註冊 登入

惡劣洗衣機牌子分享

以前用金章七年都未壞,現在用飛歌(洗衣、哄乾二合一)就快八年,維修過一次,到現在還正常

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-15 06:25 PM 發表

謝謝你的分享,我依家只係電腦版有問題,我會一直用到佢完全死亡(我就唔會比$900換零件)

我慶幸自己,研究到,改善電腦板問題嘅方法……令到洗衣機可以不用付錢~維修嘅情況之下,繼續用到,已經好好彩 ...
吾過水,D衫就有皀水,會否皮膚敏感及衫易爛?

引用:
原帖由 張翼 於 2019-5-18 10:31 PM 發表

吾過水,D衫就有皀水,會否皮膚敏感及衫易爛?
落洗衣粉,洗完一次之後

我會....再重新清洗一次(唔會再落 洗衣粉) ……呢個程序就代表清洗(簡單D講)即係過多一次清水 洗衣

咁我想用到 部機死亡,唔好浪費金錢……係唯有辛苦左自己...要做多一個動作

呢個亦係我開post,同大家分享我「慘痛經歷」嘅原因

我唔想再有人,成為下一個受害者

氹九咗佢啦,费事眼怨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-18 10:43 PM 發表

落洗衣粉,洗完一次之後

我會....再重新清洗一次(唔會再落 洗衣粉) ……呢個程序就代表清洗(簡單D講)即係過多一次清水 洗衣

咁我想用到 部機死亡,唔好浪費金錢……係唯有辛苦左自己...要做多一個動作

呢個亦係我開post,同大家分享我「慘痛經歷」嘅原因

我唔想再有人,成為下一個受害者 ...
咁好嘥時間同心機,咁都比你想到改良版。

引用:
原帖由 張翼 於 2019-5-18 10:45 PM 發表

咁好嘥時間同心機,咁都比你想到改良版。
又唔係.....嘥,好多時間既

只係用,邏輯去推斷一下, 好快已經搵到答案

因為洗衣機壞嘅問題係「沖洗」之後,就不能夠去水

所以只要唔用清洗個步驟

用返洗衣之後脫水(重複呢個步驟一次,就會等於「沖洗」嘅程序)

脫水(我寫明只可以用1分鐘)係覺得部洗衣機壞壞哋,咁就唔好脫水太耐,以免增加佢...死亡時間😂

節儉係美德,我用咗$1800 ,我唔想24個月都未過,就要再比幾千蚊,買另一部洗衣機

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-18 11:32 PM 發表

又唔係.....嘥,好多時間既

只係用,邏輯去推斷一下, 好快已經搵到答案

因為洗衣機壞嘅問題係「沖洗」之後,就不能夠去水

所以只要唔用清洗個步驟

用返洗衣之後脫水(重複呢個步驟一次,就會等於「沖洗」嘅程序)

9685503 ...
嘥時間留意住佢洗完,再花心機再扭多次。

引用:
原帖由 張翼 於 2019-5-18 11:35 PM 發表

嘥時間留意住佢洗完,再花心機再扭多次。
謝謝你嘅回覆,我明白你嘅好意

重複咁多一次掣,嘥左小小時間,我可以接受

因為少咗「沖水」一個程序,成個洗衣過程只需16分鐘

其實買咗日X洗衣機,嘥左嘅唔止係時間,心機……最嘥.....係我銀包嘅錢,我仲心痛

希望大家以後,真係考慮清楚……唔好因為貪日X洗衣機,價錢平

引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-19 12:11 AM 發表

謝謝你嘅回覆,我明白你嘅好意

重複咁多一次掣,嘥左小小時間,我可以接受

因為少咗「沖水」一個程序,成個洗衣過程只需16分鐘

其實買咗日X洗衣機,嘥左嘅唔止係時間,心機……最嘥.....係我銀包嘅錢,我仲心痛

希望大家以後,真係考慮清楚……唔好因為貪日X洗衣機,價錢平 ...
你咁叫心痛,我仲肉痛過你,買左個最貴的日X小涼伴冷氣,錢花得最多,但就好差,一係嘈;一係吾凍,我揪心左幾年。

引用:
原帖由 張翼 於 2019-5-19 12:16 AM 發表

你咁叫心痛,我仲肉痛過你,買左個最貴的日X小涼伴冷氣,錢花得最多,但就好差,一係嘈;一係吾凍,我揪心左幾年。
你係近這兩年買的嗎?

我記得,七年至 10年前左右,曰x 小涼拌,好似好出名,幾乎每個屋企都有個喎

我記得我讀中學嘅時候,好似睡房都係用呢隻牌子

都好似用咗八年以上,不過窗口機,坦白講,好多牌子都好嘈

始終洗衣機同冷氣機係唔同類型.....

我又唔會因為討厭呢個牌子,亂咁講說話嘅

如果大家討論冷氣牌子的話,我依家屋企用緊「珍X 」英文名叫 GenerXX……咁我阿爸阿媽揀既,佢地都好滿意喎,都用咗四五年,未壞過,未試過維修,但係都會有少少聲音嘅,但又未去到好嘈囉

引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-19 12:24 AM 發表

你係近這兩年買的嗎?

我記得,七年至 10年前左右,曰x 小涼拌,好似好出名,幾乎每個屋企都有個喎

我記得我讀中學嘅時候,好似睡房都係用呢隻牌子

都好似用咗八年以上,不過窗口機,坦白講,好多牌子都好嘈

始終洗衣機同冷氣機係唔同類型.....

我又唔會因為討厭呢個牌子,亂咁講說話嘅

如果大家討論冷氣牌子的話,我依家屋企用緊「珍X 」英文名叫 GenerXX&hel ...
8年前慕名而買,用左5年,頂吾順換,珍X N年前用過,每隔10分鐘起動好嘈,瞓吾到覺,用左1年無再用,換左分體機。

回覆 引用 TOP

師兄,感謝你!!同你壞同一樣野!

回覆 引用 TOP

我部日立洗衣機放露台日曬雨淋用咗6年都冇事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manunited2018 於 2019-5-14 11:04 PM 發表

我都係用厘部,真係好差,洗完重污糟,又多雜音。
上置式洗衣機差唔多啦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。