[東歐] 香港飛布拉格

香港飛布拉格 E-mail 此主題給朋友

想請問香港飛布拉格邊度轉機好?我主要第一程唔想飛太長 係唔係飛赫爾辛基轉比較好?另外想問芬蘭航空ok ma?

熱賣及精選
引用:
原帖由 myqweasdd 於 2019-5-10 10:39 AM 發表

想請問香港飛布拉格邊度轉機好?我主要第一程唔想飛太長 係唔係飛赫爾辛基轉比較好?另外想問芬蘭航空ok ma?
第一程唔想耐,可以先飛北京,首爾,有直飛布拉格。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 myqweasdd 於 2019-5-10 10:39 AM 發表

試下Emirates ,分段坐,杜拜轉機,不太長時間,而且A380 幾舒服,就算其中一程可能是777,也不辛苦。

唔想第一程太長,甘就卡塔爾或者UAE停停

19 GR、CY、TR
18 華山、NL、BE、IT、MT、南奧羽
17 NZ、HR、MN、SI、北陸、星洲
16 紀伊、備作、濃尾、信濃、肥前筑後、山陽
15 浙東、峨眉、上海、武當、薩摩、京阪

回覆 引用 TOP

Finnair 同 俄航,第一程都係10個鐘左右,而第二程就兩三個鐘之內

中東Emirates 或 Qatar, 第一程就8個鐘左右, 第二程就6個鐘左右。

Finnair 香港飛赫爾辛基係用A359, 都好新,Y 座位係 3-3-3。

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !
在英國轉機

引用:

想請問香港飛布拉格邊度轉機好?...
LX >https://www.swiss.com/hk/en/Book/Outbound/HKG-PRG/from-2019-05-23/to-2019-05-30/adults-1/children-0/infants-0/class-economy/al-LX/sided27

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 滕原拓海 於 2019-5-12 01:16 AM 發表

在英國轉機
如果機票平值得考慮.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中扁扁的救星 於 2019-5-10 05:32 PM 發表

試下Emirates ,分段坐,杜拜轉機,不太長時間,而且A380 幾舒服,就算其中一程可能是777,也不辛苦。
杜拜個機場好行嘛?其實想順便行下機場

引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-5-10 11:50 PM 發表

Finnair 同 俄航,第一程都係10個鐘左右,而第二程就兩三個鐘之內

中東Emirates 或 Qatar, 第一程就8個鐘左右, 第二程就6個鐘左右。

Finnair 香港飛赫爾辛基係用A359, 都好新,Y 座位係 3-3-3。 ...
好清楚 唔該曬你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 myqweasdd 於 2019-5-12 11:07 AM 發表

好。杜拜機場24小時運作,不夜天,規模和空間感覺大過香港。有得買,有得食,多位坐。
轉機無難度,指示清楚!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 myqweasdd 於 2019-5-12 11:07 AM 發表

杜拜轉去歐洲我自己就首選(直航除外)
Emirates 的機我自己覺得好坐過某的歐洲airline
同埋佢的機票有時都好平

佢個機場都好大,Emirates有自己航廈

回覆 引用 TOP

芬蘭機場大嗎?因為比佢d姆明野吸引

回覆 引用 TOP

赫爾辛基機場不算大,但轉機容易,指示好清楚。我上次搭A350,機新淨,座位空間算寬敞。降落前仲會亮起仿似極光的燈。

引用:
原帖由 123ksw 於 2019-5-13 01:20 發表

赫爾辛基機場不算大,但轉機容易,指示好清楚。我上次搭A350,機新淨,座位空間算寬敞。降落前仲會亮起仿似極光的燈。
我搭過Finnair同Aeroflot,極度建議Aeroflot,Finnair服務好垃圾,娛樂又廢,餐食又廢

光明去深圳?搭高鐵啦。
坪山去深圳?搭動車啦。
常平去深圳?搭火車啦。
平湖去深圳?搭動車啦。
唐家灣去珠海?搭城軌啦。
九龍去深圳?2018年開始可以搭高鐵啦。

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。