註冊 登入

[其他] 數碼版Xbox One S主機香港5月7號同步推出(包含三款遊戲及金會員)

數碼版Xbox One S主機香港5月7號同步推出(包含三款遊戲及金會員) E-mail 此主題給朋友

Xbox HK Facebook專頁早前宣佈
數碼版Xbox One S主機 (Xbox One S All-Digital Edition)
香港行貨將會跟美國同步5月7號推出
建議零售價為HK$1980

數碼版包含以下內容
- 一個月Xbox Live金會員
- Minecraft
- Forza Horizon 3
- Sea of Thieves

所以市面上將會有三款Xbox One主機型號
玩家可以按個人需要自由選擇
- Xbox One X
- Xbox One S
- 數碼版Xbox One S

玩下載版就唔洗怕汪星人爪爪

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

唔洗再入碟慢慢等遊戲安裝
可以一早預先下載定
凌晨一出即刻玩得

回覆 引用 TOP

無左個碟機都咁大部既

引用:
原帖由 superhkguy 於 2019-5-7 06:46 PM 發表

無左個碟機都咁大部既
因為仍然係Xbox One S
唔係Xbox Mini

回覆 引用 TOP

應該可以再創銷量新低

引用:
原帖由 superhkguy 於 2019-5-7 07:46 PM 發表

應該可以再創銷量新低

不過個人就一向支持俾玩家更多自由選擇
加上下載版/串流已經係大勢所趨

如果重新設計,機身size可以縮一半,咁都話有啲selling point。
而家咁樣。。。。
祝佢好運。

引用:
原帖由 kamiry 於 2019-5-8 08:57 AM 發表

如果重新設計,機身size可以縮一半,咁都話有啲selling point。
而家咁樣。。。。
祝佢好運。
如果茂茂然將機身縮細一半
相信又會出現三紅等散熱問題
加上而家嘅主要賣點係入門級價錢同低成本

可唔可以將實體game轉入數碼版玩?

引用:
原帖由 superhkguy 於 2019-5-8 10:55 AM 發表

可唔可以將實體game轉入數碼版玩?
江湖傳聞話
官方曾研究遊戲數碼化轉換計劃
玩家可以去指定舖頭
將實體遊戲轉換成下載版
但暫時未有正式公佈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mgyyh232 於 2019-5-8 09:22 AM 發表

如果茂茂然將機身縮細一半
相信又會出現三紅等散熱問題
加上而家嘅主要賣點係入門級價錢同低成本
當然如果決定要縮機身,就唔會茂茂然而係經過測試。
一般期望都會係如果少咗個 DVD Rom (相信係機身裏面最大一個原件),一係加返其他嘢落去、一係就部機細啲...

現在個人只覺得誠意不足...

雖然有信心未必會贏,但係冇信心就一定會輸!!
引用:
原帖由 muddrex 於 2019-5-8 11:46 AM 發表

當然如果決定要縮機身,就唔會茂茂然而係經過測試。
一般期望都會係如果少咗個 DVD Rom (相信係機身裏面最大一個原件),一係加返其他嘢落去、一係就部機細啲...

現在個人只覺得誠意不足... ...
嗯~
不過考慮到就快出次世代
自然唔會花太多資源去重新設計及測試

今次All Digital相信係官方試下水溫
為新機測試一下巿場
順便以低成本去俾玩家一個入門級選擇

如果您想有誠意
咁可以考慮Xbox One X
唔洗四千蚊玩到真正4K+HDR

引用:
原帖由 mgyyh232 於 2019-5-8 12:02 PM 發表

嗯~
不過考慮到就快出次世代
自然唔會花太多資源去重新設計及測試

今次All Digital相信係官方試下水溫
為新機測試一下巿場
順便以低成本去俾玩家一個入門級選擇

如果您想有誠意
咁可以考慮Xbox One X
唔洗四千蚊玩到真正4K+HDR ...
宜家唔會考慮買新機,點都捱到出次世代... 反正部 xbox one 都仲 work

至於數碼版... 我冇買實體好多年了...

雖然有信心未必會贏,但係冇信心就一定會輸!!
引用:
原帖由 muddrex 於 2019-5-8 02:52 PM 發表

宜家唔會考慮買新機,點都捱到出次世代... 反正部 xbox one 都仲 work

至於數碼版... 我冇買實體好多年了...
根據江湖傳聞
新Xbox開發代號為Lockhart及Anaconda
據報Lockhart定價較低
因為唔會有光碟機

相信今年E3會有更多消息
到時可以留意返

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mgyyh232 於 2019-5-7 08:17 PM 發表

不過個人就一向支持俾玩家更多自由選擇
加上下載版/串流已經係大勢所趨
數碼版個名根本錯, 一向都係數碼架啦, 用碟原來就不是數碼嗎? 反智啊!
叫 免碟版 或者 閹割版 先啱

碟機 係我買嘅重要考慮之一呀,  屋企可以買少部 blue ray 機.  無碟機吸引力大減 !

~ 好風 ~          ~ goodwind ~
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。