註冊 登入

[其他] 住咗台中Hotel Z 兩晚 , 覺得係伏

住咗台中Hotel Z 兩晚 , 覺得係伏 E-mail 此主題給朋友

去了台灣玩, 中間兩日去台中睇花博, 揀咗 逢甲附近呢間 Hotel Z, 住咗兩晚, 我覺得係伏, 勸各位都唔好揀agoda呢間網上agent.

講明 我唔係背包客, 有多件行李, 所以要訂三星酒店住
再講明 我係俾咗三星酒店三人房既費用
再再講明 要求高低係每個人唔同既, 入住經驗亦係個人感受

附件

thumbnail_Image-3.jpg(72.08 KB)

2019-4-25 10:56 AM

人生不相見,動如參與商
熱賣及精選
引用:
原帖由 商-_- 於 25-4-2019 10:56 發表

去了台灣玩, 中間兩日去台中睇花博, 大家去台中千祈唔好揀 逢甲附近呢間 Hotel Z, 勸各位都唔好揀agoda呢間網上agent. 我入住咗兩晚, 好伏
唔係好明樓主指的伏係關於… 咩呢?

小人定義:有公主/王子病以為大晒,做錯講錯唔肯認,仲以為自己岩晒
結論:睬呢種人就等同貶低自己,由佢出醜於人前並似癲狗周圍吠

回覆 引用 TOP

請問個伏係邊?

回覆 引用 TOP

agoda網站標示呢間係"三星級"酒店, 我訂既係 "標準三人房"
1.入住後發現 無衣櫃掛衫, 無枱, 得一張櫈仔, 床旁邊牆上面只有兩個勾
2. 所謂 "標準三人房"其實係雙人房 , 床邊地下加個地抬放張墊褥, 另一邊無位行, 已經係廁所, 你話雙人房加張 墊褥 我無問題, 但無可能話係"標準三人房"然後收三人房價錢, 如果係俾背包客住就OK既, 但三個成年人而唔係背包客就真係唔得lor
3.無活動空間, 有人要走動, 其他人要上床, 否則行唔到
4. 只放得一件行李, 如果你有幾件行李, 唔可能打開行李, 要移走哂D野先可以打開, 如果要走動, 行李唔可以係打開狀態
5. 清潔同隔音都唔理想, 半夜聽到樓上樓下沖廁聲, 話說由五星級酒店到背包客青年舍我都住過, 呢間真係無三星lor
6. wifi勁慢, 我直頭放棄咗
7. 唯一可取係, 早餐係OK既
agoda事後唔肯承認網站有誤導成份, 淨係話符合照片, 可以住三個人
我估佢可以有三星, 係因為佢既沖涼設備係名牌, 而馬桶係日式免治馬桶, 而床係電動既, 所以有三星

btw圖中圈出嚟既係房入面無既, 但網站話有既野

附件

thumbnail_Image-4.jpg(39.28 KB)

2019-4-25 12:28 PM

image 5.png(130.45 KB)

2019-4-25 12:28 PM

image 5.png

人生不相見,動如參與商
標準三人房,1 張加大雙人床(單人電動床合併),外加一床臥鋪 《 有相,亦有寫明喎。。。

引用:
原帖由 izggyli 於 2019-4-25 12:32 PM 發表

床係電動??咩用。。。。
就係醫院嗰種, 可以較高坐高D睇電視 , 唔係色情嗰種

人生不相見,動如參與商
引用:
原帖由 izggyli 於 2019-4-25 12:32 PM 發表

標準三人房,1 張加大雙人床(單人電動床合併),外加一床臥鋪 《 有相,亦有寫明喎。。。
張床無加大, 我講緊既係空間, 分明唔係三人房既空間, 我無話無床喎
無衣櫃無枱無地方放行李, 可以叫三星級酒店咩
我指既伏係, 我俾三星級酒店 +三人房既錢, 但住咗間背包客店而且無三個既活動空間
假如我淨係要張床瞓, 咁我訂青年旅館啦, 一百蚊一晚我慳返勁多, 仲咩訂三星酒店呀, 咁我唔係背包客, 係要地方放行李吖嘛, 你個馬桶點豪華對我嚟講都唔係值呢個價錢lor
如果網站寫清楚係雙人房加張墊, 而收既錢係加床雙人房錢, 唔好話係三星, 咁就無問題喇,

假如有人覺得唔係伏無問題, 咁咪去住囉,  台中咁多酒店, 而且價錢都係有多選擇, 酒店agent咁多, agoda既customer service我會俾差評, 我中咗伏講出嚟只係等其他人都知道, 或者其他人好好彩去幫襯唔會遇到咁既情況都唔定 ,我只係分享經驗啫

人生不相見,動如參與商
幅相都係咁啦, 你仲走去訂, 咁有乜好怨呢 ?

引用:
原帖由 商-_- 於 2019-4-25 12:28 PM 發表

agoda網站標示呢間係"三星級"酒店, 我訂既係 "標準三人房"
1.入住後發現 無衣櫃掛衫, 無枱, 得一張櫈仔, 床旁邊牆上面只有兩個勾
2. 所謂 "標準三人房"其實係雙人房 , 床邊地下加個地抬放張墊褥, 另一邊無位行, 已經係廁所, 你話雙人房加張 墊褥 我無問題, 但無可能話係"標準三人房"然後收三人房價錢, 如果係俾背包客住就OK既, 但三個成年人而唔係背包客就真係唔得lor ...

我是不支持單車坐港鐵要拆轆的.
支持汽車牌費加一倍, 全港汽車數量降至 50 萬架以下.
我真係好想問,三星既酒店可以有咩要求,係你要求過高,我睇唔出有咩問題

引用:
原帖由 tkglobe 於 2019-4-25 01:14 PM 發表

我真係好想問,三星既酒店可以有咩要求,係你要求過高,我睇唔出有咩問題
哦, 咁你咪去住lor

人生不相見,動如參與商
引用:
原帖由 tkglobe 於 2019-4-25 01:14 PM 發表

如果你無要求咁就無問題喇, 原來俾咗三星酒店既錢唔可以要求三星級的設備, 網頁話有書枱, 間房無枱, 咁算唔算我要求高
??

人生不相見,動如參與商
我反而覺得佢頂級 4 人房幾好 bor
我通常 2 人 + 2架單車
最好住呢 D 房, 單車可入房,
又唔係貴.

我是不支持單車坐港鐵要拆轆的.
支持汽車牌費加一倍, 全港汽車數量降至 50 萬架以下.

回覆 引用 TOP

睇相真係幾好架, 覺得無問題咪去住lor,  祝旅程愉快 

人生不相見,動如參與商
其實有講間房有幾大,23平方米,差不多啦。

引用:
原帖由 Hello326 於 2019-4-25 01:31 PM 發表

其實有講間房有幾大,23平方米,差不多啦。
是的, 差不多, 所以間房無乜問題, 係我要求高咗呢

人生不相見,動如參與商
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。