註冊 登入

[綜合資訊] Del

Del E-mail 此主題給朋友

一掟就爆

熱賣及精選
掉爛經常見.
間間航線都有机會的.

掉爛唔關航空公司事,係關地勤班行李運送員事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-4-24 02:51 PM 發表

掉爛經常見.
間間航線都有机會的.
所以....全部都係垃圾公司

關快運乜事?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sideguest 於 2019-4-24 03:10 PM 發表

所以....全部都係垃圾公司
可以咁講..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 農場小小採購 於 2019-4-24 02:48 PM 發表

話說早排去日本玩,回程上機時女職員表示機上太多手提行理喼,可免費幫我托運,落機時發現我的手提行理喼被掉爛了,又少了一個6。
雖然個喼係家人開信用卡送的,但香港快運乜不可以咁不負責任。
大家有冇遇過呢d情況? ...
睇完樓主個POST真係得啖笑比多少少常識開POST啦!
搞清楚以下既野
1. 廉航係唔會免費比乘客去寄倉!應該係你有買到行李寄倉而加埋個喼又未過重量,所以正確黎講唔係免費,係唔洗補錢!
2. 廉航手提行李係有限件數,尺寸及重量! 所以你過左要求佢地要你寄倉
3. 上面CHING都有講, 行李被掉爛唔係航空公司職員造成的
4. 個喼爛左你咪即時去同航空公司CLAIM或叫佢出返封信等你自己CLAIM保險

如果航空公司唔賠償比你或唔肯出信比你CLAIM保障,咁先係佢地問題

引用:
原帖由 Herman仔 於 2019-4-24 03:15 PM 發表

搞清楚以下既野
1. 廉航係唔會免費比乘客去寄倉!應該係你有買到行李寄倉而加埋個喼又未過重量,所以正確黎講唔係免費,係唔洗補錢!
2. 廉航手提行李係有限件數,尺寸及重量! 所以你過左要求佢地要你寄倉
3. 上面CHING都有講, 行李被掉爛唔係航空公司職員造成的
4. 個喼爛左你咪即時去同航空公司CLA ...
我無常識好過有d人質素低😃
有冇買到寄倉我自己唔知咩,我淨係買左u first

rubbish

回覆 引用 TOP

第一次坐廉航,平時多數坐國泰

投訴啦香港人。

T&S Clubbers
http://www.tands-clubbers.com/

回覆 引用 TOP

樓主,坐廉航但上網唱人,只會比人笑你冇錢去旅行。

所以就算有坐遇到任何不滿都冇需要上網分享,最終只有自己變左cheap 精.

引用:
原帖由 Herman仔 於 2019-4-24 03:15 PM 發表

搞清楚以下既野
4. 個喼爛左你咪即時去同航空公司CLA ...
CHing....你唔使理邊個整爛隻喼,係航空公司負責嘅
喺行李帶取回行李發覺有損毁,可以去Line5-6果頭有個counter被你報;出到大堂可以往左手面搭lift上6樓報.但唔係間間航空公司都受理,職員到時會話你知,如中華/ANA/JAL....要去番check in counter報.

引用:
原帖由 農場小小採購 於 2019-4-24 03:36 PM 發表

第一次坐廉航,平時多數坐國泰
搭CX唔會掟爛喼

引用:
原帖由 農場小小採購 於 2019-4-24 03:35 PM 發表

我無常識好過有d人質素低😃
有冇買到寄倉我自己唔知咩,我淨係買左u first
無常識亂投訴已經睇得出邊個人質素低啦~
理得你平時坐開邊間,唔同公司都有唔同POLICY! 更何況你講緊既野係apply to all airline!
好心講清楚D事實比你知,咁都可以比你話我!
究竟係你認知有問題,定係派膠出爛POST!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。