台灣酒店推介

本主題由 c0ldheart 於 2019-4-23 11:33 PM 移動

台灣酒店推介 E-mail 此主題給朋友

8月中小朋友想到台灣,請問台北,高雄有什麼酒店推介,最後近地鐵

熱賣及精選
引用:
原帖由 kaflcc 於 23-4-2019 13:53 發表

8月中小朋友想到台灣,請問台北,高雄有什麼酒店推介,最後近地鐵
無人知樓主想搵點樣的飯店旅館 (只知要近捷運站, 但預算幾多?  要獨立房間?  床位?  無人知)
不如樓主自己睇下呢度的 ching 的飯店入住後評價啦

住過的台灣酒店共40間,有台北、高雄、台南、台中、礁溪~https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=23884268&extra=page%3D1

小人定義:有公主/王子病以為大晒,做錯講錯唔肯認,仲以為自己岩晒
結論:睬呢種人就等同貶低自己,由佢出醜於人前並似癲狗周圍吠

回覆 引用 TOP

台灣康橋都幾好,而且有好多間在大堂有免費蛋糕飲品雪糕任食

引用:
原帖由 hungsing0 於 2019-4-23 03:44 PM 發表

台灣康橋都幾好,而且有好多間在大堂有免費蛋糕飲品雪糕任食
康橋商旅雄中館,就在火車站旁五分鐘路程,我前年住過,全日雪糕汽水免費供應,傍晚更有多款點心和小吃都是免費供應,房價雙人房港幣大約一仟元住三晚,整體而言,是不錯的選擇。

引用:
原帖由 退休伯伯 於 2019-4-23 04:44 PM 發表

康橋商旅雄中館,就在火車站旁五分鐘路程,我前年住過,全日雪糕汽水免費供應,傍晚更有多款點心和小吃都是免費供應,房價雙人房港幣大約一仟元住三晚,整體而言,是不錯的選擇。 ...
康橋在台灣是大集團,在高雄差不多有十間,但免費雪糕蛋糕汽水咖啡奶茶任飲任食唔係間間都有

引用:
原帖由 kaflcc 於 2019-4-23 13:53 發表

高雄的話 cozzi 真是很方便。在三多商圈捷運旁邊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hungsing0 於 2019-4-23 04:59 PM 發表

康橋在台灣是大集團,在高雄差不多有十間,但免費雪糕蛋糕汽水咖啡奶茶任飲任食唔係間間都有
免費雪糕咖啡基本上間間都有,宵夜就唔係間間有,官網有講邊間有

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 退休伯伯 於 2019-4-23 04:44 PM 發表

康橋商旅雄中館,就在火車站旁五分鐘路程,我前年住過,全日雪糕汽水免費供應,傍晚更有多款點心和小吃都是免費供應,房價雙人房港幣大約一仟元住三晚,整體而言,是不錯的選擇。 ...

回覆 引用 TOP

照我親眼所見不是每間康橋也有免費的蛋糕、冷熱飲品、雪糕, 如需要的話請先了解下

引用:
原帖由 hungsing0 於 2019-4-23 10:45 PM 發表

照我親眼所見不是每間康橋也有免費的蛋糕、冷熱飲品、雪糕, 如需要的話請先了解下
免費24小時供應只有雪糕、熱咖啡、熱茶等
並唔包括蛋糕、冷飲

引用:
原帖由 sunnycsl 於 2019-4-23 11:58 PM 發表

免費24小時供應只有雪糕、熱咖啡、熱茶等
並唔包括蛋糕、冷飲
可能間間唔同啦,我在高雄火車站對面條巷直入左手邊嗰間就有蛋糕,在台中嗰間都有蛋糕,起碼有7、8款品種添

引用:
原帖由 hungsing0 於 2019-4-24 11:46 AM 發表

可能間間唔同啦,我在高雄火車站對面條巷直入左手邊嗰間就有蛋糕,在台中嗰間都有蛋糕,起碼有7、8款品種添
有機會級數唔同,康橋系列有分商旅同飯店
高雄車站附近已經有2間康橋大飯店
雄中館只係商旅級數

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。