惡劣洗衣機牌子分享

引用:
原帖由 008008 於 2019-5-15 06:13 PM 發表

可能是現在什麼電器都不耐用,少時家中用日X 洗衣機,洗到個機身生銹都洗到衫
中間用過其他牌子都不耐用,近兩年買番日X,以壞過不少次,其實問題是在生產地上吧…… ...
謝謝你的分享,我依家只係電腦版有問題,我會一直用到佢完全死亡(我就唔會比$900換零件)

我慶幸自己,研究到,改善電腦板問題嘅方法……令到洗衣機可以不用付錢~維修嘅情況之下,繼續用到,已經好好彩

熱賣及精選
之前果部同你部一樣但款有少少唔同,5.5公斤的,用左7,8年無事。

引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-13 05:27 PM 發表

從來未用過 日X 洗衣機,上年就因為覺得便宜,買一部試吓

點知未夠一年,已經壞第一次

再過多三個月,又壞一次

因為有保養期,可以免費檢查及維修

但係師傅態度惡劣,每次只係拆開部機,清下D垃圾,就話解決問題

我同,同事傾過,原來好多同事都知道, 日X 洗衣機, 品質好差,仲有D同事話,只係用12個月,就壞咗

建議大家,如果真係不幸買咗呢個牌子洗衣機,壞咗嘅時候, 如要加錢, 換新零件,應 ...
我部跟你一樣,每天洗2機,用了3年多,感覺良好,你真不幸!

引用:
原帖由 屎必島 於 2019-5-16 06:27 AM 發表

之前果部同你部一樣但款有少少唔同,5.5公斤的,用左7,8年無事。
謝謝你回覆, 你居然可以用到咁長時間,真係好彩,有可能唔同年份買,出產地唔同, 就會有耐用,同埋惡劣嘅分別掛

真係唔知點解,我其他同事,都遇到我呢個情況(只係用13個月,就出事)

如果用上兩年以上,我都唔會咁樣開post講比大家知

就係因為太離譜,用得太短時間,我用消費者嘅角度,提醒下其他人而已

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yybee119 於 2019-5-16 01:24 PM 發表

我部跟你一樣,每天洗2機,用了3年多,感覺良好,你真不幸!
我每日開機洗一次咋(仲要係用快速個功能), 已經唔係高用量,已經好錫住部~洗衣機黎用,只係13個月,已經維修四次

我係有少少不幸嘅……咪當買個教訓囉,以後唔再買佢嘅牌子 嘅洗衣機,以免自找麻煩,自找痛苦

我用日立大眼仔過3年,依然健康。朋友本身用惠記1年成日成事最後放棄治療,換左日立大眼仔都有2年,話用得好好喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahing 於 2019-5-16 02:51 PM 發表

我每日開機洗一次咋(仲要係用快速個功能), 已經唔係高用量,已經好錫住部~洗衣機黎用,只係13個月,已經維修四次

我係有少少不幸嘅……咪當買個教訓囉,以後唔再買佢嘅牌子 嘅洗衣機,以免自找麻煩,自找痛苦 ...
其實唔好成日用快速功能,對部機唔太好

引用:
原帖由 vr-hos 於 2019-5-17 08:51 AM 發表

其實唔好成日用快速功能,對部機唔太好
謝謝你的回覆

一開始係用正常功能,因為壞咗第二次後,師傅根本冇正視問題

電腦版有問題,正常功能已經廢左,現時只能 用到快速功能

現時呢部 日X 洗衣機, 最後我已經係放棄狀態,只要用到佢死亡,我就會買另一個牌子

回覆 引用 TOP

電器產品真講彩數,維修師傅質素差好正常,維修費對比買新機平,根本出唔起錢請人

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2019-5-17 06:21 PM 發表

電器產品真講彩數,維修師傅質素差好正常,維修費對比買新機平,根本出唔起錢請人
宜家好多牌子都唔想養維修工,上門望一下收幾百,即是叫你買新!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon77 於 2019-5-17 11:08 PM 發表

日立師父.嗅寸功夫屎.我部大眼雞.裝机已經撞花机門.投訴後換門.但換門師父功夫好.
將隻門裝斜小小.我關時要托高小小先關到.以為係咁.用了個零月.度門開不到.打去维
修部.要一星期後先有師父維修.咁維有聯絡零件部話有貨.即刻去沙田配零件自己整
再用到過保養出現f25.打去维修部要一星期後上門檢查.收机回廠.等零件.起碼2星期
,都廢事整換机. ...
謝謝你回覆,我好明白你感受,我屋企部洗衣機,整左四次,只有一次,遇到個好師傅

其餘嘅師傅,態度差,冇料到

我犧牲自己一日假期,然後佢哋只係整咗15分鐘,仲要.....整唔到部機

我肯定,我以後唔會再買呢個牌子嘅洗衣機

回覆 引用 TOP

以前屋企嘅電器,係我爸爸/媽媽購買,所以從來未用過 日X洗衣機,呢個牌子

而家媽媽年紀大,屋企嘅嘢,都交俾我處理,所以我......中咗招

我買完 日X 洗衣機,第一個月,已經發生問題,然後向同事訴苦

原來好多同事都對 .....日X洗衣機,極度不滿

所以我而家開post,只係想提醒一下消費者

回覆 引用 TOP

你係咪成日一次過放好多衫入去? 如果係部機會好易壞架! 我屋企部Samsung 用左8年咩事都無

引用:
原帖由 youandmegood 於 2019-5-18 12:11 PM 發表

你係咪成日一次過放好多衫入去? 如果係部機會好易壞架! 我屋企部Samsung 用左8年咩事都無
每一次,只係放兩件衫,一條長褲,(只係洗三樣嘢)....咁樣都叫多嗎?

以前我屋企用 樂x 牌,起碼用10年, 勁過你果部Samxxxx喎

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。