[新疆 西藏] 7月西藏 搵拼車~~~

7月西藏 搵拼車~~~ E-mail 此主題給朋友

尋找80-90後去拼車去西藏-7月
目的地: 西藏   時間: 7月12-23 大概   
人數: 5   預算: 5000以下 

去程:坐火車
7月13-15(到達西藏)
DAY1 :16/7
市區: 布達拉宮, 大昭寺 (諗住市區不拼車)
Day2:17/7
拉萨—尼洋河风光—雅鲁藏布江大峡谷(日落、星空)
Day3:18/7
雅鲁藏布江大峡谷—沿途风光—朗县—加查(日照金山)
Day4:19/7
加查—猴山—羊湖—普莫雍错推村(湖边日落,星空)
Day5:20/7
推村—40冰川—卡若拉冰川—日喀则(小众冰川秘境)
Day6:21/7
日喀则一加措拉山—加乌拉山口一珠峰 一巴松村(打卡世界之巅)
Day7:22/7
珠峰大本营(日出)—定日—拉孜—日喀则
Day8:23/7
日喀则一扎什伦布寺一318国道一拉萨
DAY9: 24/7 /+1?
回程 飛機香港

*當地司機: 每日1300RMB, 住宿佢地會幫我地預定, 8人車, 我同朋友2人, 所以想找多5個人齊拼車,
有意可PM我!!

THANKS

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
唔計來回拉萨交通, 11日预算5000不切实际。

在拉萨跟本地團载差不多。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2019-5-5 08:44 AM 發表

唔計來回拉萨交通, 11日预算5000不切实际。
所以係預算😂 當然有機會多過5000

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2019-5-5 08:46 AM 發表

在拉萨跟本地團载差不多。
唔明? 你指去到拉薩再搵?

引用:
原帖由 軟弱的堅強 於 2019-5-5 01:52 PM 發表

唔明? 你指去到拉薩再搵?
係, 到拉萨之後参加本地團, 尤其是你唔夠人包車, 经济好多。
7月份旺季, 唔驚冇團。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2019-5-5 03:11 PM 發表

係, 到拉萨之後参加本地團, 尤其是你唔夠人包車, 经济好多。
7月份旺季, 唔驚冇團。
係咪到步再搵旅行社報?
最驚係佢地食水深

我上年都去左西藏青海甘肅陝西23日

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 軟弱的堅強 於 2019-5-6 09:10 AM 發表

係咪到步再搵旅行社報?
最驚係佢地食水深
在大酒店里的旅行社通常會貴d, 在客棧或青旅的團平d.

我是在平措康桑參團的,珠峰線1300多元

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2019-5-6 01:11 PM 發表

在大酒店里的旅行社通常會貴d, 在客棧或青旅的團平d.
但淨係包車定包埋住?

引用:
原帖由 軟弱的堅強 於 2019-5-6 04:44 PM 發表

但淨係包車定包埋住?
拉萨参團的通常包住唔包食, 門票通常包, 除了團费, 食的费用有限。
香港人因為要住可以招待港人的酒店, 可能要加费用, 亦有可能偷鸡比你住, 貴一些的團亦可能已经包3星以上酒店。
需要邊防証的地方(如珠峰)都會代辦(费用已包)。
参考價: 珠峰4天團1500-3000, 林芝3天1200-2500, 纳木错一天游200(車费及門票), 羊湖半天120-180(車费)。

拉薩旅行社可能冇樓主想要呢種團,有都係拆散分開的,還是包車最方便.

包車同跟團分别是方便及费用, 兩者只能選其一。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laoweng99 於 2019-5-6 09:02 PM 發表

拉薩旅行社可能冇樓主想要呢種團,有都係拆散分開的,還是包車最方便.
可惜冇人理我🤷🏾‍♀️明明7月係旺季

主題標籤 #西藏 #香港
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。