• 瀏覽: 25,202
  • 回覆: 34
  • 追帖: 5
熱賣及精選
其實比唔比搭觀瀾湖嘅車去?得嘅話皇崗口岸有巴士去到

引用:
原帖由 c.down 於 20/4/2019 01:53 發表

深圳觀瀾湖Hard Rock Hotel (硬石酒店) ,基本上你仲以為身處香港既5星酒店內,唔係大陸地方,因為大多係香港家庭去玩。

5星酒店好靚, 大浴缸好掂,酒店內陣陣清香 ,服務態度好,連清潔嬸嬸都好好禮貌,我本人最喜歡電視機既背景音樂,係房內好relax , 又可以郁下身跳舞,浸大浴缸時最舒服,一家大小浸住又好玩。

對於好小返大陸玩,大致上去酒店有幾種方法 :

1)去羅湖 ...
好詳盡,比個like先 ^_^

分析埋利弊,勁

引用:
原帖由 c.down 於 2019-4-20 01:53 AM 發表

深圳觀瀾湖Hard Rock Hotel (硬石酒店) ,基本上你仲以為身處香港既5星酒店內,唔係大陸地方,因為大多係香港家庭去玩。

5星酒店好靚, 大浴缸好掂,酒店內陣陣清香 ,服務態度好,連清潔嬸嬸都好好禮貌,我本人最喜歡電視機既背景音樂,係房內好relax , 又可以郁下身跳舞,浸大浴缸時最舒服,一家大小浸住又好玩。

對於好小返大陸玩,大致上去酒店有幾種方法 :

1)去羅湖 ...
各口岸開出既的士入口岸接客時已被影曬樣同車牌,一般唔會兜你去邊,你可以開著百度地圖睇住,我唔敢講話百分百安全,但起碼唔係十幾廿年前果時甘亂,比起你係清湖站上地面截車,清湖以前係屬關外,就算係依家黎計,同口岸比安全點都爭少少,d車唔知邊度黎既機會仲大D!

我個人建議(人身安全及行車安全為先)
行福田,羅湖,皇崗,深圳灣-係口岸的士站上車直到!叫司機唔行高速,行下路,時間耐D, 車錢貴D!
行西九-深圳北轉的士,或光明城轉的士直到,深圳北去較遠,正常司機會行高速,但可要求唔行,光明城去近D, 全程行市區路。

仲有,福田口岸去清湖,理論係半粒鐘,係閒日非繁忙時間計,撞岩返放工或假期,預夠45-60分鐘穩陣D, 人多到嘔,什至上唔到車要等下一班。

引用:
原帖由 c.down 於 2019-4-24 10:08 AM 發表

可以,不過按人頭計70元, 你落左觀瀾湖 搭的士過去, 好近
如人頭計70,4人都要280,飛的120內攪店!

引用:
原帖由 c.down 於 2019-6-22 10:14 AM 發表

帶小朋友去最緊要安全
我又唔太覺的士有咩危險。
而家已經好過10年前。
大陸人條命都貴左,佢地自己都怕死。

反而,帶住小朋友,野野都的出的入,令到佢地縱壞晒就真。支持盡量用公交,有時大陸地鐵d 人仲禮讓,見小朋友多數都讓座。

Ching, 硬石多唔多嘢玩?

請問灑店房間會不會太細及價錢幾多謝謝回覆

4號線就黎通到去觀瀾 到時多一個選擇!

開110仲話快,你冇去過歐洲牙!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]