註冊 登入

[遊記分享] 誰說大陸不能渡假之高消費廈門篇

以ihg會員制度 就算最高級別S住ic也隨時被無視,何況一張小小的金卡 居然可以升套,想問下樓主有買大使嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 H叔 於 2019-5-15 12:15 AM 發表

嘩,咁貴既,可能我平日去多,除左金麗華其他都住過晒,個價同我住嗰陣出入好大喎
抵唔抵去就要睇下有無斬獲, 分分鐘仲貴幾千. 叔叔你地去澳門係賭下定有DD男人喜歡既活動? 一年去幾次咁多?

引用:
原帖由 aapl22 於 2019-5-15 12:22 AM 發表

thx for share, 好正. 我只係住漢庭, 房間唔差的, 幾大的TWIN ROOM.

基本我只係溫泉酒店會住貴D D.
漢庭如家7麗楓我都會住既, 其實佢地確實性價比好高.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s1211 於 2019-5-15 06:17 AM 發表

以ihg會員制度 就算最高級別S住ic也隨時被無視,何況一張小小的金卡 居然可以升套,想問下樓主有買大使嗎?
買大使係咩?? 成日都有升級WOR, 而家睇下有無機會可以升埋白金, 但好似都幾難.

S係咩級?? IC又係咩??

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-13 01:51 PM 發表

廈門- 空氣質素好,人文質素好,地方清潔,距離香港唔遠又唔近,有山有水有美女有美食,雖則物價不低,但黎hea遊渡假係絕佳之選。
放工後坐下7:47直達廈門的高鐵,一等坐四百幾個位闊落舒服,睇下片上下網好快就到。不過高鐵站可以買到既食物唔多,選了翠華的瑞士汁雞脾撈公仔面,有夠難食的9662828 ...
間酒店幾正WOR, 但我聽日講對面間會展酒店都好正, 個景好開揚, 有機會我都想試下. 另外IHG會員真係唔錯, 要做金卡都幾容易, 白金要求就高好多了. 之前我去左大連, 瀋陽同哈爾濱都係住州際/皇冠, 我覺得真係唔錯. 起碼比起希爾頓, 萬豪同喜來登好. 呢間酒店既wifi可以睇到youtube嗎? 之前我住朗豪係無網絡限制的

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-15 06:55 AM 發表

抵唔抵去就要睇下有無斬獲, 分分鐘仲貴幾千. 叔叔你地去澳門係賭下定有DD男人喜歡既活動? 一年去幾次咁多?
我朋友會賭下,我就食嘢、遊水、焗桑拿同hea,同埋睇佢表演X錢。

主要原因都係貪方便,乜証件都唔駛帶,買嘢食嘢去邊都廣東話(酒店除外)。

通常酒店、船同自助餐都係我朋友搞,佢好多唔知乜春優惠,卡呀積分嗰啲嘢。唔駛我煩,我最怕搞麻煩嘢。

不過去得澳門多有啲悶,想試下返大陸玩所以過呢邊學嘢。

題外話,比人叫叔叔都幾過癮,上年都仲試過比賭場查身分證以為我唔夠秤

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2019-5-15 07:26 AM 發表

間酒店幾正WOR, 但我聽日講對面間會展酒店都好正, 個景好開揚, 有機會我都想試下. 另外IHG會員真係唔錯, 要做金卡都幾容易, 白金要求就高好多了. 之前我去左大連, 瀋陽同哈爾濱都係住州際/皇冠, 我覺得真係唔錯. 起碼比起希爾頓, 萬豪同喜來登好. 呢間酒店既wifi可以睇到youtube嗎? 之前我住朗豪係無網絡限制的 ...
出奇地可以!! 咩網連咸網都上到.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 H叔 於 2019-5-15 10:13 AM 發表

我朋友會賭下,我就食嘢、遊水、焗桑拿同hea,同埋睇佢表演X錢。

主要原因都係貪方便,乜証件都唔駛帶,買嘢食嘢去邊都廣東話(酒店除外)。

通常酒店、船同自助餐都係我朋友搞,佢好多唔知乜春優惠,卡呀積分嗰啲嘢。唔駛我煩,我最怕搞麻煩嘢。

不過去得澳門多有啲悶,想試下返大陸玩所以過呢邊學嘢。

題外話,比人叫叔叔都幾過癮,上年都仲試過比賭場查身分證以為我唔夠秤。 ...
你個名叫h叔麻, 我有時去賭場都會比人查, 三十幾四十歲既人, 都唔知係自豪個樣生得後生定點......如果你朋友愛賭應該就有好多優惠了. 其實講豪華澳門羸左9條街, 但講好玩抵玩大陸嬴晒, 就每個省既博物館, 咁多湖咁多山都有排玩! 除左幾個超一線城市外, 其他既物價同香港仲有段好長既距離, 暫時仲可以做下大爺既

