[遊記分享] (已完成)2019令和初夏快閃の旅 INDEX#1

引用:
原帖由 歐洲駿馬必爆 於 2019-9-2 06:19 PM 發表

流水麵我今次冇食,住家坐低左食黑豚。
西大山、池田湖我都有去,略失望,
可能同當日天隂隂有關係。
反而青島有啲驚喜,
下次想係果到住一晚。
果到有日劇【Beach Boy 】feel……
望住個海好舒服。
但你應該未睇過咁舊嘅戲^^ ...
果區幾個打卡位都要靠開聞岳做背景,池田湖花壇更加係季節限定,天色唔好就成個畫面灰哂…

指宿其實都老化得幾緊要,除左沙浴獨特d之外,其實都真係幾普通…

特別一提係指宿有船出入屋久的,可以考慮完哂行山trip係度抖抖…

Sea wave is expensive
熱賣及精選
引用:
原帖由 Melay 於 2019-9-2 06:40 PM 發表

我的Google Maps仍未去到知覧
岡田准一唔岩玩?好多打卡位喎…

引用:
原帖由 creamy_wan 於 2019-9-2 07:12 PM 發表

岡田准一唔岩玩?好多打卡位喎…
小栗旬才是我杯茶

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 creamy_wan 於 2019-9-2 07:11 PM 發表

果區幾個打卡位都要靠開聞岳做背景,池田湖花壇更加係季節限定,天色唔好就成個畫面灰哂…

指宿其實都老化得幾緊要,除左沙浴獨特d之外,其實都真係幾普通…

特別一提係指宿有船出入屋久的,可以考慮完哂行山trip係度抖抖… ...
實在太有研究了

引用:
原帖由 Melay 於 2019-9-2 07:21 PM 發表

實在太有研究了
唔熟架,係落場觀察下,同d人吹下水咁…

果區連店員姨姨都一做幾十年,後生仔都鍾意出返鹿兒島甚至本州搵食,區內活力實在唔係好夠…

例如知覽既第二景點武家屋敷,係修飾左個入口同整左個新停車場,但整體管理方針同人員都無咩改變;指宿果面個日歸溫泉又係,管理既盡皆叔父輩…

我有同d管理人員傾過,佢地話除左旅館都仲有d仲居訓練下接下班,其他都無咩後生仔肯留低…

溫泉街未到沙浴場前有堆酒店,好多都破破落落仲間中有執左笠既,當然去到淫虫同鏹水館果d營運都無咩問題,但入到去都睇到破落位(例如淫虫幾間室內既貸切)…

整體去睇其實南九州個旅遊資源投入都唔係幾夠,怕且都要等星野收購托管返幾間先可以有D改變…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2019-9-2 07:21 PM 發表

實在太有研究了
係囉,呢位師兄真係好利害。
尋日先知道有知覽呢個地方,
今日買左支茶飲,好甘甜,得喎!

附件

IMG_20190903_122153.jpg(172.2 KB)

2019-9-3 11:24 AM

変わり続ける、景色の中で、消えない欠片を探して
引用:
原帖由 歐洲駿馬必爆 於 2019-9-3 11:24 AM 發表

剛剛同事送了一包東東給我喝

說送一盒給我,不過我為免影響我的秋遊溫泉旅所以要遲一些才能夠享用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 歐洲駿馬必爆 於 2019-9-3 11:24 AM 發表

師兄,FYI...

https://www.chirantea.com/?lang=ja

回覆 引用 TOP

又到午餐時間

引用:
原帖由 Melay 於 2019-9-3 12:40 PM 發表

又到午餐時間
得兩隻蝦咁少邊夠Me總食,投訴喇!

話時話,道東有咩玩?

我岩岩先重溫完<僕等がいた>,ミスチル係咁LOOP,ロケ地岩唔岩使?

https://www.youtube.com/watch?v=IP3gUc36v6o

引用:
原帖由 creamy_wan 於 2019-9-3 01:36 PM 發表

話時話,道東有咩玩?

我岩岩先重溫完<僕等がいた>,ミスチル係咁LOOP,ロケ地岩唔岩使?

https://www.youtube.com/watch?v=IP3gUc36v6o
道東旅只是與友同行主打四週吃喝睇風景,是舒適之旅
並非一定要做過些什麼才稱為旅行

引用:
原帖由 Melay 於 2019-9-3 02:06 PM 發表

今次主打唔係再次挑戰船長之餐,延續經典咩?

引用:
原帖由 dirtycat99 於 2019-9-3 02:09 PM 發表

今次主打唔係再次挑戰船長之餐,延續經典咩?
船長之餐是吃不是玩明未

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2019-9-3 02:06 PM 發表

Hea都有野做既…

主題標籤 #subaru #富士

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。