註冊 登入

[遊記分享] 布吉2019

布吉2019 E-mail 此主題給朋友

5月5-11號 今次13人,早機去晚機返
落機 今次超多人過關排排排40分鐘左右過關,行李帶以停搵返行李,出去搵返接車名牌,二架車返洒店,芭東Sleep With Me,攞房有2間要一個鍾後先有,放低行李行去次次想去都無去過The Crab House食蟹,大家吾好去食(完)。

食完返洒店攞埋兩間房,包車5個鍾去釣具店買D釣具,就去左布吉市Sunday Market 行下。

行完返去搵返Local tour agent比$20000B,在香港以book左明天,包S9大船11人出海釣魚,去到agent話大風可能吾出得,如果吾出明早7點前會通知,搞掂去揼骨,第一日完。
https://goo.gl/maps/mXn7S9gZFp42

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
20000b  ? 朋友搵man 哥book 皇帝島釣魚tour , 13000b 包上島費。都係12人大船。
定樓主係其他tour

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-5-13 09:24 PM 發表

20000b  ? 朋友搵man 哥book 皇帝島釣魚tour , 13000b 包上島費。都係12人大船。
定樓主係其他tour
Man哥 12人大船 你有無問下 12個人都用手絲 都有位釣魚 吾會魚絲打交?只拖釣浮濳吾洗13000

引用:
原帖由 waf40fung 於 2019-5-13 09:36 PM 發表

Man哥 12人大船 你有無問下 12個人都用手絲 都有位釣魚 吾會魚絲打交?只拖釣浮濳吾洗13000
冇研究呀。明解,即係高級組係會貴d.
其實係點分 ? 我都想去學人玩一次。但本身完全不曉

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-5-13 09:39 PM 發表

冇研究呀。明解,即係高級組係會貴d.
其實係點分 ? 我都想去學人玩一次。但本身完全不曉
我地會11個人 一齊放魚絲落海釣魚。拖釣吾會11個人一齊釣 只會在船尾6支魚竿拖到有魚先搞條魚上船 拖釣超無聊

引用:
原帖由 waf40fung 於 2019-5-13 10:00 PM 發表

我地會11個人 一齊放魚絲落海釣魚。拖釣吾會11個人一齊釣 只會在船尾6支魚竿拖到有魚先搞條魚上船
你全程釣魚 ? 最後魚獲如何處置 ?

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-5-13 10:09 PM 發表

你全程釣魚 ? 最後魚獲如何處置 ?
帶返香港

係隔離post 睇到你d 魚獲。
20000b 抵到爛 。。。。。
有咩技巧? 可以分享下嗎 ?

我見好多人話呢排布吉好難釣到咁多魚,睇來係技術問題。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 waf40fung 於 2019-5-13 10:11 PM 發表

帶返香港
之前有版友話airline 唔比帶既 ?

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-5-13 11:34 PM 發表

之前有版友話airline 唔比帶既 ?
係 泰航 亞航 吾比帶

回覆 引用 TOP

你咁多條,要湯幾耐先湯得晒 ?

回覆 引用 TOP

如果冇記錯, 相入面個個AGENT 叫KITTY
我好多年前, 次次都幫襯佢.
基本上, 搵親佢報價都好抵, 又老實, 又HELPFUL

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-5-14 05:45 PM 發表

如果冇記錯, 相入面個個AGENT 叫KITTY
我好多年前, 次次都幫襯佢.
基本上, 搵親佢報價都好抵, 又老實, 又HELPFUL
佢叫阿Lek  不過都好老實 我搵佢從來吾講價

引用:
原帖由 waf40fung 於 2019-5-15 12:46 PM 發表

佢叫阿Lek  不過都好老實 我搵佢從來吾講價
冇呢個需要
我出島個朝先落大雨 , 佢主動打比我同我CANCEL , 又叫我去退錢
我退錢個刻又天晴, 佢都冇野

回覆 引用 TOP

5月6號 釣魚日
07 00無電話到出得 哈哈正,落去食早餐,準時08 00車到出發,沿路望下個海都幾大風浪,不過無落雨已經好好,08 30到碼頭落船,開船出去真係幾大風,拖釣去釣點,1條魚都拖吾到,到位釣魚又無乜魚食餌,轉轉久唔久一條斑,頂吾順太大風轉個避風位釣,順便食午餐,食完午餐女友落絲釣返條晚餐魚,釣釣釣......15 00收工。

晚餐魚4斤 紅瓜子

全日魚獲 好小魚

晩餐 99餐廳 明爐 紅瓜子 好味 滑

鹽燒 炮彈都幾好食

食完又去揾agent 明天兵分二路,6人包船book返用開隻船$10000B釣魚,友人5個去玩激流套餐$1000B位,按腳又1天。

回覆 引用 TOP

29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。