註冊 登入

[翡翠台] 姜皓文入行33年憑《鐵探》入屋 悔恨昔日亞視錯失機會

姜皓文入行33年憑《鐵探》入屋 悔恨昔日亞視錯失機會 E-mail 此主題給朋友

https://www.youtube.com/watch?v=blz7tLLLZoA

黑仔接受《晴報》專訪,他直言拍攝完畢就預期反應會好,但沒想到反應是意料之外的更加好,他說:「我好耐好耐冇試過被小朋友邀請我影合照,有時有啲中、小學生走埋嚟同我影相,感覺好神奇,我唔知入屋個效應係咁勁,佢哋見到我戴口罩,仲搞笑話你第一集咪戴口罩,我哋認得出你呀。」

最尾講到專一,好諷刺許志安!

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2339433/%E5%A7%9C%E7%9A%93%E6%96%87%E5%85%A5%E8%A1%8C33%E5%B9%B4%E6%86%91%E3%80%8A%E9%90%B5%E6%8E%A2%E3%80%8B%E5%85%A5%E5%B1%8B%20%20%E6%82%94%E6%81%A8%E6%98%94%E6%97%A5%E4%BA%9E%E8%A6%96%E9%8C%AF%E5%A4%B1%E6%A9%9F%E6%9C%83進入香討影片區

熱賣及精選
呢套做得幾好喎。

回覆 引用 TOP

但佢唔响亞視浸過可能都唔會紅呢

個個亞視出嚟嘅藝人都望快啲搣甩浸亞視徐
黑仔今次之成功應該感謝tvb咁大影響力一劑同你搞掂

引用:
原帖由 戰鬥吧 於 2019-5-12 01:54 AM 發表

個個亞視出嚟嘅藝人都望快啲搣甩浸亞視徐
黑仔今次之成功應該感謝tvb咁大影響力一劑同你搞掂
其實佢真係幾努力,終於呢幾年有出頭天!加油

回覆 引用 TOP

以前亞視幾好睇....賣咗之前變差...

黑仔連三幾年都參加好多電影既演出啦 .. 佢真係好勤力 .. 抵讚 .. 

回覆 引用 TOP

其實,真係天時,地利,人和。

亞視個台廢,但有一大班優質演員;無線台強,但演員青黃不接,主因係出色出名的,大多北上揾錢。

咁,呢班亞視遺將才能慢慢重光。

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
我有少少喜歡佢嘅演技

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-5-10 12:30 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=blz7tLLLZoA

黑仔接受《晴報》專訪,他直言拍攝完畢就預期反應會好,但沒想到反應是意料之外的更加好,他說:「我好耐好耐冇試過被小朋友邀請我影合照,有時有啲中、小學生走埋嚟同我影相,感覺好神奇,我唔知入屋個效應係咁勁,佢哋見到我戴口罩,仲搞笑話你第一集咪戴口罩,我哋認得出你呀。」

最尾講到專一,好諷刺許志安! ...
做人不要忘本
若沒有亞視磨練機會
何來今天名利雙收

咁鐵探明顯來講黑仔和惠英紅兩個的演技係比無線的藝員高一班,再落去已經係老戲骨的盧苑恩和Benz鴻拍得住,後生個輩無線藝員還是有距離

引用:
原帖由 lctj9 於 2019-5-12 01:12 AM 發表

但佢唔响亞視浸過可能都唔會紅呢
無錯,以佢咁既款,如果直入tvb,tvb係唔會請,因為佢唔係靚仔

而家佢有得做tvb,只因佢做過亞視同電影,儲左不少知名度

回覆 引用 TOP

無經過亞視階段又無今日嘅黑仔啫!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 funguy0815 於 2019-5-12 08:02 AM 發表

以前亞視幾好睇....賣咗之前變差...
系!之前結業更不知所謂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2019-5-12 08:06 AM 發表

其實,真係天時,地利,人和。

亞視個台廢,但有一大班優質演員;無線台強,但演員青黃不接,主因係出色出名的,大多北上揾錢。

咁,呢班亞視遺將才能慢慢重光。 ...
有道理!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。