註冊 登入

見工後不足一星期就見到再出 ads 香討焦點

引用:
原帖由 inyrd 於 2019-5-14 08:50 AM 發表

唔係呢2間
我見到哩2間類似姐,又係成日請人登報

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 急焦泛黃的希望 於 2019-5-13 06:43 PM 發表

因為我睇化左
早幾年 我都會咁樣做
我試過打去問 情況都係會話 waiting list or 處理中
9而9之 你吾會再咁樣去做

我好jumpy的
我知道 如果公司係想請你 1星期內一定有消息
即日請都試過

講到尾 揾工就好像揾女朋友 老婆一樣
都要睇运氣 ...
加油呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inyrd 於 2019-5-14 08:49 AM 發表

謝謝你咁詳細既分享...
我真係唔記得問幾時會有feedback, 所以而家既猜度都係負面
心情都有d低落

而家你搵到工未呀?
大家一齊加油 !
共勉之
上個星期本來終於有人請,條件都合曬我要求,但番落之後發現因爲細公司,所以每個星期返貨都要點+搬下貨甘,自問做唔來,所以無做,依家心情仲調整緊 - 當然要繼續揾工啦!多謝你既鼓勵,大家一齊努力!

我都係  上星期見工過程尚算順利
佢地話一個禮拜通知, 但到呢刻都無聲氣, 99.99%衰左啦....
未搵到既朋友  一齊加油啦

引用:
原帖由 ilovecwy 於 2019-5-14 12:52 PM 發表

上個星期本來終於有人請,條件都合曬我要求,但番落之後發現因爲細公司,所以每個星期返貨都要點+搬下貨甘,自問做唔來,所以無做,依家心情仲調整緊 - 當然要繼續揾工啦!多謝你既鼓勵,大家一齊努力! ...
睇黎都好事近 !!

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2019-5-14 04:43 PM 發表

我都係  上星期見工過程尚算順利
佢地話一個禮拜通知, 但到呢刻都無聲氣, 99.99%衰左啦....
未搵到既朋友  一齊加油啦
試下打返去問下, 如果你係好想要呢份工的話
有時多口問下會有驚喜

回覆 引用 TOP

多謝你呀, 我會試下

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2019-5-14 05:04 PM 發表

多謝你呀, 我會試下
問完再UPDATE下我地啦

引用:
原帖由 inyrd 於 2019-5-14 05:00 PM 發表

睇黎都好事近 !!
哈哈,望就甘望啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2019-5-14 04:43 PM 發表

我都係  上星期見工過程尚算順利
未搵到既朋友  一齊加油啦
我都係,個interviewer仲讚我個test做得好好,結果見到又出ad,又落空,好失望

引用:
原帖由 最好的時光 於 2019-5-14 07:08 PM 發表

我都係,個interviewer仲讚我個test做得好好,結果見到又出ad,又落空,好失望
你又有無打去問個明白呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inyrd 於 2019-5-14 05:42 PM 發表

問完再UPDATE下我地啦
打左去問   對方話仲in緊其他candidates, 要遲下先有結果

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2019-5-15 05:58 PM 發表

打左去問   對方話仲in緊其他candidates, 要遲下先有結果
答埋心水 揾過份啦

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2019-5-15 05:58 PM 發表

似乎間公司看來都仲想見/揀下人先,但呢d情況通常最後都好少會番轉頭揾番你。無既,好似拍拖甘,你係對方眼中未好到對方願意爲你放棄成個森林 - 甘唔一定代表你差,最多只能夠講你地無緣。好似樓上甘講,揾住第份先啦!

引用:
原帖由 ilovecwy 於 2019-5-15 07:21 PM 發表

似乎間公司看來都仲想見/揀下人先,但呢d情況通常最後都好少會番轉頭揾番你。無既,好似拍拖甘,你係對方眼中未好到對方願意爲你放棄成個森林 - 甘唔一定代表你差,最多只能夠講你地無緣。好似樓上甘講,揾住第份先啦! ...
我之前見左一份就係咁,second in之後又出左兩次ad, 我肯定自己冇行

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。