• 瀏覽: 30,127
  • 回覆: 5
  • 追帖: 10
thx for share, 好正. 我只係住漢庭, 房間唔差的, 幾大的TWIN ROOM.

基本我只係溫泉酒店會住貴D D.

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-15 11:35 AM 發表

無左戶口同手機號碼, 返大陸玩係完全2樣唔同既樣, 快快搵個星期六或星期日一次過上大陸搞左佢. 美團, 點評既外賣同一日遊, 仲有戲飛, 還有去食飯而家已經漸漸唔再有菜牌同人手落單, 係個電話攞位點菜埋單, 唔會落錯又唔會找錯錢, 仲有滴滴係比出租車更好既選擇, 永遠唔會又話近又話遠, 而家專車仲換埋百歲山既水, 係我最近返左大陸十次都無係銀包攞過銀紙出黎, 上至房錢下至街邊買野食都係用手 ...
無錯,搞一次,以後舒服囇,唔會煩

大陸咁方便,冇理由封閉自己

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-5-15 05:08 PM 發表

經常上當然是
我地呢D平均2個月先上一次深圳按摩食飯就唔想煩
你諗清楚d, 2個月上次咁密,邊樣煩d

引用:
原帖由 v526527 於 2019-5-16 01:06 PM 發表

香港中銀而家可以開國內戶口啦
至於電話卡, 想平既可以係淘寶買張預付卡, 自己係 WECHAT 實名, 完全可以香港攪掂
咁勁,可以wechat 實名?

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-16 07:02 PM 發表

其實廈門我覺得已經超越了台北, 台北既物價比起廈門真係平好多. 但如果搭巴士/地鐵/的士應該就係廈門平
今時今日,大陸的消費,真係唔算好平

引用:
原帖由 v526527 於 2019-5-16 01:20 PM 發表

如何wechat 實名?>>>> 關注相關電信商, 跟住依指示
開完戶口如何用wechat 付款? >>> 挷相關國內戶口
另外冇淘寶 >>> 開個有幾難 ...
唔去做,就梗係樣樣都難架啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]