註冊 登入

[長跑] 落雨跑步咩服飾?

落雨跑步咩服飾? E-mail 此主題給朋友

小妹基本上日日跑,但無奈落大雨會暫停,因為濕晒跑又唔係咁好,話說我係中午lunch 跑步,癈事落湯雞返公司。

我想問師兄,如果落雨你哋會咩服裝跑步?
最好有圖片,我想知點樣處理。

今日我係山上跑步,落小小雨,我無擋雨裝備,但我見到有個女仔擔傘跑

真係好好笑,但佢真係好有誠意跑步

精選樓盤
落雨天只要唔凍,我加頂帽就得。冬天我就唔會出去淋雨,夏天就好正。

除衫

跑步,從心而發
引用:
原帖由 hamsterman 於 2019-5-8 19:55 發表

落雨天只要唔凍,我加頂帽就得。冬天我就唔會出去淋雨,夏天就好正。
你哋唔會著風褸嗎?

引用:
原帖由 little-fish 於 2019-5-8 20:16 發表

除衫
咪好凍?仲有我係女仔點除衫跑?

加頂帽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 foryou591 於 2019-5-8 20:38 發表

咪好凍?仲有我係女仔點除衫跑?
Bra top。春、夏天點會凍?幾慢都出汗

跑步,從心而發

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 foryou591 於 2019-5-8 08:36 PM 發表

你哋唔會著風褸嗎?
跑一陣就會又濕又焗,你試吓就明。跑完要盡快乾身換衫。落緊雨跑,同落緊雨企响度淋吹風,係兩回事。所以落雨跑最好保守啲,跑爆咗要淋住雨行番去嘅話就濟唔過。

引用:
原帖由 hamsterman 於 2019-5-8 22:01 發表

跑一陣就會又濕又焗,你試吓就明。跑完要盡快乾身換衫。落緊雨跑,同落緊雨企响度淋吹風,係兩回事。所以落雨跑最好保守啲,跑爆咗要淋住雨行番去嘅話就濟唔過。 ...
就係唔明點解唔著風褸跑?
你哋落雨唔跑步嗎?

引用:
原帖由 foryou591 於 2019-5-8 10:54 PM 發表

你哋落雨唔跑步嗎?
使乜搞咁多嘢, 跑跑吓落雨就冇計跑完直接跑返屋企。未跑前如果落大雨就跑少日喇, 冇咩問題喎

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2019-5-8 23:03 發表

使乜搞咁多嘢, 跑跑吓落雨就冇計跑完直接跑返屋企。未跑前如果落大雨就跑少日喇, 冇咩問題喎
如果全日天陰,食午飯又想跑,試過好多次小雨,有時變大雨,唔想見到落雨就放棄個日跑步,所以想問下大家會著啲咩外衣同鞋跑。

引用:
原帖由 foryou591 於 2019-5-8 11:09 PM 發表

如果全日天陰,食午飯又想跑,試過好多次小雨,有時變大雨,唔想見到落雨就放棄個日跑步,所以想問下大家會著啲咩外衣同鞋跑。
着風褸都一樣會濕身, 唔知你做边行濕立立晏畫仲可以返工。真係想跑着雨褸跑喇

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2019-5-8 23:15 發表

着風褸都一樣會濕身, 唔知你做边行濕立立晏畫仲可以返工。真係想跑着雨褸跑喇
我做文職,跑完返office換衫,用水抺乾淨汗水,清爽後換返衫,收工出街都無人發覺我中午跑過步。

始終女仔乾淨過男仔,日日沖涼洗頭,根本唔會有味道。所以我個人好喜歡lunch 跑步一小時。之後求其食兩隻蛋收工。

所以想風雨不改日日 lunch 養命跑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 foryou591 於 2019-5-8 10:54 PM 發表

你哋落雨唔跑步嗎?
要著褸嘅話會係因為天氣冷而唔係落唔落雨。零度或而下我先會用,好多時凍天長袖已夠用,唔洗用外套。同埋有跑步機,天氣唔好唔一定要出街跑。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。