[綜合資訊] 請教和歌山、白濱🙇‍♀️

請教和歌山、白濱🙇‍♀️ E-mail 此主題給朋友

今次大阪想去和歌山、白濱...

預計唔delay都要下午2:00到關西機場,出到來起碼3:00,請問先去和歌山住一晚,第二日玩和歌山,第二天下午去白濱好?定関西機場直去白濱比較好?
謝謝

曾經有一份真誠的愛擺在我的面前,但是我沒有珍惜,等到失去的時候才後悔莫及,塵世間最痛苦的事莫過於此。
如果個天可以俾機會我番轉頭既話,我會同佢講我愛佢,如果非要在這份愛加上一個期限,我希望是一萬年.....
引用:
原帖由 Seductive 於 2019-4-16 03:05 PM 發表

今次大阪想去和歌山、白濱... 預計唔 delay 都要 2:00 到關西機場,出到來起碼 3:00 ...
半夜 3:00, 無車去和歌山啊 ~

先去和歌山住一晚 穩陣d..

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-4-16 03:24 PM 發表

半夜 3:00, 無車去和歌山啊 ~
Sorry 表達不好,是下午三時

曾經有一份真誠的愛擺在我的面前,但是我沒有珍惜,等到失去的時候才後悔莫及,塵世間最痛苦的事莫過於此。
如果個天可以俾機會我番轉頭既話,我會同佢講我愛佢,如果非要在這份愛加上一個期限,我希望是一萬年.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-4-16 03:28 PM 發表

先去和歌山住一晚 穩陣d..
我就是有少少擔心萬一delay, 去到白濱有D趕,可能唔到果日円月島日落

禾 試過有一次下午 一點机.

最後係下午六點半先起飛.......

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-4-16 07:59 PM 發表

禾 試過有一次下午 一點机.

最後係下午六點半先起飛.......
吓...
直踩白濱其實真係好趕咁...
依家要睇酒店, 所以度黎度去...

回覆 引用 TOP

坐JR 還是自駕, 我上次自駕無問題, 因為和歌山啲酒店睇唔啱

引用:
原帖由 TONYMILK 於 2019-4-18 01:32 AM 發表

坐JR 還是自駕, 我上次自駕無問題, 因為和歌山啲酒店睇唔啱
我坐JR...
其實我都有呢個感覺...

回覆 引用 TOP

去到白濱都看吾到日落

住一晚和歌山先,唔洗咁趕,如果用JR PASS可以遲一日先開PASS。

我成日覺得一泊兩吃,看不到日落

引用:
原帖由 Seductive 於 2019-4-16 07:08 PM 發表

我就是有少少擔心萬一delay, 去到白濱有D趕,可能唔到果日円月島日落
去白濱好遠,且巴士好疏,晚上7時左右停,最好去和歌山住一晚

如果你3點建議先玩和歌山,第二日朝早再去白浜.
黑潮號停日根野站既車少 得13:57,16:57,18:02

(16:56日根野) 特急くろしお19號 → (17:16和歌山) → (18:45白浜)

如果好想當日入去 可以坐去天王寺站 趕 15:30 特急くろしお17號

(15:30天王寺) 特急くろしお17號 → (16:15和歌山) → (17:38白浜)

第一日先去大阪, 住近天王寺.
第二朝用JR pass, 坐黑潮去白濱.
如果想去和歌山行下, 第三日先去和歌山, 否則直接返大阪.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。