註冊 登入



619本身走線非常冗長.


九龍段車程約35分鐘,四順乘客坐車逾30分鐘仍未入東隧.


港島段更是唯一由北角慢碌至上環的過海路線. 西行至少還行經一段內告,省減車程. 東行則全程行經電車路,平日普通時段也要約35分鐘.


619路線是否過份地長? 可否拆線?



引用 TOP

被引用(6)
早繁有619P同619X


引用 被引用(1) TOP

繁時已經有619P/619X

如果講非繁, 本身619都唔係密, 十幾分鐘一班車
拆開兩條線, 要各自開20-25分一班, 仲趕客



引用 被引用(1) TOP

其實係四順去上環來講,搭九巴26係馬頭涌道落車,
之後轉隧巴101/111過海去(灣仔至上環)分分鐘
仲快過搭隧巴619.

同埋,對於四順既居民來講,隧巴619極其量都係
搭到去(北角,炮台山)呢D港島地方.



引用 被引用(1) TOP

樓主一定未坐過106啦😬
619得果17.9公里
106有22公里囉😑

[ 本帖最後由 長沙彎大哥 於 2019-5-16 10:39 PM 編輯 ]



引用 TOP

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
狗公司不嬲都當四順居民撚狗咁撚。
619為咗樂華嗰小貓3-4隻,要行晒成個九龍東,根本一早就要拆啦,樂華一條,四順一條。
拆完絕對超多人搭,睇下619x回程,灣仔已經要企就知。
十個有9個去搭鐵根本就係頂唔順佢行晒成個九龍東之麻,啲人成日老屈地鐵搶巴士生意,又唔諗下巴士有咩問題先搞到啲人走晒去搭鐵。



引用 被引用(2) TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票


重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。