[Q&A] HK express 2020 機票

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-4-30 04:12 PM 發表

講左幾次扮睇唔到?

香港航空有在線客服
上年大阪機場封左cancel flight
唔使5分鐘就覆我,仲即時同我改機票去東京

在咩線客服jack 第一時間想打返去問咩事

冇一個電話打得通

如果果個係年紀大d阿叔阿嬸 真係唔知點算

佢哋係唔會同你講 你要補錢坐下一班機 或者要出過張機票 要點安排你走 你打返hotline啦!

個hotline 係冇人聽嫁! 係咪要半夜三更係機場度再上黎請教師兄 嘩 原來有「在線客服」聯絡到航空公司嫁! 果然夠哂高科技智能服務呀!

呢間野真係大開眼戒 比錢唔係問題 唔比錢都冇辦法嫁啦 賴地都冇用 不過連佢地諗住點安排比你 冇wo! 冇位呀 full哂 你打返香港啦 仆你個街 我係泰國機場 半夜三更打返香港? 仲要搵唔到人? 你玩9我咩?

人地CX 我攞AM即時換第二朝11點機票走 7點鐘攞登機証 阿姐姐話 08:15有班機飛香港 問我上唔上呢班? 免費轉搭呢班 而且仲比特選經濟客位 正常要18000AM嫁!

你咪睇下咩分別囉? 唔係國泰錯 點解人地收你324蚊咁大把 會有呢d野 香港航空 你miss左班機 你回程機票已取消 我地冇位嫁喇 你打返香港啦 香港冇人聽電話 咁點呀? 即係點呢? 連要出過張機票 都係我自己「估」要咁做

呢間野從來冇答過我 係要加錢丫 正價買過張單程 定收手續費 定各樣那樣

你買呢間野? 有咩意外 恭喜您 你自己諗辦法

如果有咩大雪 水浸 任何突發事件 佢哋都會咁做野 咁咪仲衰過冇水飲航空? 唔怪得國泰咁貴都有市場 根本就係一間包飛機餐同行李既廉航公司 可能比廉航更差

今次經驗獲益良多 前後去泰國比3800蚊來回

正正仲貴過搭CX 

熱賣及精選
引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-4-30 06:09 PM 發表

冇一個電話打得通

佢哋係唔會同你講 你要補錢坐下一班機 或者要出過張機票 要點安排你走 你打返hotline啦!

個hotline 係冇人聽嫁! 係咪要半夜三更係機場度再上黎請教師兄 嘩 原來有「在線客服」聯絡到航空公司嫁! 果然夠哂高科技智能服務呀!

呢間野真係大開眼戒 比 ...
—開始你唔係no show 又自以為唔影響回程就唔會有事

就算你搭cx都—樣

講真 我都搭過幾次HX 都曾经打過上去幾次問野

次次都打得入搵到人 可能我人品好啦

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-4-30 06:09 PM 發表

...
只得一句 Comment : 無理取鬧

再多一句 : 人若無恥, 天下無敵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ayuco 於 29/4/2019 11:34 發表

想問下, HK express 機票, 到3月30 號之後仲未出嘅?
係咪要待CX收購左先會出?
訂酒店都係一樣呀!
第一日唔到,第二日跟住都會取消的。
條款有寫...

引用:
原帖由 WongChoi168 於 2019-4-30 06:37 PM 發表

訂酒店都係一樣呀!第一日唔到,第二日跟住都會取消的。條款有寫...
咁呢樣又唔同, 因為未比錢嘛.
如果我訂三晚, 已經 Pre-Paid 比哂錢, 就算第一二晚 No Show, 酒店仍然要留第三晚比我.

引用:
原帖由 Douzo 於 30/4/2019 19:43 發表

咁呢樣又唔同, 因為未比錢嘛.
如果我訂三晚, 已經 Pre-Paid 比哂錢, 就算第一二晚 No Show, 酒店仍然要留第三晚比我.
你自己睇條款,我是指己經比晒錢。
魔鬼永遠在背後!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 levin861 於 2019-4-30 06:28 PM 發表

