註冊 登入

[遊記分享] 誰說大陸不能渡假之高消費廈門篇

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-13 01:51 PM 發表

廈門- 空氣質素好,人文質素好,地方清潔,距離香港唔遠又唔近,有山有水有美女有美食,雖則物價不低,但黎hea遊渡假係絕佳之選。
放工後坐下7:47直達廈門的高鐵,一等坐四百幾個位闊落舒服,睇下片上下網好快就到。不過高鐵站可以買到既食物唔多,選了翠華的瑞士汁雞脾撈公仔面,有夠難食的9662828 ...
這是什麼, 好恐怖..........

空氣質素好,人文質素好,地方清潔...........廈門係一個好特別的地方, 始終受文明台灣的影響到, 係FEEL 到佢同大陸其他地方唔同的

熱賣及精選
中國E+比香港好好多, 唔係10年前

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-5-16 12:05 AM 發表

梗係冇端端要揾日上去出電話咭同開戶口麻煩啦
香港中銀而家可以開國內戶口啦
至於電話卡, 想平既可以係淘寶買張預付卡, 自己係 WECHAT 實名, 完全可以香港攪掂

樓主, 請問騎馬個價錢係騎幾耐 ?

引用:
原帖由 v526527 於 2019-5-16 01:06 PM 發表

至於電話卡, 想平既可以係淘寶買張預付卡, 自己係 WECHAT 實名, 完全可以香港攪掂
如何wechat 實名?
開完戶口如何用wechat 付款?
另外冇淘寶

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-5-16 01:11 PM 發表

如何wechat 實名?
開完戶口如何用wechat 付款?
另外冇淘寶
如何wechat 實名?>>>> 關注相關電信商, 跟住依指示
開完戶口如何用wechat 付款? >>> 挷相關國內戶口
另外冇淘寶 >>> 開個有幾難

引用:
原帖由 v526527 於 2019-5-16 01:20 PM 發表

如何wechat 實名?>>>> 關注相關電信商, 跟住依指示
開完戶口如何用wechat 付款? >>> 挷相關國內戶口
另外冇淘寶 >>> 開個有幾難 ...
對唔識既人咪難
你識咪覺得易

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s1211 於 2019-5-15 08:40 PM 發表

9672756剛看過了近期的5晚升p有效期只到年底,如一年會有多次入住洲際 建議下次入住時在前台直接買大使,會送一張周末入住住一送一房券,但如一年只住三幾次就不太值得買了 ...
我到而家仲差3萬分.......我諗應該無可能UPGRADE到

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-5-16 10:46 AM 發表

這是什麼, 好恐怖..........

空氣質素好,人文質素好,地方清潔...........廈門係一個好特別的地方, 始終受文明台灣的影響到, 係FEEL 到佢同大陸其他地方唔同的 ...
其實廈門我覺得已經超越了台北, 台北既物價比起廈門真係平好多. 但如果搭巴士/地鐵/的士應該就係廈門平

引用:
原帖由 RaymandChung 於 2019-5-16 11:46 AM 發表

中國E+比香港好好多, 唔係10年前
只能話潛力比香港強好多. 佢地就發展緊, 香港就原地踏步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v526527 於 2019-5-16 01:08 PM 發表

樓主, 請問騎馬個價錢係騎幾耐 ?
講真真係無留意, 但係幾過引, 佢叫做兜左個細圈我諗5分鐘到. 150蚊係2個人既價黎

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-16 07:07 PM 發表

講真真係無留意, 但係幾過引, 佢叫做兜左個細圈我諗5分鐘到. 150蚊係2個人既價黎
thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-16 07:01 PM 發表

我到而家仲差3萬分.......我諗應該無可能UPGRADE到
要留意基礎定級分才是升級和保級分數,入住回贈積分大多是非定級

引用:
原帖由 v526527 於 2019-5-16 01:06 PM 發表

咁勁,可以wechat 實名?

引用:
原帖由 happyboyhappy 於 2019-5-16 07:02 PM 發表

其實廈門我覺得已經超越了台北, 台北既物價比起廈門真係平好多. 但如果搭巴士/地鐵/的士應該就係廈門平
今時今日,大陸的消費,真係唔算好平

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。