註冊 登入

[海外電影] 美國隊長接班人

美國隊長接班人 E-mail 此主題給朋友

之前一直都無睇任何劇透
知道下任美國隊長是飛準真的意料之外,畢竟他跟像幫手,像其他人講因種族問題先給他………
我是支持寒冬戰士的

熱賣及精選
係漫畫中美國隊長係好多人都做過,連寒冬戰士短暫做過美國隊長,唔係因為飛準係黑人先傳俾佢

回覆 引用 TOP

導演傻L左,  今集和上集完全是跑腿, 又沒做過D乜, 無啦啦最尾話CA睇起佢? 我以為睇緊第二套戲

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
Bucky 的問題是
- 佢本人是一個沒有開關的炸彈. (無人知佢係咪完全"康復")
- 佢的殺手紀錄. 有非公開的, 有公開的 (CA2 的故事).
交棒比佢才是不正常

Falcon 除了沒有超能力外, 本身的心態都係類同 CA 的(美國)軍人主義.
其實哩個選擇係合情合理的, 我唔覺得係同人種有關.

不論交個盾俾邊個, 大概都唔可單獨揹一齣電影... 其實又無乜所謂...
佢兩個大概都係孖寶兄弟咁拍住出場.

引用:
原帖由 cherryapple 於 2019-5-14 09:21 AM 發表

之前一直都無睇任何劇透
知道下任美國隊長是飛準真的意料之外,畢竟他跟像幫手,像其他人講因種族問題先給他………
我是支持寒冬戰士的 ...
一個長年被蘇聯控制ge 人,點樣做美國隊長呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lanhk 於 2019-5-14 11:10 AM 發表

Bucky 的問題是
- 佢本人是一個沒有開關的炸彈. (無人知佢係咪完全"康復")
- 佢的殺手紀錄. 有非公開的, 有公開的 (CA2 的故事).
交棒比佢才是不正常

Falcon 除了沒有超能力外, 本身的心態都係類同 CA 的(美國)軍人主義.

不論交個盾俾邊個, 大概都唔可單獨揹一齣電影... 其實又無乜所謂 ...
同意,好多人都係用顏色睇野。另外,ca2 時,佢同原美隊已有信任,證明佢唔會叫服從命令,同美隊有相同信念

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lanhk 於 2019-5-14 11:10 AM 發表

Bucky 的問題是
交棒比佢才是不正常

不論交個盾俾邊個, 大概都唔可單獨揹一齣電影... 其實又無乜所謂 ...
Bucky 滿手血腥,佢自己都認為冇資格做
美隊3,TONY知道BUCKY係殺父母仇人,隊長話係佢失去意識俾人控制時犯下大錯,唔完全怪得佢
BUCKY自己講清醒返,佢仍然記得自己俾人控制時做過所有事
唔記得自己有做過壞事,同仍然記得自己有做過壞事,程度上就有好大差別

回覆 引用 TOP

我覺得隊長只得一個,無得過繼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-5-14 10:39 AM 發表

導演傻L左,  今集和上集完全是跑腿, 又沒做過D乜, 無啦啦最尾話CA睇起佢? 我以為睇緊第二套戲
第三集放炸彈好有用

回覆 引用 TOP

Bucky 既問題應該係由導演在劇情上交待下比我地睇, 唔係咁突兀地交個盾比跑腿, 跟住叫我地自己估估下

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
由黑鬼做,繼續PC膠落去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-5-14 09:28 PM 發表

Bucky 既問題應該係由導演在劇情上交待下比我地睇, 唔係咁突兀地交個盾比跑腿, 跟住叫我地自己估估下
下下畫公仔畫出腸就低手啦
唔通又拍埋比你睇dr strange係咪真係預見到隻老鼠會踩到個制, thor既肥仔之路, love you 3000係點黎咩,
咪又係全地球係咁估.

回覆 引用 TOP

香港儍隊長判咗要攞飯三年

回覆 引用 TOP

其實IM就話可以搵繼承者啫,事關啲戰甲可以邊個著都得,但CA點解一定要有繼承者?佢個盾牌冇佢改造人咁強手力根本都係冇乜用,而且F都有自己飛行服,唔通加多個盾?不倫不類!加上CA其中一個強項係領導能力,真係睇唔倒F有囉!

引用:

Bucky 的問題是
交棒比佢才是不正常

我都幾認同呢位師兄喺上述嘅觀點

回覆 引用 TOP

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。