註冊 登入

[其他] 咀香園同英記好唔掂?

咀香園香港無得賣咩?

而且想食杏仁餅個個都識得去最香了。以前好少香港人知。

熱賣及精選
鍾意食巨記多啲

回覆 引用 TOP

最近食過一兩次最香,都覺得杏仁味好香,特別係細細粒,會忍唔住係咁食,可惜大個裝杏仁餅冇獨立包裝,唔太方便

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2019-5-15 06:14 PM 發表

咀香園香港無得賣咩?

而且想食杏仁餅個個都識得去最香了。以前好少香港人知。
據我所知澳門咀香園係香港一直唔可以賣㗎!(現在唔清楚情況有否改變?)

回覆 引用 TOP

講開鉅記,依希記得當初只是一間賣花生糖的車仔檔,並非甚麽老字號,唔知有冇錯?

引用:
原帖由 小阮之家 於 2019-5-15 07:55 PM 發表

最近食過一兩次最香,都覺得杏仁味好香,特別係細細粒,會忍唔住係咁食,可惜大個裝杏仁餅冇獨立包裝,唔太方便
版友有冇試吓買幾個當場製嘅熱食,非常之正嘅!

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-15 10:55 PM 發表

版友有冇試吓買幾個當場製嘅熱食,非常之正嘅!
冇呀
只買左一盒大個裝杏仁餅同一筒細杏仁餅咋

引用:
原帖由 小阮之家 於 2019-5-15 10:57 PM 發表

冇呀
只買左一盒大個裝杏仁餅同一筒細杏仁餅咋
下次買開嘢可以試吓

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-15 11:19 PM 發表

下次買開嘢可以試吓
新鮮製既即食大約幾錢一個?

緊係啦,我都冇再買。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qgal 於 2019-5-15 10:55 PM 發表

講開鉅記,依希記得當初只是一間賣花生糖的車仔檔,並非甚麽老字號,唔知有冇錯?
無錯!鉅記唔係好耐歷史,但就好成功。
時勢造英雄?英雄造時勢?
總之凡事皆有可能!

引用:
原帖由 小阮之家 於 2019-5-16 12:32 AM 發表

新鮮製既即食大約幾錢一個?
同價錢嘅,但買時要講明要熱食

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

回覆 引用 TOP

唔係丫
而家仲買呢d食?
冇買所有呢d手信超過1X年
特別係肉乾
一陣味你地d人食唔出好野

回覆 引用 TOP

去大三巴我食"大三巴"多D囉

回覆 引用 TOP

我最鍾意食咀香既蛋捲,脆又冇油益咪。。。
試過喺香港買過唔記得邊間既蛋捲,好難食,又油。。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。