[綜合資訊] 沖繩一問

沖繩一問 E-mail 此主題給朋友

諗住5月尾去沖繩6日5夜,但又未去過
有冇師兄可以推介酒店?如果住死一間酒店玩唔玩得晒?諗住自駕遊的
有冇plan同酒店可以推介下🙏🏻🙏🏻

引用:
原帖由 lam03494655 於 2019-4-28 05:53 PM 發表

諗住5月尾去沖繩6日5夜,但又未去過
有冇師兄可以推介酒店?如果住死一間酒店玩唔玩得晒?諗住自駕遊的
有冇plan同酒店可以推介下🙏🏻🙏🏻
自駕無理由住死那霸,一路向北玩上去囉
以前我咁玩
Day1-2 那霸市內
Day3 租車北上,殘波岬,靑之洞浮潛,宿名護
Day4 海洋公園,宿名護
Day5一6 玩中部附近,万座毛,玻璃船,宿美國村
Day 7 海中道路,瀨户渔港,海軍司令部,玉泉洞,還車,宿那霸
Day 8 hea国際通

不過係n年前,資料憑記憶可能有誤差

知足常樂

回覆 引用 TOP

我都係第一日買 1 day pass玩,跟住第二日先攞車北上

回覆 引用 TOP

岩岩初部plan左3晚住恩納,2晚住那霸,可行嗎?如住恩納去中北部景點遠唔遠?

引用:
原帖由 lam03494655 於 2019-4-28 10:44 PM 發表

岩岩初部plan左3晚住恩納,2晚住那霸,可行嗎?如住恩納去中北部景點遠唔遠?
其實沖繩唔大,自駕好方便,去邊都唔遠
兩晚兩晚咁換酒店都冇問題
之前我係晚晚換,搵酒店就搵免費泊車果D

回覆 引用 TOP

第一,第五晚住那霸,其他住恩納
或五晚都住美國村

回覆 引用 TOP

沖繩唔係好大,由那霸揸車去到 水族館都係兩個鐘左右。如果你中午前到那霸,可以馬上揸車去恩納或者名護住,
臨尾二日住那霸。

回覆 引用 TOP

3晚恩納2晚那霸ok啊!恩納本身都多野玩啲,同埋上名護揸車都係一小時!唔洗轉咁多酒店!

回覆 引用 TOP

多謝咁多師兄意見🙏🏻🙏🏻我見那霸好多酒店都冇得泊車

引用:
原帖由 lam03494655 於 2019-4-29 06:22 AM 發表

多謝咁多師兄意見 我見那霸好多酒店都冇得泊車
有 $$$$$ ... 點會無得泊 ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam03494655 於 2019-4-29 06:22 AM 發表

多謝咁多師兄意見🙏🏻🙏🏻我見那霸好多酒店都冇得泊車
Okinawa NaHaNa Hotel & Spa,我住過呢間,行去國際通都係5分鐘左右,有代客泊車。

回覆 引用 TOP

多謝師兄提供🙏🏻🙏🏻有冇師兄可以推介下行程?3晚恩納2晚那霸🙏🏻🙏🏻不過應該唔會玩水上活動

回覆 引用 TOP

推介元氣村MoguMogu Picnic
和饒平名繡球花園

回覆 引用 TOP

其實沖繩唔係太大,係一個休閒渡假地方。你睇睇各位師兄師姐d游記,上網睇吓資料有邊d地方你想去,開張地圖自己試吓編行程就得啦。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #沖繩 #自駕遊 #酒店
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。