[Q&A] 希臘. 坐Golden Star Ferries 由Mykonos 去Santorini 係邊個碼頭?

希臘. 坐Golden Star Ferries 由Mykonos 去Santorini 係邊個碼頭? E-mail 此主題給朋友

我打算坐飛機去 Mykonos, 之後坐 Golden Star Ferries 去 Santorini, 機票同船票都已經買左。

諗住機場租車, 碼頭還車, 但發覺 Mykonos 好似唔只一個碼頭,
搵勻 Golden Star Ferries 官網都無講o係邊度上船。

有無師兄師姐知道上船o既位置, 係下面o既 A 定 B?

早睡是對明天的祝福
熱賣及精選
引用:
原帖由 KenWstr 於 2019-5-2 12:39 AM 發表

我打算坐飛機去 Mykonos, 之後坐 Golden Star Ferries 去 Santorini, 機票同船票都已經買左。

諗住機場租車, 碼頭還車, 但發覺 Mykonos 好似唔只一個碼頭,
搵勻 Golden Star Ferries 官網都無講o係邊度上船。

有無師兄師姐知道上船o既位置, 係下面o既 A 定 B?
9618636 ...
應該係A(New port),Golden star 用大船泊唔到 Old port 的。不過最好你攞船飛時同職員再confirm。

引用:
原帖由 tangxx 於 2019-5-2 08:34 PM 發表

應該係A(New port),Golden star 用大船泊唔到 Old port 的。不過最好你攞船飛時同職員再comfirm。
多謝師兄指點!

早睡是對明天的祝福

回覆 引用 TOP

A,呢個網有寫

https://mykonostraveller.com/mykonos-port/

All big ferries arrive and depart from this harbor! Blue Star Ferries, Highspeed ferries, Hellenic Seaways, Fast Ferries, Aegean Speedlines, Golden Star Ferries etc.

19 GR、CY、TR
18 華山、NL、BE、IT、MT、南奧羽
17 NZ、HR、MN、SI、北陸、星洲
16 紀伊、備作、濃尾、信濃、肥前筑後、山陽
15 浙東、峨眉、上海、武當、薩摩、京阪

引用:
原帖由 PiersMorgan 於 2019-5-2 09:26 PM 發表

A,呢個網有寫

https://mykonostraveller.com/mykonos-port/

All big ferries arrive and depart from this harbor! Blue Star Ferries, Highspeed ferries, Hellenic Seaways, Fast Ferries, Aegean Speedlines,  ...
唔該哂!
Google 左成晚都無呢個o甘清楚!

早睡是對明天的祝福
引用:
原帖由 KenWstr 於 2019-5-2 10:34 PM 發表

唔該哂!
Google 左成晚都無呢個o甘清楚!
old port似乎停用

19 GR、CY、TR
18 華山、NL、BE、IT、MT、南奧羽
17 NZ、HR、MN、SI、北陸、星洲
16 紀伊、備作、濃尾、信濃、肥前筑後、山陽
15 浙東、峨眉、上海、武當、薩摩、京阪

回覆 引用 TOP

多謝分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KenWstr 於 2019-5-2 12:39 AM 發表

請問你機票幾錢?

A, 
如果不是一定要去好多個不同沙灘Mykonos 不需要租車,飲酒更加不能揸

當地去邊到都係$15,租車一日至少$45。

另外船不用太早去到,早20已可,得個等字。同埋唔好上錯船,見過有中國同胞上錯。

引用:
原帖由 big820038 於 2019-5-26 09:01 AM 發表

請問你機票幾錢?
我坐左 volotea 下午3:10機, 去到米島 16:00, 之後坐酒店車去酒店, 仲有成幾個鐘先日落。

唔包餐, 無行李, 唔揀位, 每人35歐元;
加件20kg行李, 每人32歐元。

早睡是對明天的祝福
引用:
原帖由 老公kan 於 2019-5-26 03:02 PM 發表

A,
如果不是一定要去好多個不同沙灘Mykonos 不需要租車,飲酒更加不能揸

當地去邊到都係$15,租車一日至少$45。

另外船不用太早去到,早20已可,得個等字。同埋唔好上錯船,見過有中國同胞上錯。 ...
多謝指點!

最終都係無租車或電單車, 淨行路。

附件

20190515_181249.jpg(157.37 KB)

2019-5-26 03:11 PM

早睡是對明天的祝福

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KenWstr 於 2019-5-26 03:02 PM 發表

我坐左 volotea 下午3:10機, 去到米島 16:00, 之後坐酒店車去酒店, 仲有成幾個鐘先日落。

唔包餐, 無行李, 唔揀位, 每人35歐元;
加件20kg行李, 每人32歐元。

9714352 ...
為何個個買行李都只是三十幾歐? 我要42

引用:
原帖由 big820038 於 2019-6-13 06:12 PM 發表

為何個個買行李都只是三十幾歐? 我要42
師兄, 你件o野過左 20kg.

早睡是對明天的祝福
引用:
原帖由 KenWstr 於 2019-6-13 09:08 PM 發表

師兄, 你件o野過左 20kg.
我唔識cap圖,不過, 一加寄倉行李20kg, 價錢是四十幾歐.
可能旺季又加了.

回覆 引用 TOP

Sounds Good

回覆 引用 TOP

主題標籤 #希臘 #機場 #機票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。