註冊 登入

[傢俬電器] 係咪平過地台床 ? 好用嗎 ? 但想到會有塵在隙縫 , 不果起身好過地台床

係咪平過地台床 ? 好用嗎 ? 但想到會有塵在隙縫 , 不果起身好過地台床 E-mail 此主題給朋友

係咪平過地台床 ? 好用嗎 ? 但想到會有塵在隙縫 , 不果起身好過地台床

附件

擷取 1.PNG(238.72 KB)

2019-4-30 11:56 AM

擷取 1.PNG

熱賣及精選
引用:
原帖由 benq19 於 2019-4-30 11:56 AM 發表

係咪平過地台床 ? 好用嗎 ? 但想到會有塵在隙縫 , 不果起身好過地台床
普通床嚟啫,不過攞嘢好麻煩,不如油壓床好。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2019-4-30 12:13 PM 發表

普通床嚟啫,不過攞嘢好麻煩,不如油壓床好。
x2

个價由$300-$3500咁濶

如果一个正方体要$350
6个就要$2000
係平過現場做油壓床
但佢每个刀係正方型。放吾到太長太大既嘢囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benq19 於 2019-4-30 11:56 AM 發表

穩固程度成疑,如果做成人運動時驚箱與箱之間會有碰撞產生聲響和移位,樓上 ching 都有講,儲物唔方便,擺大件野又擺唔到

穩固應該冇問題,買6隻箱都會用螺絲收實呱,

3500我諗~6隻箱+床頭櫃

回覆 引用 TOP

如果床褥太重,甘囉嘢真係一個問題。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-4-30 01:50 PM 發表

穩固程度成疑,如果做成人運動時驚箱與箱之間會有碰撞產生聲響和移位,樓上 ching 都有講,儲物唔方便,擺大件野又擺唔到
穩固問題不大,如果放滿嘢的話,加上床褥重,不過點囉嘢會好麻煩

引用:

收口點處理?
櫃門與櫃門之間有無虛位?上死會否互頂?

留意訂造好多細節
當然呢款平一大截
如果買呢個,不如買張現成床仲好

引用:
原帖由 後天粉紅的水樽 於 2019-5-1 11:20 AM 發表

穩固問題不大,如果放滿嘢的話,加上床褥重,不過點囉嘢會好麻煩
囉嘢絕對煩

回覆 引用 TOP

$2000 不平
除了搬家容易,根本平時很難攞野。
去 sinway 買油壓床也只是二千多
http://www.shinway.com/swhf_index.htm

回覆 引用 TOP

引用:

請問樓主,不果(過)起身好過地台床.........點解呢 ??

回覆 引用 TOP

引用:

有隙縫,必存毛尘。上面隙縫愈多,愈多尘是理所當然。

A。 只能尽量減少隙縫。床下是拉門柜/抽屜。上面隙縫少了。方便取/收納
油壓式,5金配件易坏。不便取/收納。

B。 想好上下床,床的高度最好位於膝蓋內側。
(也就是當你坐在床緣時,雙腳要能穩穩踩在地面上)。
電腦椅坐埑離地面一樣高。45cm+。1。8米高,床可更高些。

现在的人抱怨太多,感恩太少;要求太多,给予太少;总是期望被理解,却不能理解别人;总是希望别人多为自己着想,却不懂得换位思考!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 martiniu 於 2019-5-1 11:40 AM 發表

收口點處理?
櫃門與櫃門之間有無虛位?上死會否互頂?

留意訂造好多細節
當然呢款平一大截
如果買呢個,不如買張現成床仲好
組合式。 不會平。

现在的人抱怨太多,感恩太少;要求太多,给予太少;总是期望被理解,却不能理解别人;总是希望别人多为自己着想,却不懂得换位思考!

回覆 引用 TOP

引用:

http://www.shinway.com/swhf_index.htm

回覆 引用 TOP

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。