• 瀏覽: 5,838
  • 回覆: 50
  • 追帖: 1
最慘細路時被祖母強迫祈禱,當知道沒有神之後唔知點?
咁大個『玩笑』,我認我蠢,情感上要detach 基督教。除了against 佢無更好方法。

熱賣及精選
引用:
原帖由 may2kwan 於 2019-4-22 05:56 AM 發表

最慘細路時被祖母強迫祈禱,當知道沒有神之後唔知點?
咁大個『玩笑』,我認我蠢,情感上要detach 基督教。除了against 佢無更好方法。
妳怨恨只會令妳離神更遠,妳要學懂愛與寬恕。

引用:
原帖由 樓上的叔叔 於 2019-4-22 09:49 AM 發表

咁鍾意接近神你就快d death羅

引用:
原帖由 魅狐D雲杰 於 2019-4-23 01:28 AM 發表

咁鍾意接近神你就快d death羅
越接近神係越難死喎,身體更健康,心情更愉快播。

引用:
原帖由 樓上的叔叔 於 2019-4-23 01:36 AM 發表

越接近神係越難死喎,身體更健康,心情更愉快播。
咁你壽終正寢嗰時係咪俾神拋棄咗

引用:
原帖由 魅狐D雲杰 於 2019-4-23 01:38 AM 發表

咁你壽終正寢嗰時係咪俾神拋棄咗
壽終正寢代表我玩夠,返去神身邊囉。

引用:
原帖由 樓上的叔叔 於 2019-4-23 01:39 AM 發表

咁你咁講野就有矛盾啦

引用:
原帖由 樓上的叔叔 於 2019-4-23 01:39 AM 發表

越接近神就越難死就代表你越接近神就越唔會死,但係你接近神啦又點會壽終正寢,唔應該係長生不死嘅咩,咁你都壽終正寢就說明你根本就冇接近過神,神拋棄咗你

引用:
原帖由 魅狐D雲杰 於 2019-4-23 01:40 AM 發表

咁你咁講野就有矛盾啦
你邏輯唔啱,越難死因為有健康嘅身體少病痛,係長命而唔係唔會死喎。

引用:
原帖由 樓上的叔叔 於 2019-4-23 01:51 AM 發表

你邏輯唔啱,越難死因為有健康嘅身體少病痛,係長命而唔係唔會死喎。
宇宙咁大生靈咁多,神邊度會照顧得到你啊

你點知神照顧唔到我呢?神能夠創造萬物,照顧我濕濕碎啦。

引用:
原帖由 樓上的叔叔 於 2019-4-23 01:56 AM 發表

你點知神照顧唔到我呢?神能夠創造萬物,照顧我濕濕碎啦。
捱夜唔好喎師兄,唔通你想早d去見神咩

引用:
原帖由 魅狐D雲杰 於 2019-4-23 02:00 AM 發表

捱夜唔好喎師兄,唔通你想早d去見神咩
神時時都係度唔使走去見嘅,捱夜唔係咁好,不過夜晚至比較得閒睇下八下。

引用:
原帖由 樓上的叔叔 於 2019-4-22 09:49 AM 發表

有所為咩?果樣嘢根本唔存在。
被跌錢黨﹑祈福黨呃都會憎恨佢地袈啦。
O靚仔時被大人擺佈祈禱!現在感覺當時係虐待。

引用:
原帖由 may2kwan 於 2019-4-23 01:10 PM 發表

有所為咩?果樣嘢根本唔存在。
被跌錢黨﹑祈福黨呃都會憎恨佢地袈啦。
O靚仔時被大人擺佈祈禱!現在感覺當時係虐待。
你感覺唔存在,我感覺真實存在;亞爸亞媽要細路勤力讀書限住玩,細路會覺得係虐待,父母覺得為子女好,觀點與角度。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]