[Q&A] 奈良溫泉酒店

奈良溫泉酒店 E-mail 此主題給朋友

今年12月會到關西10天
行程大約是 香港 - 大阪 - 京都 - 宇治 - 奈良 - 大阪 - 香港

想問 奈良有什麼溫泉酒店推介?
和歌山,白浜 以前已去過,今次不走那邊啦! 謝謝!

回覆 引用 TOP

城崎.天橋立..有冇得諗?

奈良市區冇真正的溫泉旅館吧。如果大浴場都算,咪superhotel個類

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-4-28 11:08 AM 發表

城崎.天橋立..有冇得諗?
唔順路喎!ching

引用:
原帖由 pauljec 於 2019-4-28 11:23 AM 發表

唔順路喎!ching
  .嫌遠.
算.

嫌遠市區係得呢類https://www.hotespa.net/hotels/nono_nara/
溫泉區一定山卡啦咁濟

引用:
原帖由 cybog 於 2019-4-28 11:23 AM 發表

奈良市區冇真正的溫泉旅館吧。如果大浴場都算,咪superhotel個類
多謝ching,網上查到以下,但冇12月資料
Onyado Nono Nara Natural Hot Spring(禦宿諾諾奈良天然溫泉酒店)
Super Hotel Lohas JR Nara Eki(樂活JR奈良站超級酒店)
吉野櫻之湯 御宿野乃 奈良
花屋徳兵衛旅館

有冇 ching/ctse 住過俾啲意見?

引用:
原帖由 cybog 於 2019-4-28 11:42 AM 發表

嫌遠市區係得呢類
https://www.hotespa.net/hotels/nono_nara/
溫泉區一定山卡啦咁濟
會是自駕遊,所以不在市區不是大問題

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-4-28 11:36 AM 發表

.嫌遠.
唔啱就算.
CHING,唔係嫌遠,係唔順路!

Anyawy 都多謝提供意見

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pauljec 於 2019-4-28 12:19 PM 發表

會是自駕遊,所以不在市區不是大問題
既然咁不如考慮兜上去琵琶湖。 雄琴溫泉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pauljec 於 2019-4-28 12:03 PM 發表

多謝ching,網上查到以下,但冇12月資料
Onyado Nono Nara Natural Hot Spring(禦宿諾諾奈良天然溫泉酒店)
Super Hotel Lohas JR Nara Eki(樂活JR奈良站超級酒店)
吉野櫻之湯 御宿野乃 奈良
花屋徳兵衛旅館

有冇 ching/ctse 住過俾啲意見? ...
Onyado Nono Nara Natural Hot Spring(禦宿諾諾奈良天然溫泉酒店)/ 吉野櫻之湯 御宿野乃 奈良....係咪同一間嚟
我都等緊10月份佢開放booking

引用:
原帖由 sideguest 於 2019-4-28 12:34 PM 發表

Onyado Nono Nara Natural Hot Spring(禦宿諾諾奈良天然溫泉酒店)/ 吉野櫻之湯 御宿野乃 奈良....係咪同一間嚟
我都等緊10月份佢開放booking
我都唔知,希望其他 ching 指正.

回覆 引用 TOP

上去Jalan慢慢揀

附件

擷取.JPG(58.21 KB)

2019-4-29 08:09 PM

知足常樂

回覆 引用 TOP

之前幾年去奈良都係住郡山super hotel, 貪佢有parking, 附近有激安, 有aeonmall, 有食蟹

北海道,沙巴,華欣,東京,冰島挪威,台中
首爾,關西,九州,波蘭,金邊
北海道,山陰.陽,山口,鹿兒島,靜岡
華欣,東北,北海道,群馬,北海道,台東
丹麥瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
台北,北陸,西班牙

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。