註冊 登入

[遊記分享] 誰說大陸不能渡假之高消費廈門篇

引用:
原帖由 gk3328 於 2019-5-13 05:04 PM 發表

只能說,有錢人去旅行。
佢去hea多過去旅行

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
支持詳細遊記

我出差也首選洲際

引用:
原帖由 gk3328 於 2019-5-13 05:04 PM 發表

只能說,有錢人去旅行。
作為一名窮X,雖然我上個月同樣去了廈門,但只住得起雙子塔內300幾元/晚的酒店式公寓

去大陸都咁豪,樓主去泰國日本會點玩 ?

正喎,啥得洗$係吾同d嘅

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-13 03:08 PM 發表

係呢幾日既入住中,我覺得酒店員工係極度友善,好很幫手,笑容滿面,入住的房間已經放左張總經理親手寫既welcome card, 感覺有d似返左個溫暖既家,本來訂了海景房,黎到仲幫我升級到海景套房,相信呢間房一晚正價可能要二千幾。房間又大又靚,牀夠晒大張仲好舒服,晚晚都用浴鹽浸下,雖然有免費net expreesso 但唔係我杯茶,另一抵讚既係佢每日有5支水。
9663205 9663206 9663 ...
師兄,請問這間洲際是否只有一個室外泳池?
剛去住深圳洲際有室內丶室外池,
又有人造沙灘,滑水梯,
好很正,可惜8月已滿,
想揾另一間靚酒店同小孩想揾另一間靚酒店同小孩hea幾日游下水

引用:
原帖由 32chris 於 2019-5-13 04:59 PM 發表

精彩,師兄真識歎
做野咁辛苦唔係應該享受下放鬆下咩

回覆 引用 TOP

引用:

只能說,有錢人去旅行。
有幾有錢呀, 其實唔係好多錢即. 一萬唔駛去4日我認為好多人都可以. 呢個駛費基本上1個/2個都一樣, 多個人只係買多張車飛, 除番開人均就平好多了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2019-5-13 06:34 PM 發表

支持詳細遊記
有時間都去廈門玩下, 幾好的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singlewheel 於 2019-5-13 08:21 PM 發表

我出差也首選洲際
做左佢地會員真係抵好多, 你而家係咩級別?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2019-5-13 09:16 PM 發表

作為一名窮X,雖然我上個月同樣去了廈門,但只住得起雙子塔內300幾元/晚的酒店式公寓
雙子塔係個座廈門最多個到? 300蚊咁平?

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-5-13 09:29 PM 發表

去大陸都咁豪,樓主去泰國日本會點玩 ?
泰國我麻麻, 日本你住2000-3000蚊晚既酒店可能同係大陸住400-500既差唔多, 所以如果東京我都係住D CHEAP CHEAP酒店, 細到無倫但都要過千一晚呢. 我有次坐札幌京王, 三萬幾日仔一晚, 感覺上去左大陸以前既賓館, 好舊

引用:
原帖由 PnPnL 於 2019-5-13 10:01 PM 發表

正喎,啥得洗$係吾同d嘅
係, 大陸駛錢特別開心, 比1000蚊好似有2000蚊既野. 香港就比1000有700蚊野已經好好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onon425 於 2019-5-14 09:03 AM 發表

師兄,請問這間洲際是否只有一個室外泳池?
剛去住深圳洲際有室內丶室外池,
又有人造沙灘,滑水梯,
好很正,可惜8月已滿,
想揾另一間靚酒店同小孩想揾另一間靚酒店同小孩hea幾日游下水 ...
是的, 只有1個. 但同細路我呢個坐游艇騎馬沿住海岸踏單車應該幾岩細路哥玩, 我見仲有直升機坐!
不過你呢個要求可能都要澳門銀河先滿足到你, 深圳酒店本來就貴, 如果有埋你所講咁正應該都好很貴, 等我CHECK CHECK先

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。