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-15 10:25 AM 發表

你個名叫h叔麻, 我有時去賭場都會比人查, 三十幾四十歲既人, 都唔知係自豪個樣生得後生定點......如果你朋友愛賭應該就有好多優惠了. 其實講豪華澳門羸左9條街, 但講好玩抵玩大陸嬴晒, 就每個省既博物館, 咁多湖咁多山都有排玩! 除左幾個超一線城市外, 其他既物價同香港仲有段好長既距離, 暫時仲可以做下大爺既 ...
就係成三十字頭都仲成日比人以為我好細,所以先喺討論區改返個叔字自hi下

係呀我朋友好多優惠,所以成日去,間間酒店都住下咁,不過去有賭場既酒店比較多。初初去都覺得澳門幾豪華既,不過而家無晒感覺。

感覺大陸越黎越多嘢玩,所以都諗住整張一卡兩號,搞返個支付寶同wechat大陸戶口。之前返大陸玩硬係覺得好多嘢無電子支付都好唔方便

引用:
原帖由 H叔 於 2019-5-15 11:13 AM 發表

就係成三十字頭都仲成日比人以為我好細,所以先喺討論區改返個叔字自hi下

係呀我朋友好多優惠,所以成日去,間間酒店都住下咁,不過去有賭場既酒店比較多。初初去都覺得澳門幾豪華既,不過而家無晒感覺。

感覺大陸越黎越多嘢玩,所以都諗住整張一卡兩號,搞返個支付寶同wechat大陸戶口。之前返大陸玩硬係覺得好多嘢無電子支付都好唔方便。 ...
無左戶口同手機號碼, 返大陸玩係完全2樣唔同既樣, 快快搵個星期六或星期日一次過上大陸搞左佢. 美團, 點評既外賣同一日遊, 仲有戲飛, 還有去食飯而家已經漸漸唔再有菜牌同人手落單, 係個電話攞位點菜埋單, 唔會落錯又唔會找錯錢, 仲有滴滴係比出租車更好既選擇, 永遠唔會又話近又話遠, 而家專車仲換埋百歲山既水, 係我最近返左大陸十次都無係銀包攞過銀紙出黎, 上至房錢下至街邊買野食都係用手機比錢, 唯一唔好既想慳錢搭下巴士都搵唔到神沙出黎...

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-15 11:35 AM 發表

無左戶口同手機號碼, 返大陸玩係完全2樣唔同既樣, 快快搵個星期六或星期日一次過上大陸搞左佢. 美團, 點評既外賣同一日遊, 仲有戲飛, 還有去食飯而家已經漸漸唔再有菜牌同人手落單, 係個電話攞位點菜埋單, 唔會落錯又唔會找錯錢, 仲有滴滴係比出租車更好既選擇, 永遠唔會又話近又話遠, 而家專車仲換埋百歲山既水, 係我最近返左大陸十次都無係銀包攞過銀紙出黎, 上至房錢下至街邊買野食都係用手 ...
係呀,所以次次返去大陸都覺得駛錢好唔順手,有時仲要專登搵人幫手。不過好在有買乜乜通嗰啲塔車,仲有玩開儲值卡,所以上網塔車都唔係問題。應該今個月內都會搵日上去搞埋,順便玩返日。

引用:
原帖由 H叔 於 2019-5-15 12:15 PM 發表

係呀,所以次次返去大陸都覺得駛錢好唔順手,有時仲要專登搵人幫手。不過好在有買乜乜通嗰啲塔車,仲有玩開儲值卡,所以上網塔車都唔係問題。應該今個月內都會搵日上去搞埋,順便玩返日。 ...
咁你又睇定要咩文件, 我上次陪個朋友上去帶少左個員工證就GG了, 要再去一次...

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-15 12:22 PM 發表

咁你又睇定要咩文件, 我上次陪個朋友上去帶少左個員工證就GG了, 要再去一次...
我去深圳中銀改個電話就得,因為戶口好耐之前已經搞左,嗰陣做人仔定期順便開埋黎叫親戚幫手收租用(祖屋)。但電話號碼落左香港號碼,所以搞唔到支付寶同微信。

歡迎到廈門

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-15 12:22 PM 發表

似乎冇版友答得到
建議直接打電話去問個明白

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。