註冊 登入

[倚天屠龍記] 《倚天屠龍記》劇集討論區二 (4月15日 08:30PM)

本主題由 mook999 於 2019-5-27 04:34 PM 解除置頂
引用:
原帖由 Carrera_GT 於 2019-5-14 06:30 PM 發表

男主角係呢套最接近(演員實際21歲),
女主角就TVB 1986年版最接近(趟周演員實際只係19-20歲)
但配音粵語聲線並不乎合主角樣貌及主角年齡

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-14 06:40 PM 發表

思前想後先剌,仲講咩野愛情?要份工都唔要愛人,咁。。仲事後講咩野歉意?
真係裝就幾般嬌羞態,做成一片假心腸,迎新送舊知多少,故落嬌羞淚兩行。

原著就因為芷若係在長期滅絕積威下的反射反應才剌向無忌,所以才值得無忌愛惜佢,原諒佢! ...
周芷若咁醒,可以做到按照武林規矩, 掟把劍俾張無忌, 唔佔便宜. 然後同張無忌公平決斗. 耍花槍一百幾十招. 灭絶都係做呢D.

引用:
原帖由 RAIDER10 於 2019-5-14 06:24 PM 發表

我覺得 倚天真係好好睇
個劇情令人想追落去睇 仲要好快咁做完個1小時
又要等聽日 
睇到後面你會覺得好嬲,同意有人講爛尾

引用:
原帖由 RAIDER10 於 2019-5-14 06:24 PM 發表

我覺得 倚天真係好好睇
個劇情令人想追落去睇 仲要好快咁做完個1小時
又要等聽日  
原著故事仲正,金庸的文章厲害之處就是開始睇已愛不惜手,睇完多會回味再三!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Carrera_GT 於 2019-5-14 06:30 PM 發表

男主角係呢套最接近(演員實際21歲),
女主角就TVB 1986年版最接近(趟周演員實際只係19-20歲)
搵得小鮮肉做男主角就演技差一些,始終未夠演戲經驗

天行剛健 自強不息

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 乂大簡 於 2019-5-14 17:20 發表

冇計啦,劇情根本大部份人都識背,唔係睇靚仔靚女其實我搵唔到睇乜
小說人人知劇情,唯有加幾分聯想力和幻想,睇女自high下先睇得到大結局。

引用:
原帖由 台灣粉紅的回覆 於 2019-5-14 06:45 PM 發表

周芷若咁醒,可以做到按照武林規矩, 掟把劍俾張無忌, 唔佔便宜. 然後同張無忌公平決斗. 耍花槍一百幾十招. 灭絶都係做呢D.
蠢囉,俾滅絕老點囉!
今集所以佢結果慘囉,守生寡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Joeycky 於 2019-5-14 06:47 PM 發表

小說人人知劇情,唯有加幾分聯想力和幻想,睇女自high下先睇得到大結局。
呢套武功片喎,?
要睇女黎hi,都睇番av啦

引用:
原帖由 Cute師兄 於 2019-5-14 06:45 PM 發表

睇到後面你會覺得好嬲,同意有人講爛尾
咪係,簡直火都黎

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-14 06:50 PM 發表

呢套武功片喎,?
AV 睇足50集動作戏,睇唔睇到?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-14 06:51 PM 發表

咪係,簡直火都黎
其實原著係張無忌幫趙敏畫眉時己經完佐. 之後都係加料,唔可以叫爛尾.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-14 18:50 發表

呢套武功片喎,?
焚女嬌軀,熊熊慾火,明教新口號。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-5-14 05:49 PM 發表

影視界有咩冇可能,我諗金庸都未諗過,東方不敗變了大美人林青霞
不敗姐姐和沖弟弟有LV,更驚喜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台灣粉紅的回覆 於 2019-5-14 06:53 PM 發表

其實原著係張無忌幫趙敏畫眉時己經完佐. 之後都係加料,唔可以叫爛尾.
單周芷若爛左囉,在黃衫女同佢打完佢,跟住佢咁爆大鑊,你唔想打鑊佢咩?

但今集的決戰華山加崑崙的正反兩儀劍陣十分精彩,將原著情景活現出來,是先前的版本未見!

但鮮宇通那摺扇,原著是把它沒入土裡,防止金蠶蠱毒害人,但今次就只插了邊端入石,容易讓他人取用為禍,失策。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。