惡劣洗衣機牌子分享

唔係喎,我屋企3部都係呢個牌子,1部用咗接近10年,另外2部都超過8年,一切正常

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 arcadiang 於 2019-5-19 02:35 PM 發表

上置式洗衣機差唔多啦
確實這部機質量好差

回覆 引用 TOP

換左米得。唱衰!!

引用:
原帖由 bananachippy 於 2019-5-20 01:08 AM 發表

換左米得。唱衰!!
呢度係討論區,任何人除咗惡意攻擊……都可以講嘢

我已經用暗號,冇表明牌子名

如果一部洗衣機,用咗六個月,已經需要維修,我講真說話,都叫做唱衰嗎?

我係用咗13個月,維修左四次,唔通我要不停讚美....呢部係一部良好洗衣機嗎?

而且我唔止一次講過(如果閣下有心理準備,買咗此牌子嘅洗衣機,可能會維修的話……事實上,價錢係便宜)我亦都有讚美~價錢便宜

你認為我係唱衰,我都冇辦法

我有我嘅發言權

我都覺得你唱衰緊我喎!!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-18 12:49 PM 發表

每一次,只係放兩件衫,一條長褲,(只係洗三樣嘢)....咁樣都叫多嗎?

以前我屋企用 樂x 牌,起碼用10年, 勁過你果部Samxxxx喎
我聽過唔記得啲師傅定sales 講, 放得太多或太少衫都唔得架

引用:
原帖由 youandmegood 於 2019-5-21 03:01 PM 發表

我聽過唔記得啲師傅定sales 講, 放得太多或太少衫都唔得架
我以前屋企用洗衣機,都係咁樣嘅洗衫習慣啦,又唔見以前嗰d 牌子.... 只係用12個月就壞機?

以前屋企果D牌子洗衣機,用咗六年以上

我開始發覺討論區,可能有好多 日X 既打手, 幫緊佢個牌子,講好說話

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 張翼 於 2019-5-19 12:16 AM 發表

你咁叫心痛,我仲肉痛過你,買左個最貴的日X小涼伴冷氣,錢花得最多,但就好差,一係嘈;一係吾凍,我揪心左幾年。
好耐好耐以前,小涼伴要買made in Japan 先好用,其他地方生產(好似係馬來西亞)啲机係唔得㗎!而家就唔知啦!

回覆 引用 TOP

從來唔買呢隻牌子既電器,日本牌子比較有良心都係松下樂x,就算係大陸廠佢地交比廠造既component spec永遠唔會貪平用cheap嘢。

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-5-23 11:02 AM 發表

從來唔買呢隻牌子既電器,日本牌子比較有良心都係松下樂x,就算係大陸廠佢地交比廠造既component spec永遠唔會貪平用cheap嘢。
謝謝提醒及分享

回覆 引用 TOP

以前又係用呢部,我啲衫褲仲貴過部機,洗到又殘又舊,好垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-13 05:27 PM 發表

從來未用過 日X 洗衣機,上年就因為覺得便宜,買一部試吓

點知未夠一年,已經壞第一次

再過多三個月,又壞一次

因為有保養期,可以免費檢查及維修

但係師傅態度惡劣,每次只係拆開部機,清下D垃圾,就話解決問題

我同,同事傾過,原來好多同事都知道, 日X 洗衣機, 品質好差,仲有D同事話,只係用12個月,就壞咗

建議大家,如果真係不幸買咗呢個牌子洗衣機,壞咗嘅時候, 如要加錢, 換新零件,應 ...
日式本身就唔好……大眼雞贏晒……

回覆 引用 TOP

我之前部金章都係用到我火都尼😡
幾個月就去唔到水 
3年整過10幾次都係咁情況😡保養費仲要1年幾舊水
之後就越用越嘈 拆天咁轟轟轟😡我估個避震有問題
忍左佢3 4年終於換左Panxxxxx一天都光晒😎

引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-19 12:24 AM 發表

你係近這兩年買的嗎?

我記得,七年至 10年前左右,曰x 小涼拌,好似好出名,幾乎每個屋企都有個喎

我記得我讀中學嘅時候,好似睡房都係用呢隻牌子

都好似用咗八年以上,不過窗口機,坦白講,好多牌子都好嘈

始終洗衣機同冷氣機係唔同類型.....

我又唔會因為討厭呢個牌子,亂咁講說話嘅

如果大家討論冷氣牌子的話,我依家屋企用緊「珍X 」英文名叫 GenerXX……咁我 ...
現在好像是大陸美的廠代工!之前我部日x冷氣機用了近10年壞了都不敢換回同牌子!

盛衰交替,物極必反,歷史沒有不倒臺之政權

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WNF48 於 2019-5-24 04:38 PM 發表

我之前部金章都係用到我火都尼😡
幾個月就去唔到水 
3年整過10幾次都係咁情況😡保養費仲要1年幾舊水
之後就越用越嘈 拆天咁轟轟轟😡我估個避震有問題
忍左佢3 4年終於換左Panxxxxx一天都光晒😎 ...
恭喜你, 已經搵到一部好用嘅洗衣機,解決晒麻煩,我完全明白你感受,買咗一部惡劣嘅洗衣機,除咗浪費咗金錢,精神上嘅痛苦,都係一個嚴重問題

回覆 引用 TOP

我唔明白,點解有D人,仲可以覺得係用家嘅問題?例如佢哋會話:「落得太多衫又唔可以,落得太少衫又唔可以」.....根本就,講埋晒D廢話

我想講,而家係2019年,電話都已經可以上網,科技發達……唔通用一部洗衣機,要用個磅, 量下D衫幾重,先放落去洗嗎?

而且而家已經.....唔係60年代,一個阿媽唔會生出,五至10個小朋友嘅年代

而家嘅家庭最多都係四個人,我屋企所洗嘅衫,每次只係三件至五件(根本就係一個適當嘅份量),如何會令到洗衣機嚴重損壞?

根本我覺得就有好多 日x 嘅打手,妖言惑眾, 想唱好自己個品牌……如果咁怕人講出 日X 惡劣洗衣機嘅惡劣真相……不如自己公司, 好好研究一部琴用,良好嘅洗衣機啦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。