註冊 登入

[遊記分享] 講豬坳大橋一日游😁

引用:
原帖由 poyiny 於 2019-5-16 09:38 PM 發表

係喎,我都好出奇!口岸出市區我坐101等左5-10分鐘咋,香港有時等巴士都要啦!夜晚新馬路返港珠澳大橋仲快,班走左,一兩分鐘就下一班喇!全程非常順利,除咗澳門本土d巴士外.. ...
但係新馬路坐101繁忙時間我諗你上車都幾難我前日都要等兩部

熱賣及精選
引用:
原帖由 iou008 於 2019-5-16 10:15 PM 發表

平咗絕對認同快咗就可能同師兄你出發嘅地點唔同呀,我只係帶出一個觀點就係住大西北嘅人士絕對係不適宜坐港珠澳大橋的
係呀!因為我住東涌,所以係快左平左架,反而相對地我去上環就變得好遠好麻煩啦!😅😅

引用:
原帖由 iou008 於 2019-5-16 10:16 PM 發表

但係新馬路坐101繁忙時間我諗你上車都幾難我前日都要等兩部
我係佛誕星期日晚6點幾新馬路上車囉,第一班問司機路但同佢搭錯線冇上到車,等第二班,堅係一兩分鐘咋,可能d人食埋晚飯先走卦!

引用:
原帖由 poyiny 於 2019-5-16 10:31 PM 發表

係呀!因為我住東涌,所以係快左平左架,反而相對地我去上環就變得好遠好麻煩啦!😅😅
我只可以講羨慕囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 poyiny 於 2019-5-16 10:34 PM 發表

我係佛誕星期日晚6點幾新馬路上車囉,第一班問司機路但同佢搭錯線冇上到車,等第二班,堅係一兩分鐘咋,可能d人食埋晚飯先走卦!
我我嗰日都係六點幾新馬路嗰個站見到架車爆曬都冇埋站,不過大概5分鐘左右已經有第二部車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 poyiny 於 2019-5-16 09:38 PM 發表

係喎,我都好出奇!口岸出市區我坐101等左5-10分鐘咋,香港有時等巴士都要啦!夜晚新馬路返港珠澳大橋仲快,班走左,一兩分鐘就下一班喇!全程非常順利,除咗澳門本土d巴士外.. ...
我兩次紅日都唔係, 第一次等101打哂蛇餅, 第3架先上到。 第二次大半條蛇餅, 第2架先上到。要隔好耐先有一架, 並唔係十零分鍾就有。
我係有見間唔中有巴士職員企係到, 但唔知有乜作用 ? 感覺上交通部好似唔憂做...

引用:
原帖由 御伽草藍 於 2019-5-16 10:57 PM 發表

我兩次紅日都唔係, 第一次等101打哂蛇餅, 第3架先上到。 第二次大半條蛇餅, 第2架先上到。要隔好耐先有一架, 並唔係十零分鍾就有。
我係有見間唔中有巴士職員企係到, 但唔知有乜作用 ? 感覺上交通部好似唔憂做... ...
可能我咁啱好彩啦,我睇返相,我09:01自助買飛,當09:55落車,我再過e道,去埋厠所就上車,等左10mins上到車,我10:45新馬路落車囉!不過如果後幾個就要下一班啦,我都已企到車門口啦!

回覆 引用 TOP

有橋方便咗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iou008 於 2019-5-13 12:34 PM 發表

呢間係邊度? 好正喎

香討友大家好!
提示: 違規內容已被屏蔽
支持分享呀
個馬來東唔錯WO

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pkjanel 於 2019-5-17 12:37 PM 發表

呢間係邊度? 好正喎
唔知點解俾人屏x...你打(馬來東)在大三巴牌坊後面去好近

回覆 引用 TOP

多謝多謝,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 illm8888 於 2019-5-14 10:14 PM 發表

哦, 冇問題啦師兄,大家清楚就得啦
都多謝你解釋這個問題
我都唔係咁激動嘅,我祇不過解釋我自己立場
唔駛錢的是各賭場合資的電動巴士, 特色係車頭設計好似有對眼仔咁 (下圖一),
圖二, 三係澳巴的101X和102X, 巴士唔同樣的

附件

index.jpg(15.34 KB)

2019-6-19 11:21 AM

images.jpg(11.86 KB)

images2.jpg(15.15 KB)

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。