PM 發表

我買過兩隻16800,個面好靚但套針就起銹,真係吾知點解?
後尾有無換套針?

引用:
原帖由 tonywong888 於 2019-4-17 02:15 AM 發表

後尾有無換套針?
一隻多年前出左,知下手換了針,另一後期入的就keep住!冇換針!

舊裝雖然好型…但唔識睇唔識買

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2019-4-17 07:01 AM 發表

一隻多年前出左,知下手換了針,另一後期入的就keep住!冇換針!
正呀

就係銹到咁!
一日仲用得都吾換住!

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2019-4-17 11:24 AM 發表

就係銹到咁!
一日仲用得都吾換住!
是呀,隻錶好靚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]