[遊記分享] 講豬坳大橋一日游😁

引用:
原帖由 巨乳下垂了 於 2019-5-14 06:34 PM 發表

恭喜撘左霸王車
梗係你混嚮人堆中上車,果堆人由一個人負責畀車費,
司機睇唔切幾多人,當你畀左錢
我係唔會做啲偷呃拐騙貪小便宜嘅事。
我已經攞定六文出嚟,看到前面廿幾人,個個都一上車找位坐,睇唔到有人畀錢,亦都冇錢箱入錢, 到外港碼頭個個落車我就跟住落車。
上邊樓主都有講,是有分免費車同埋付費車

熱賣及精選
引用:
原帖由 巨乳下垂了 於 2019-5-14 06:34 PM 發表

恭喜撘左霸王車
梗係你混嚮人堆中上車,果堆人由一個人負責畀車費,
司機睇唔切幾多人,當你畀左錢
還有
我在氹仔碼頭,坐102x 回到澳門口岸, 都係冇人畀錢, 我亦都跟住上車.。
你瞭解清楚,先至好話我搭霸王車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 illm8888 於 2019-5-14 06:43 PM 發表

我已經攞定六文出嚟,看到前面廿幾人,個個都一上車找位坐,睇唔到有人畀錢,亦都冇錢箱入錢, 到外港碼頭個個落車我就跟住落車。
上邊樓主都有講,是有分免費車同埋付費車 ...
咁你應該係坐左免費車你冇坐霸王車嘅放心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 illm8888 於 2019-5-14 06:43 PM 發表

上邊樓主都有講,是有分免費車同埋付費車 ...
我唔係串你,師兄敏感左,你見啲表情就知我講笑.
不過令你誤會不快,抱歉不好意思.

你坐果架應該係免費接駁巴,唔係102X.
你誤會左樓主說話,102X果啲全部收費,除非用澳門通長者卡就收0元.

我po張相,101同102以我嘅理解呢正常係唔會停碼頭的,即係如果你喺碼頭落車或者喺碼頭上車正常嗰啲車係免費嘅以我理解,所以呢度你應該係冇坐霸王車嘅,因為我手上嘅資料都係有限,如果我有講錯請資深嘅版友提點一下

回覆 引用 TOP

澳門

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巨乳下垂了 於 2019-5-14 07:27 PM 發表

我唔係串你,師兄敏感左,你見啲表情就知我講笑.
不過令你誤會不快,抱歉不好意思.

你坐果架應該係免費接駁巴,唔係102X.
你誤會左樓主說話,102X果啲全部收費,除非用澳門通長者卡就收0元. ...
哦, 冇問題啦師兄,大家清楚就得啦
都多謝你解釋這個問題
我都唔係咁激動嘅,我祇不過解釋我自己立場

引用:
原帖由 iou008 於 2019-5-14 07:56 PM 發表

謝謝樓主,解釋這個問題

引用:
原帖由 illm8888 於 2019-5-14 10:16 PM 發表

謝謝樓主,解釋這個問題
客氣,我只係講出我嘅理解姐因為我都第一次坐唔知有冇講錯嘅😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iou008 於 2019-5-14 07:56 PM 發表

紅日出發 經港珠澳去澳門 可免則免。
如果有幾個人去到澳門口岸見巴士條隊打蛇餅就轉的士
試過兩次都係無變過, 唔覺有再加多班次。

引用:
原帖由 御伽草藍 於 2019-5-16 07:49 PM 發表

紅日出發 經港珠澳去澳門 可免則免。
如果有幾個人去到澳門口岸見巴士條隊打蛇餅就轉的士
試過兩次都係無變過, 唔覺有再加多班次。
總之以後乜嘢日子我都唔會再坐港珠澳大橋🤣

引用:
原帖由 御伽草藍 於 2019-5-13 11:02 PM 發表

琴日香港口岸唔洗等咁好彩? 不過到左澳門口岸後等公車又係考驗耐性既時間....
係喎,我都好出奇!口岸出市區我坐101等左5-10分鐘咋,香港有時等巴士都要啦!夜晚新馬路返港珠澳大橋仲快,班走左,一兩分鐘就下一班喇!全程非常順利,除咗澳門本土d巴士外..

引用:
原帖由 iou008 於 2019-5-16 08:08 PM 發表

總之以後乜嘢日子我都唔會再坐港珠澳大橋🤣
我又覺得好ok喎,對我黎講,價錢平咗,時間快咗!👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 poyiny 於 2019-5-16 09:46 PM 發表

我又覺得好ok喎,對我黎講,價錢平咗,時間快咗!👍🏻👍🏻
平咗絕對認同快咗就可能同師兄你出發嘅地點唔同呀,我只係帶出一個觀點就係住大西北嘅人士絕對係不適宜坐港珠澳大橋的

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。