註冊 登入

[倚天屠龍記] 《倚天屠龍記》劇集討論區二 (4月15日 08:30PM)

本主題由 mook999 於 2019-5-27 04:34 PM 解除置頂
引用:
原帖由 y808a 於 2019-5-14 02:55 PM 發表

我新丁,唔識呀
正愁緊【頂】【精】在Topic 咩尼
可以指教嗎?
我都唔識, 只係好奇一問

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
D武藝好普通啫,我都識!一係吊威吔,一係開大風扇之嘛!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 y808a 於 2019-5-14 11:01 AM 發表

這個22集預告片,周芷若刺張無忌
笑左

https://www.facebook.com/24078698448/posts/10157019128313449/
其實成個決戰光明頂都係喜劇多過武打劇

引用:
原帖由 bobovlolv 於 2019-5-14 03:03 PM 發表

倚天最精彩兩場打戲....一人戰六大派...另一場係..阿大阿二阿三武當大戰.

依家光明頂真係拍得唔好....

.武當個場都無乜期望
咁都叫唔好?邊套的光明頂會好過佢?又偉仔玩吞劍的好??定係任賢齊嗰套好?

引用:
原帖由 y808a 於 2019-5-14 10:55 發表

舊版關閉左?
唯有開此新版繼續...
應該係太多人討論,好似上次《延禧攻略》咁,。《延禧攻略》用左1500頁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-14 01:48 PM 發表

不過,偉仔嗰版真係有兩個拍得好過今輯要提一提

1.楊不悔
偉仔那版,楊不梅表現佢係人,當張無忌被剌傷後,原來撲出來關顧佢的,除了小昭,外,仲有楊不悔。表現出佢是樂於人的性格,反觀今次!
靜靚地坐係度,個心好冷囉,一d都冇表現出張無忌曾用生命拯救過佢的恩情,同佢成年時間千里尋親的感激。冷酷!。。

2,宋青書
偉仔個套選角很合適中,一副死左都唔洗恨的,令人睇落暢快。
...
今次青書哥哥顏值高,俾大家睇多兩眼

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-5-14 03:46 PM 發表

其實成個決戰光明頂都係喜劇多過武打劇
原著係咁麻,華山派的高矮老者,在書中所形容的性格都係咁。

這亦說明,張無忌的武功是遙遙凌駕在他們之上,一場比拼在可這麼輕鬆的化解!

回覆 引用 TOP

行開幾個鐘,開左新版,繼續今晚無忌打柒峨嵋諸位姐姐,一於打完心口打屁股,個個爛晒衫褲的向明教派糧賠罪。

引用:
原帖由 初級投資者 於 2019-5-14 04:05 PM 發表

今次青書哥哥顏值高,俾大家睇多兩眼
所以咪嫲鬼煩囉,跟原著殺佢,班fans又小,改咗原著結局,而家又攪到鬼5馬6,早就唔應揀佢啦!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2019-5-14 04:13 PM 發表

行開幾個鐘,開左新版,繼續今晚無忌打柒峨嵋諸位姐姐,一於打完心口打屁股,個個爛晒衫褲的向明教派糧賠罪。
早知你去參演好過啦,益大家有咁野睇就正囉

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-14 01:34 PM 發表

另外,上一貼師兄貼了偉仔套倚天光明頂原來真係武打甚堅

成把倚天劍身都俾佢吞埋落腸,呢吓應該係乾坤大挪移第7層武功了! ...
https://www.youtube.com/watch?v=oxjp3_Yukd8
倚天屠龍記1986|梁朝偉決戰光明頂|梁朝偉|張無忌|光明頂 |

係程小東做武指...都有派膠時 ..製作當年同新版冇得比...勝在斑老戲骨好戲

引用:
原帖由 發財豬 於 2019-5-14 02:48 PM 發表

夠500頁留言好似會封貼 咁岩526 超過左
今次又睇下能否又爆佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-14 04:30 PM 發表

所以咪嫲鬼煩囉,跟原著殺佢,班fans又小,改咗原著結局,而家又攪到鬼5馬6,早就唔應揀佢啦!
根本張超人應該做張無忌個角色,咁就大家開心囉

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-14 16:32 發表

早知你去參演好過啦,益大家有咁野睇就正囉
交比王晶拍啦,咁大班後生姐姐撲過來,咁大誘惑,無忌都係血氣方剛的少年有反應都人之常情。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nbachung101 於 2019-5-14 04:36 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=oxjp3_Yukd8
倚天屠龍記1986|梁朝偉決戰光明頂|梁朝偉|張無忌|光明頂 |

係程小東做武指...都有派膠時 ..製作當年同新版冇得比...勝在斑老戲骨好戲 ...
你真係唔好睇少佢呀,勁過包龍星!

不過,做不悔嗰個又好似幾靚女喎

但偉仔這套,他在處理無忌被芷若剌佢一幕係唔錯,亦合理好多,偉仔見了芷若時已電到企係度,突然佢見到她眼精變得奇怪,繼而拎轉急望嗌通街的滅絕師太,再想回望芷若會否剌佢時已被剌中了。這個安排明顯比今次賣靚樣賣佢粉腸的企定定,儍瓜般的被剌高明很多。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。