• 瀏覽: 29,950
  • 回覆: 170
  • 追帖: 10
引用:
原帖由 yhakk 於 2019-5-14 07:01 PM 發表

寫中文lor 咩叫為黑而黑,你up 咩?中國人同中國人溝通,寫中文溫暖好多wor
咁你個LOR 同個WOR又點呢? UP又係咩? 識得字少唔識打? 文字唔係要黎溝通既咩?

噏 --- 不是UP

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-14 07:03 PM 發表

咁你個LOR 同個WOR又點呢? UP又係咩? 識得字少唔識打? 文字唔係要黎溝通既咩?

噏 --- 不是UP
你都真係上腦……上討論區打口語夾雜英文,同酒店卡上成篇都英文都拉得埋一齊講?

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-5-14 07:05 PM 發表

你都真係上腦……上討論區打口語夾雜英文,同酒店卡上成篇都英文都拉得埋一齊講?
哦你講呢樣, 我以為你話我仲咩打英文! 個總經理係鬼佬要佢寫中文有難度

,,
引用:
原帖由 yhakk 於 2019-5-14 07:01 PM 發表

寫中文lor 咩叫為黑而黑,你up 咩?中國人同中國人溝通,寫中文溫暖好多wor
師兄,如果這麼堅持要寫中文,
請你改返以下文字: lor, up, wor,
中國人請用中文

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-14 07:08 PM 發表

哦你講呢樣, 我以為你話我仲咩打英文! 個總經理係鬼佬要佢寫中文有難度
咁就真係窄d la 咁大間酒店,搵個識中文管理人都無。我同日本朋友去德國入住日本集團酒店,卡手寫日文,welcome drink 同點心都有日式

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-14 07:08 PM 發表

香港人,點會唔打幾個英文,無論識唔識都好 但我個人認為,酒店張卡寫英文就扣左分

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onon425 於 2019-5-14 07:10 PM 發表

,,
師兄,如果這麼堅持要寫中文,
請你改返以下文字: lor, up, wor,
中國人請用中文
係我地誤會左呢位師兄, 佢係話個酒店總經理張卡. 你如果都鍾意係酒店HEA真係要做番個IHG會員, 可以儲積分又有優惠價仲成日做咩幾倍積分, 積分可以換免費房, 又可以延房到3點等等

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-5-14 07:11 PM 發表

咁就真係窄d la 咁大間酒店,搵個識中文管理人都無。我同日本朋友去德國入住日本集團酒店,卡手寫日文,welcome drink 同點心都有日式
你都岩既, 不過可能睇你係咩人. 之前住朗豪個中國人都係寫英文, 可能怕香港人睇唔明簡體吧. 不過亦唔會影響我對酒店既觀感.

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-14 07:13 PM 發表

係我地誤會左呢位師兄, 佢係話個酒店總經理張卡. 你如果都鍾意係酒店HEA真係要做番個IHG會員, 可以儲積分又有優惠價仲成日做咩幾倍積分, 積分可以換免費房, 又可以延房到3點等等 ...
研究下先, 謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-14 07:16 PM 發表

你都岩既, 不過可能睇你係咩人. 之前住朗豪個中國人都係寫英文, 可能怕香港人睇唔明簡體吧. 不過亦唔會影響我對酒店既觀感.
唔當我地自己人…港人好慘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-14 06:39 PM 發表

剛剛去左去那兒睇下, 個到要睇海都都要800幾以上, 2/300的都是內賓
雙子塔有接待外賓的酒店式公寓,但我當初都找左一輪先找到。雖然我住的房間約300幾人仔,帶一張普通雙人床+一張單人床,但就無海景,窗外是對著雙子塔向內街一側

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2019-5-14 10:16 PM 發表

雙子塔有接待外賓的酒店式公寓,但我當初都找左一輪先找到。雖然我住的房間約300幾人仔,帶一張普通雙人床+一張單人床,但就無海景,窗外是對著雙子塔向內街一側 ...
300幾算好貴架啦, 我住過火車站附近既7 / 如家, 唔駛100, 九十幾有交易了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onon425 於 2019-5-14 11:56 AM 發表

深圳洲際又唔算貴喎,
8月份HK$1100/晚,
可惜我想去那天已滿
澳門消費太貴啦唔抵去
澳門真係唔抵去,可惜年年都比個鍾意澳門既朋友捉去4-5次。啱啱去完澳門瑞吉,都係千令蚊晚,感覺同樓主間房質數差好遠。去咁多次係得永利皇官同鷺環海天(呢間好平)感覺係比較好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-14 04:55 PM 發表

9667584 9667585
其實我自問都屬於大駛同捨得用,你睇下呢個價我,係星期五入住星期日退,我去就要訂2間,我會覺得好肉痛,唔係無錢而係覺得唔抵。
我之前同親戚一齊去迪迪尼玩1晚,book過探索家同好萊塢,最貴探索家要2800我都覺得還好都係住一晚,雖然我book 4間房我都接受到,但去澳門無理由住1晚架,2間房駛皮幾野唔掂,我真係覺得去日本算了 ...
嘩,咁貴既,可能我平日去多,除左金麗華其他都住過晒,個價同我住嗰陣出入好大喎

thx for share, 好正. 我只係住漢庭, 房間唔差的, 幾大的TWIN ROOM.

基本我只係溫泉酒店會住貴D D.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]