• 瀏覽: 3,027
  • 回覆: 23
  • 追帖: 2
請問咁多位大佬 小弟做緊政府部門
想讀返個degree
有咩好介紹🙇🏼‍♂️
睇左HKUspace嘅Bachelor of Science (Honours) Business Management
唔知大家有無d咩提議

引用:
原帖由 通天教卓不凡 於 2019-5-5 03:03 AM 發表

你有乜學歷,做邊返先
資歷架構第四級了 紀律部隊

回覆 引用 TOP

你自己要有興趣?

回覆 引用 TOP

好有为读而读,不求所学的味道...

回覆 引用 TOP

又有感而发,只有在大学认真学习过又未能得到启发的,才有资格说大学是个骗局

否则你以纯赚拿好处的心态读,将来是骗不了人的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站肥肥肚臍 於 2019-5-5 02:56 AM 發表

請問咁多位大佬 小弟做緊政府部門
想讀返個degree
有咩好介紹🙇🏼‍♂️
睇左HKUspace嘅Bachelor of Science (Honours) Business Management
唔知大家有無d咩提議
你做政府部門應該揀Scope 既public administration management degree instead of business management

回覆 引用 TOP

我岩岩報左啦!

回覆 引用 TOP

小弟自己得毅進文憑 但學堂出黎就有個同HD果d同等資歷架構咁囉⋯⋯

引用:
原帖由 油站肥肥肚臍 於 2019-5-8 05:44 PM 發表

小弟自己得毅進文憑 但學堂出黎就有個同HD果d同等資歷架構咁囉⋯⋯
咁咪報學堂囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 癲狗理7 於 2019-5-8 10:09 PM 發表

公開大學執法及保安管理(榮譽)社會科學學士,之後上香港大學/中文大學公共管理碩士或犯罪學碩士,紀律部隊好多人行這條路。
但聽人講好似無乜用

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]