[綜合資訊] 請教和歌山、白濱🙇‍♀️

引用:
原帖由 $_$_$ 於 2019-4-23 10:52 PM 發表

HX
HX 飛關西最平3千頭,同細小朋友去揀D正常時間啦

曾經有一份真誠的愛擺在我的面前,但是我沒有珍惜,等到失去的時候才後悔莫及,塵世間最痛苦的事莫過於此。
如果個天可以俾機會我番轉頭既話,我會同佢講我愛佢,如果非要在這份愛加上一個期限,我希望是一萬年.....
熱賣及精選
引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-4-23 01:19 PM 發表

師兄.
可擴展地區 ,選擇多好多. 冇咁單一.
姬路.岡山.兒島夕照..小豆島.鳥取.高松...........
https://www.westjr.co.jp/global/tc/ticket/pass/kansai_wide/

我的小量相.  唔好介意.
https://www.discuss.com.hk/viewthread.p ...
緊喺唔介意啦!謝謝森師兄好詳細既資料,鬼太郎同兔仔島我都想去,今次去10日會全程玩自駕,要開始溫書做功課

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Seductive 於 2019-4-23 11:51 PM 發表

HX 飛關西最平3千頭,同細小朋友去揀D正常時間啦
買左HX喇
2000一個左右
但去程落機已經6點幾

我都諗住去和歌山同白濱,每個地方2日1夜係咪已經足夠呢?因為有老有嫩

引用:
原帖由 $_$_$ 於 2019-4-24 05:47 AM 發表

買左HX喇
2000一個左右
但去程落機已經6點幾

我都諗住去和歌山同白濱,每個地方2日1夜係咪已經足夠呢?因為有老有嫩
我都排緊行程

曾經有一份真誠的愛擺在我的面前,但是我沒有珍惜,等到失去的時候才後悔莫及,塵世間最痛苦的事莫過於此。
如果個天可以俾機會我番轉頭既話,我會同佢講我愛佢,如果非要在這份愛加上一個期限,我希望是一萬年.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 $_$_$ 於 2019-4-23 10:52 PM 發表

HX
10月尾坐 HX 的話, 連稅 Below $3K 係正常價錢.
如果有機會見到 Below $2300 就更加不用慢慢諗
因爲關西機場稅全日本最貴, 加埋香港稅項, 已經要差不多 $800, 機票平極有限

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-4-24 10:12 AM 發表

10月尾坐 HX 的話, 連稅 Below $3K 係正常價錢.
如果有機會見到 Below $2300 就更加不用慢慢諗
因爲關西機場稅全日本最貴, 加埋香港稅項, 已經要差不多 $800, 機票平極有限 ...
咁我2000蚊應該抵買了

HX連稅 $2500-$3000。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 $_$_$ 於 2019-4-24 12:44 PM 發表

咁我 2000蚊 應該抵買了
HX 淡季連稅 $2K 相當靚價了.
我同事去年 11月連稅 $13xx 但時間不太好 : 18:xx 出發, 23:xx 回程, 這些價錢可遇不可求, 無參考價值.

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-4-24 02:38 PM 發表

HX 淡季連稅 $2K 相當靚價了.
我同事去年 11月連稅 $13xx 但時間不太好 : 18:xx 出發, 23:xx 回程, 這些價錢可遇不可求, 無參考價值.
1300超平
我去程時間都麻麻。12:50
所以應該拎車直接落和歌山住一晚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Seductive 於 2019-4-16 03:05 PM 發表

今次大阪想去和歌山、白濱...

預計唔delay都要下午2:00到關西機場,出到來起碼3:00,請問先去和歌山住一晚,第二日玩和歌山,第二天下午去白濱好?定関西機場直去白濱比較好?
謝謝 ...
吓、由大阪落白浜要成3個鐘啦
就算飛機凖時過到白浜都天黑呀
都係和歌山住一晚好D

引用:
原帖由 dcdavid 於 2019-5-1 01:50 PM 發表

吓、由大阪落白浜要成3個鐘啦
就算飛機凖時過到白浜都天黑呀
都係和歌山住一晚好D
Thx
就是囉⋯⋯因為住温泉酒店,唔想咁遲入住,去到已經天黑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 $_$_$ 於 2019-4-24 05:47 AM 發表

買左HX喇
2000一個左右
但去程落機已經6點幾

你排好行程未?

引用:
原帖由 Seductive 於 2019-5-17 08:55 AM 發表

你排好行程未?
我未排呀,未confirm酒店又未book車

回覆 引用 TOP

關西去白濱,自駕兩個鐘,如是冬天去,四點半已開始天黑,五點黑晒咁滯,夏天則相反,七點先天黑。你兩點land,到過晒關、拎埋車開車都要三點半,四點到和歌山,五點半到白濱。如果是冬天,我會住一晚和歌山dormy inn,第二日先慢慢揸過去,中間都有幾個景可以行,例如串本。如果是夏天,又唔想浪費一日,可以直接自駕落去,六點前實到。

如果不是自駕,咁就複雜了,因為去白濱的jr唔密,要慢慢計

引用:
原帖由 桃花賭主 於 2019-5-17 01:45 PM 發表

關西去白濱,自駕兩個鐘,如是冬天去,四點半已開始天黑,五點黑晒咁滯,夏天則相反,七點先天黑。你兩點land,到過晒關、拎埋車開車都要三點半,四點到和歌山,五點半到白濱。如果是冬天,我會住一晚和歌山dormy inn,第二日先慢慢揸過去,中間都有幾個景可以行,例如串本。如果是夏天,又唔想浪費一日,可以直接自駕落去,六點前實到。

如果不是自駕,咁就複雜了,因為去白濱的jr唔密,要慢慢計 ...
我是搭車,所以仲度緊

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。