註冊 登入

睇中左部hiace 想問下師兄們買唔買得過🙏🙏

睇中左部hiace 想問下師兄們買唔買得過🙏🙏 E-mail 此主題給朋友

有部私人放既hiace200 2015年車 歐盟5 豪華版 自動波 6座 岩到10萬咪 0首 仲有兩個月牌費 有好小量改裝 賣廿萬
細佬真心求教 各位熟van既師兄買唔買得過🙇‍♂️同有咩要注意🙇‍♂️🙇‍♂️感激🙏

跪求各位師兄指點迷津🙏🙏🙇‍♂️🙇‍♂️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西九變態的天才 於 2019-5-14 09:09 AM 發表

有部私人放既hiace200 2015年車 歐盟5 豪華版 自動波 6座 岩到10萬咪 0首 仲有兩個月牌費 有好小量改裝 賣廿萬
細佬真心求教 各位熟van既師兄買唔買得過🙇‍♂️同有咩要注意🙇‍♂️🙇‍♂️感激🙏 ...
比得起呢個價點解唔考慮全新車…

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-5-14 03:12 PM 發表

師兄全新車三十幾萬喎 都差成13萬😭

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-5-14 03:12 PM 發表

出車原因係我爸退休唔想無野做所以出部好小小但又唔想太貴,半私家車咁輕鬆做🙇‍♂️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西九變態的天才 於 2019-5-14 03:14 PM 發表

師兄全新車三十幾萬喎 都差成13萬😭
你係諗住一炮過
還是上會供?

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-5-14 03:39 PM 發表

你係諗住一炮過
還是上會供?
一炮

引用:
原帖由 西九變態的天才 於 2019-5-14 03:42 PM 發表

一炮
出架貨Van跑台?

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-5-14 03:44 PM 發表

出架貨Van跑台?
應該就係~

引用:
原帖由 西九變態的天才 於 2019-5-14 03:44 PM 發表

應該就係~
慳返200,000⋯
考個的士牌又平⋯頂下更仲好喇
跑台接散單有排都圍吾到皮

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-5-14 03:46 PM 發表

慳返200,000⋯
考個的士牌又平⋯頂下更仲好喇
跑台接散單有排都圍吾到皮
我老豆佢有的士牌 佢早輪就係揸的士 搵埋交租都剩得小小 所以就想自己出部van念住hea做又唔洗交租 因為我地有自己地方泊車 泊車到都慳番好多🤔

引用:
原帖由 西九變態的天才 於 2019-5-14 03:51 PM 發表

我老豆佢有的士牌 佢早輪就係揸的士 搵埋交租都剩得小小 所以就想自己出部van念住hea做又唔洗交租 因為我地有自己地方泊車 泊車到都慳番好多🤔
甘一炮過買
記的貨車有死期

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-5-14 03:53 PM 發表

甘一炮過買
記的貨車有死期
係呀師兄😭死期又係一大問題 我唔知應該點買叫輸得無咁多…真係求教…好似我睇中呢部歐5咁 死期到無補貼咪好絕…咁係咪應該買07-08年15萬樓下 揸到死期到有補貼再換車 真係唔識要點😭🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️

引用:
原帖由 西九變態的天才 於 2019-5-14 03:56 PM 發表

係呀師兄😭死期又係一大問題 我唔知應該點買叫輸得無咁多…真係求教…好似我睇中呢部歐5咁 死期到無補貼咪好絕…咁係咪應該買07-08年15萬樓下 揸到死期到有補貼再換車 真係唔識要點😭🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️ ...
睇政府未來方向🧭
死期到我估政府會補錢比車主換車
等同而加既垃圾車車主持有三年補錢換電車一樣

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-5-14 03:58 PM 發表

睇政府未來方向🧭
死期到我估政府會補錢比車主換車
等同而加既垃圾車車主持有三年補錢換電車一樣
sorry唔太明~以家唔係講明2014年2月唔記得幾號後新登記歐5個啲車全部有15年死期同無補貼咩師兄意思係架車時間差唔多既時候 政府有機會出新一輪補貼係咪呢個意思🙇‍♂️

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。