註冊 登入

[翡翠台] 鐵探劇情好on9

引用:
原帖由 kinlun030303 於 2019-5-14 12:23 PM 發表

咁少咋,仲有幾多劇戇9呀
計我話,點都好過倚天咯。

湖海洗我胸襟,河山飄我影蹤,雲彩揮去卻不去,人生休說苦痛。
熱賣及精選
引用:
原帖由 hkhkpkpk123 於 2019-5-14 10:46 PM 發表

阿進比山狗槍殺,m.m叫bgo唔好救??驚身份曝光,唔救一定死硬,仲理咩身份,普通市民都會救啦,更何況係自己人
非常之on 9,邊有人唔救自己個仔等死左先日日要報仇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 by2018 於 2019-5-14 10:36 PM 發表

呢度有改編,現實陳sir係被悍匪射中頭部。可能編劇想突出bingo角色所以專登寫臥底無意射中主角,等臥底有內疚感後來做好多事補償
姜皓文應該擔正,佢演技好過袁偉豪

睇咗半集即走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2019-5-14 11:54 PM 發表

姜皓文個角色其實都算係主角啦,我希望佢攞最佳男主角

唔岩聽既聲音就係五毛!民主萬歲!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 湖海洗我胸襟 於 2019-5-14 10:47 PM 發表

一世唔住假豪樓  大廳打幾個筋斗    出賣人性入賤聯  白米蛇宴荔枝團
正苦包庇有錢人  景賊負責捉窮人    鋪排退休著數多  官商勾結小兒科

晃共產主義紅旗  掠資本主義暴利    見盡異象.........  心痛香港.........

回覆 引用 TOP

少有本地 劇集,故事吾錯,希望無抄襲……  演員配搭唔錯… 個個都有得發揮演技, 就算盧宛茵  出镜吾多對白又少, 淨係面部表情,已经赢曬, 導演同劇本  寫得好好 無乜悶埸 情節恰到好處!  
難得   難得……

回覆 引用 TOP

通常大結局都係爛尾嘅喇

都好好睇 有小小格硬做既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2019-5-14 11:54 PM 發表

佢都提名金像獎影帝了,演技會差過袁偉豪?好搞笑,比如攞發哥同袁比啦

回覆 引用 TOP

小紅姐同黑仔係鐵探裡面都算主角黎,年底頒獎禮都有機會衝擊視帝視后,兩位都係電影圈嘅人,無謂同tvb小生花旦比啦。都唔同一個層次,比較黎咪降低自己level

回覆 引用 TOP

程Sir泰山上身收營長皮
呢幕夠膠啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 湖海洗我胸襟 於 2019-5-14 10:47 PM 發表

點都好過係明教總壇發up風講足一整集
講到口水都乾晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyy鹿野 於 2019-5-15 11:40 AM 發表

通常大結局都係爛尾嘅喇
all rubbish HKTV/TVB 導演都係咁

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2019-5-14 11:25 AM 發表

madam man兩個仔都死左
真係太慘了
不過蔡思貝係入邊做太妹果d打扮幾靚
等你寫咗個劇本,有廣告商贊助先算啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。