[其他] 請問護照成本濕晒,是否可以出入境泰國

我地唔係海關,冇人會知道,但你可以試下,下次小心d

熱賣及精選
引用:
原帖由 63021 於 2019-5-14 04:55 PM 發表

我將本護照連褲成本放落洗衣機一齊洗,但不知道是否損毁,個人資料膠面沒有花,19号去泰國,是否出入到泰國境,本月6号去了入境處申請護照,要22号先攞新護照,定用原本濕晒護照博一博 ...
成功與否都講聲,比板友得個知字

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 63021 於 2019-5-14 06:15 PM 發表

我上星期五打過入境處問,職員常事幫我問入境處主任,第二日入境處主任打給我,常試16号之後打去入境處問問
如果佢咁講就應該換得切

引用:
原帖由 superroy 於 2019-5-14 06:20 PM 發表

就算做入境處都唔會知
因為全世界既IMMD寬鬆程度不一
香港就好流
人地泰國就唔知了
所以咪話囉,上黎問好難會有板友解答到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 63021 於 2019-5-14 06:23 PM 發表

入境處主任叫我常試打電話問問,未必會得
樓上都有師兄講左佢地會早小小就送到。其實都可以睇下拎唔拎到,拎到就用新,拎唔到咪比番本舊既比佢

引用:
原帖由 superroy 於 2019-5-14 06:30 PM 發表

我要強調係"有機會"咋
唔係100大安旨意呀
因為做證都要睇人手﹑多唔多人申請各方面因素

總之得一條路
1. 早啲打去問下有無得拎
2. 出發果日都未拎到就攞住濕護照去搏一搏,睇下單車變唔變到摩托

另外係呢段時間想辦法整返靚本濕護照
例如:隔住條毛巾燙返乾佢燙返平佢
做得幾多得幾多
本野無明顯既損毀, 缺頁,不幸中既大幸

GOOD LUCK ...
咁緊係唔會百份百啦如果樓主小心d呢家就唔洗咁頭痕

引用:
原帖由 superroy 於 2019-5-14 06:36 PM 發表

佢已經好慘
唔小心姐,唔好再串佢了
唔發生都發生左
大家都希望幫樓主解決
咁我冇串,順便同埋樓主講下次認真要小心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 63021 於 2019-5-14 06:38 PM 發表

通常入境處主任打電話給我,有50機會率18号攞到新護照
等下啦,過幾日知結果

引用:
原帖由 63021 於 2019-5-15 11:31 AM 發表

变相貪汚不可行
千萬唔好咁做,咁做比人捉到會打把

引用:
原帖由 電梯滴滴浴缸 於 2019-5-16 12:08 PM 發表

我若果係你,直頭問旅行社可否轉其他人去
我可以代樓主去但我講明先甩團架一定

引用:
原帖由 電梯滴滴浴缸 於 2019-5-16 02:15 PM 發表

日頭做正常遊客,夜晚甩都吾遲,你懂的
老實說我自己好怕跟團
都係鍾意自由,錢點起身就幾點起身食早餐
跟團好似番工咁又要早起又要跟住做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 63021 於 2019-5-19 06:38 PM 發表

入到泰國境
公起,玩得開心d

引用:
原帖由 63021 於 2019-5-22 12:03 AM 發表

22号玩第四日
最緊要開心

引用:
原帖由 63021 於 2019-5-22 10:12 AM 發表

呢個團好自由,有兩日要12點出發,有自由活動
咁都唔錯喎,成日以為跟團好辛苦,又要早起好多野都比佢規定好哂

引用:
原帖由 63021 於 2019-5-23 12:32 PM 發表

今晚返香港
開心時間過得特別快

主題標籤 #泰國 #護照
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。