—開始你唔係no show 又自以為唔影響回程就唔會有事

就算你搭cx都—樣

講真 我都搭過幾次HX 都曾经打過上去幾次問野

次次都打得入搵到人 可能我人品好啦 ...
咁唔該你 post 個hotline出黎

在下真係搵極都搵唔到個hotline係邊

我想吊佢個CS好耐

既然你話 係有電話搵到人

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-4-30 07:54 PM 發表

咁唔該你 post 個hotline出黎

在下真係搵極都搵唔到個hotline係邊

我想吊佢個CS好耐

既然你話 係有電話搵到人
我都好好奇

啱啱5分鐘前打過去

㩒完廣東話按[1]字

再㩒多一/兩個選項

就可以聯絡到

佢話24小時運作架

不過你插佢無謂

你睇睇呢度先

https://tripnotice.com/blog/2015/01/30/faq_coupon_use

如果睇完消唔到你啖氣

到時我考慮俾個電話你

同佢約砲打真軍先爽爽

不過係麻甩佬嚟

啱口味嗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-4-29 01:41 PM 發表

唔好買

我揀左香港航空 害到我雞毛鴨血

母公司非廉航都咁

我買左來回機票去曼谷 去程睇錯時間miss左 回程機票自動作廢 而不作通知

打去CS 係唔會有人聽

我比哂來回機票錢 我去程有冇上機 同回程有咩關係? 佢話條款寫左 規定係咁

最後害我要即日攞AM換CX機票返香港

我明明比哂來回機票錢 憑乜嘢取消我回程機票而唔退錢又唔補償? 仲要非廉航都咁L樣

...
你on9 可以點幫你姐?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-4-29 03:05 PM 發表

重點係 我比來回機票錢 我冇坐去果程 點解可以cut埋我返果程 又唔通知?

好彩我成20000幾AM 即場換CX第二朝走

我book11點 CX幫我免費調去08:15 仲唔駛加錢 又比埋特選經濟位我坐 仲要係里數換嫁添

香港航空仲衰過廉航 我真係唔知去果程冇上機返果程就作廢 有d咁既規矩

不過都唔會有下次 永久black list ...
試下cx 你唔飛去程,睇下佢cut 唔cut 你回程?未坐過飛機?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 30/4/2019 18:09 發表

冇一個電話打得通

呢間野真係大開眼戒 比 ...
我係度都係做 cd-room

但今日睇到你咁講

唔回覆你好似唔係咁好

你而家講都咁勞氣

可想而知當時你會點

你打電話比香港航空做乜

又咪係想人免費比你上機

唔通你會問點樣游水/行路返香港咩

你要返嚟唔買過另外一張機票

算你唔用人力

唔通會坐車 坐船返咩

唔使人教下話

嘅然唔使人教

咁搵香港航空做乜呢

引用:
原帖由 dailosai 於 2019-4-30 11:56 PM 發表

我係度都係做 cd-room

但今日睇到你咁講

唔回覆你好似唔係咁好

你而家講都咁勞氣

可想而知當時你會點

你打電話比香港航空做乜

又咪係想人免費比你上機

唔通你會問點樣游水/行路返香港咩

你要返嚟唔買過另外一張機票

算你唔用人力

唔通會坐車 坐船返咩

唔使人教下話

嘅然 ...
咁佢係咪要同我講 航班取消左 要補錢/出過張機票 下班機係幾點 補幾錢呀?

電話打唔通 搵唔到人 剩係話 冇哂位嫁喇 你打返香港問啦 咁L樣黎耍個客?

唔係衰過廉航係乜? 廉航都起碼會答到以上果幾句 呢間垃圾就算擺啦

引用:
原帖由 Bunryuu 於 1/5/2019 00:56 發表

咁佢係咪要同我講 航班取消左 要補錢/出過張機票 下班機係幾點 補幾錢呀?

電話打唔通 搵唔到人 剩係話 冇哂位嫁喇 你打返香港問啦 咁L樣黎耍個客?

唔係衰過廉航係乜? 廉航都起碼會答到以上果幾句 呢間垃圾就算擺啦 ...
你一早都話佢取消咗你張機票

我就唔信 counter 冇提到你要再買過張機票先得

至於你想坐乜嘢航空公司 航班 你有你嘅自由

我估

你都係諗住打電話去佢CS搵免費上機

就算佢有 offer 機票你都唔會買啦

況且你有AM,我唔信你會現兜兜比錢買香港航空機票囉

你係唔順佢取消你回程機票

唔使我講到咁白下話

引用:
原帖由 dailosai 於 2019-5-1 01:20 發表

你一早都話佢取消咗你張機票

我就唔信 counter 冇提到你要再買過張機票先得

至於你想坐乜嘢航空公司 航班 你有你嘅自由

我估

你都係諗住打電話去佢CS搵免費上機

就算佢有 offer 機票你都唔會買啦

況且你有AM,我唔信你會現兜兜比錢買香港航空機票囉

你係唔順佢取消你回程機票

唔使我講到咁白下話 ...
我都唔明,佢搭咩機出發去曼谷。
佢無上出發班機,點解佢唔去港航個counter問,佢游水去曼谷?係唔係我眼殘?
由頭到尾都係投訴回程被取消,唔通出發又用AM 換機票?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #機票
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。