• 瀏覽: 18,354
  • 回覆: 81
  • 追帖: 1
[隱藏]
自2017年5月確診,基本上可做嘅治療都做晒,都係差不多兩年時間都係要走,真係好難過,好掛住佢!


熱賣及精選
辛苦了,請節哀順變


RIP🙏🏻
可治療既都做晒,或者離開對爸爸係解脫!
收拾好心情,同家人健康快樂的生活吧!



堅強!不要傷心,好好生活


[隱藏]
每個人都會經歷,堅強自己。珍惜身邊的人


好好照顧伯母,多啲關心比多啲家用,珍惜眼前人。


最痛苦莫過於最後三個月左右時間、好多唔妥嘅問題及痛出現,食唔到瞓唔到,一直消瘦,旁人望到偏幫唔到,見到好心痛,好記掛健康時嘅佢,想佢開心。


引用:
原帖由 lovedogsgirl 於 2019-5-4 10:40 AM 發表

自2017年5月確診,基本上可做嘅治療都做晒,都係差不多兩年時間都係要走,真係好難過,好掛住佢!
陰功! 爸爸不用受苦,你地都好好休息一下!兩年間東奔西跑,一定也累了!



爸爸剩下好多全新嘅營養奶粉和藥膏,如有人需要可以聯絡我,我可以轉贈給你🙏🏻


[隱藏]
引用:
原帖由 lovedogsgirl 於 2019-5-5 10:52 PM 發表

爸爸剩下好多全新嘅營養奶粉和藥膏,如有人需要可以聯絡我,我可以轉贈給你🙏🏻
完全明白你心情和感受。事情改變不了。好好辦理爸爸身後事。生老病死每一個人都會經歷。希望時間可以忘記今天不快。



提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
家母於4月12也因癌症離開了,只有65歲,很年輕,挨左16個月就走了,我完全明白你,你經歷過嘅我一定經歷過,信我,只有真係做人仔女同照顧者明白經歷過先會明,有到入肺,日日喊,內疚自責我都有經歷過,我仲未完全康復,仍然會喊。


我爸爸是67歲,還未趕得及七月生日。由確診開始我都係背住佢喊,以免令佢擔心,但到了臨走幾天前我巳無辦法再忍到,喺佢面前喊,佢都巳經身體好柔弱,沒有對我喊有特別反應。對住佢只有痛心及不捨!現在過了三天,仍然無法唔喊,因為真係好掛住!


節哀順變。唔好意思,想問問令尊當時是第幾期....有做手術嗎


[隱藏]
2017年時最初期佢胃痛無諗大件事,因為後生都耐唔耐出現胃痛,過了一排開始身痕,以為皮膚問題,再過了一段時間開始背腰痛,所以入院照胃同超聲波,照完超聲波發現胰臟有影,所以再照pet,醫生話最主要胰臟有,其餘頸、腰、肝都少少,所以稱之為末期啦。醫生當時有講如果任何治療唔做應該三個月左右離開!


提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]