[綜合資訊] 東京pass

東京pass E-mail 此主題給朋友

計劃9月首次往東京自由行,上網睇過好多關於交通資訊,但睇完都唔明,希望大大們幫幫忙俾下意見!
day 1: 羽田機場落機,大約早上4:55分降落,唸住去築地---淺草(雷門)---晴空塔---台場---回民宿(新大久保站,google話距離地鐵行12分鐘)
day 2: 原宿(表參道,明治神宮,竹下通)---涉谷---東京鐵塔
day 3: 東京車站---上野---阿美橫丁---秋源
day 4: 新宿---歌舞技町
day 5: 民宿附近行街---成田機場
以上行程安排有冇地方係可以再改下?
應該買邊隻pass?
唔該曬!!!

熱賣及精選
Day1-築地-東京站-民宿-有時間就去東京鐵塔
Day2-原宿-涉谷
Day3-淺草晴空台場
Day4-上野秋葉-晚上有時間歌舞
Day5-新宿
新大久保無野行但其實好近歌舞
行程比較趕去唔去得到就睇你點行,因每個人玩法都唔同
Pass應該用唔到

引用:
原帖由 namaki 於 2019-5-6 02:32 PM 發表

... 應該買邊隻 pass?...
不二之選, JR 全國版 7 Day Pass, 有買貴、無買錯.

引用:
原帖由 你唔識我呀 於 2019-5-6 03:05 PM 發表

Day1-築地-東京站-民宿-有時間就去東京鐵塔
Day2-原宿-涉谷
Day3-淺草晴空台場
Day4-上野秋葉-晚上有時間歌舞
Day5-新宿
新大久保無野行但其實好近歌舞
行程比較趕去唔去得到就睇你點行,因每個人玩法都唔同
Pass應該用唔到 ...
唔該師兄!
Pass用唔到係冇pass啱我以上行程嗎?

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-5-6 05:12 PM 發表

不二之選, JR 全國版 7 Day Pass, 有買貴、無買錯.
師兄,我去5日喎,7日幾錢?

引用:
原帖由 namaki 於 2019-5-6 05:16 PM 發表

師兄,我去 5日喎,7日幾錢?
去日本, 一定要買 Pass
唔買 Pass = 無去過日本
7日 Pass, Only Yen 29,xxx
你 9月去, 可能有台風, 萬一被迫停留多幾日時, 7 Day Pass 就安心得多, 好有用.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 namaki 於 2019-5-6 05:16 PM 發表

師兄,我去5日喎,7日幾錢?
https://www.klook.com/zh-HK/acti ... -30qFYaAnyKEALw_wcB

唔知係咪指呢隻,要$1971

其實只要你計下數,每程jr幾錢,過唔過買7日pass個價錢,如果過左就可以買,因為以經賺左,唔洗理去7曰定5日,因為有jr pass係方便好多

pass 乜鬼,買張西瓜卡啦

深信幸運是在我手裡
今天我能高飛
只想你也替我開心
感覺樣樣都得意
一樣是舊日的我
今天笑意甜絲絲
聲音裡也帶一點光彩
感覺是特別的美
Tokyo subway pass

引用:
原帖由 namaki 於 2019-5-6 14:32 發表

計劃9月首次往東京自由行,上網睇過好多關於交通資訊,但睇完都唔明,希望大大們幫幫忙俾下意見!
day 1: 羽田機場落機,大約早上4:55分降落,唸住去築地---淺草(雷門)---晴空塔---台場---回民宿(新大久保站,google話距離地鐵行12分鐘)
day 2: 原宿(表參道,明治神宮,竹下通)---涉谷---東京鐵塔
day 3: 東京車站---上野---阿美橫丁---秋源
da ...
行12分鐘好遠好遠好遠好遠呀 同埋你呢個行程日日咁行 行到夜晚得返半條人命返民宿 出左車站仲要行多12分鐘 諗起都腳仔軟

12分鐘有幾遠 ? 比個概念你 半島酒店行去尖沙咀警署 就係10分鐘

你最問定民宿主人有咩巴士路線來往新宿站/新大久保比較好啦

最後答返你pass問題 可以買地鐵3日pass d1-d3用 但我睇你行程牌面 唔會賺得多 可能只係打和 買唔買隨你喜歡

我是鳳凰我是豬
引用:
原帖由 鳳凰豬豬豬 於 2019-5-6 08:17 PM 發表

行12分鐘好遠好遠好遠好遠呀 同埋你呢個行程日日咁行 行到夜晚得返半條人命返民宿 出左車站仲要行多12分鐘 諗起都腳仔軟

12分鐘有幾遠 ? 比個概念你 半島酒店行去尖沙咀警署 就係10分鐘

你最問定民宿主人有咩巴士路線來往新宿站/新大久保比較好啦

最後答返你pass問題 可以買地鐵3日pass d1-d3用 但我睇你行程牌面 唔會賺得多 可能只係打和 買唔買隨你喜歡 ...
多謝你嘅寶貴意見🙏🏻
我知道12分鐘好遠,唉,死得🙈
有唸過3 day pass,不過係咪覆蓋地鐵沿線only?

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-5-6 07:08 PM 發表

Tokyo subway pass
THank you!

引用:
原帖由 halolily 於 2019-5-6 07:03 PM 發表

pass 乜鬼,買張西瓜卡啦
西瓜卡係咪即係等於八達通?

引用:
原帖由 (0.0) 於 2019-5-6 06:01 PM 發表

其實只要你計下數,每程jr幾錢,過唔過買7日pass個價錢,如果過左就可以買,因為以經賺左,唔洗理去7曰定5日,因為有jr pass係方便好多
JR7日要19xxx yen嘅話就唔唸啦,貴😅

回覆 引用 TOP

70 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。