[其他] 有無人有興趣6月到去華欣旅行

有無人有興趣6月到去華欣旅行 E-mail 此主題給朋友

小弟自己一個人會6月去華欣 , 有無人有興趣一齊 ,
而且小弟英文有限公司. 有興趣可以pm我
小弟想去玩呢個水上樂園,
https://www.vananavahuahin.com/

富在深山有人尋               
窮在路邊冇人問
辦法總比困難多,但困難總比辦法黎得快。
熱賣及精選
引用:
原帖由 ccwa 於 2019-4-22 01:46 AM 發表

https://www.vananavahuahin.com/ ...
呢個水上樂園好好玩,記住唔好著沙灘褲去,要著泳褲,佢有D滑水梯如果見你條褲有拉鍊就唔俾玩。

推一推

富在深山有人尋               
窮在路邊冇人問
辦法總比困難多,但困難總比辦法黎得快。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ccwa 於 2019-4-22 01:46 AM 發表

https://www.vananavahuahin.com/ ...
我前日去完,只係免費去添!!我見正價要1350baht
因為呢個樂園係holiday inn和intercontinental 集團起的,所以我住左兩晚intercontinental就送兩張票俾我同老婆去玩,仲有埋shuttle車我地去。好似係住客就可以去,住一晚都得!

我住左兩晚holiday inn就係為左呢個water park,入住呢間酒店最方便係有手帶,到樂園買嘢食買飲品用手帶付款,check out才付款..
如果住其他酒店就要帶定錢入去好麻煩.

房外景觀

引用:
原帖由 tangxx 於 2019-4-22 02:55 AM 發表

呢個水上樂園好好玩,記住唔好著沙灘褲去,要著泳褲,佢有D滑水梯如果見你條褲有拉鍊就唔俾玩。
我去完。 沒有管得這麼嚴的情況。 反而大家要注意, 襟磨嘅布料! 普通薄料六成機會 屁股穿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 thindog050 於 2019-5-1 11:15 PM 發表

我前日去完,只係免費去添!!我見正價要1350baht
因為呢個樂園係holiday inn和intercontinental 集團起的,所以我住左兩晚intercontinental就送兩張票俾我同老婆去玩,仲有埋shuttle車我地去。好似係住客就可以去,住一晚都得! ...
我上年去過一次, 畀咗corner房我。 都算好新好靚, 當時有少少甲醛味 。 冇乜異地遊客, 但係超級多 泰國其他城市遊客。 大家要有少少返咗大陸 準備 感覺。 二人房連稅 連 24小時 無限次進出水上樂園 七百元 港幣

回覆 引用 TOP

所以住holiday Inn 送水上樂園 性價比 係好抵。

樂園和酒店都在半山上, 不自駕的你 會冇咁方便

已包雙人套早餐, 自助餐, 水準一般, 非常多泰國人 爭食, 同埋水上樂園 和吃早餐都會相當嘈

回覆 引用 TOP

去華欣 香港陌生朋友組隊 我覺得比較難。 除非遇啱一班 年紀大 又唔怕麻煩隔涉 又鍾意 簡單同靜 又唔介意 景點唔方便交通唔方便嘅人。Chill out 下 ok嘅。 我是揸咗三個半鐘頭車 自駕 周身骨痛 單程 先至到

回覆 引用 TOP

酒店 幾好幾抵 幾靚 景觀開揚。 設施 亦都好好 個無邊際泳池 好過曼谷市嗰啲, 同埋真係風起雲湧大自然咁樣囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無做馬會開心左 於 2019-5-16 12:38 AM 發表

所以住holiday Inn 送水上樂園 性價比 係好抵。

樂園和酒店都在半山上, 不自駕的你 會冇咁方便
Call Grab

引用:
原帖由 thindog050 於 2019-5-16 01:06 PM 發表

Call Grab
三唔識七 香港人組隊華欣 我覺得機會率真係細啲。 不如樓主改去曼谷, klook 之類 有啲搞手 攪一晚酒吧團, 收費平又可以識到世界各地 新朋友, 而且外籍 open minded 的比較多

回覆 引用 TOP

我響bangkok Chill過十幾次, 飲酒傾計好relax, 搞手又熟地頭, 反而nana, 或者自己開枱嗰啲酒吧區非常商業味, 一入去好混亂, 好似揸煙king禁住拎搶錢飲, 變質了。

去bangkok chill, 有試過 有外國 遊客直落, 日本女孩又試過, 台灣韓國女仔都試過, 混血兒都試過, 非洲女仔都試過 , 空手而回自己返酒店瞓覺又試過。。。 成件事感覺健康好多 同埋 不需要付款的。 大家有feel好緊要

回覆 引用 TOP

華欣都要組團?同啲三唔識七嘅不如自己玩仲好

回覆 引用 TOP

主題標籤 #華欣
 18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。