註冊 登入

[海外電影] 呢度有D人連MARVEL宇宙都唔識

呢度有D人連MARVEL宇宙都唔識 E-mail 此主題給朋友

就話Captain Marvel最勁,真係笑Q死,仲當正自己係專家甘

熱賣及精選
引用:
原帖由 kira2018 於 2019-5-14 10:57 PM 發表

就話Captain Marvel最勁,真係笑Q死,仲當正自己係專家甘
呢到係電影區,唔係漫畫區。你返去自己講自己笑啦。

投注編號相差接近4000  證明每場買好多條飛  以防萬一  賽後一定有得貼
引用:
原帖由 ~日向夏美~ 於 2019-5-14 11:32 PM 發表

呢到係電影區,唔係漫畫區。你返去自己講自己笑啦。
傻嘅咩?你自己講喺度自己笑...

引用:
原帖由 simontracy6899 於 2019-5-15 08:11 AM 發表

傻嘅咩?你自己講喺度自己笑...
好難講~哈

投注編號相差接近4000  證明每場買好多條飛  以防萬一  賽後一定有得貼
引用:
原帖由 ~日向夏美~ 於 15-5-2019 10:45 發表

好難講~哈
So many serious marvel movies/comics diehard fanboys/nerds here

#TheWalkingDead  Lee Everett & Clementine
Telltale's The Walking Dead Season 1 Game of The Year 2012/ALL TIME

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~日向夏美~ 於 2019-5-15 10:45 AM 發表

好難講~哈
希望你會明白我唔係喺度笑你就好喇

講真我都唔識咩marvel宇宙,但係最討厭呢個婆乸,憑咩做隊長 ? ...

回覆 引用 TOP

我順便想問下, Ms. Marvel 係咪另一個角色黎?

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-5-15 12:10 發表

Ms. Marvel 同Cap Marvel一樣係一個title, 有唔只一個人做過.

戲果個 Carol Danvers 又做過Ms. Marvel 又做過Cap Marvel

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-5-15 12:10 PM 發表

同一個人.只係comic入面無論短長髮都冇宜加個甘L樣衰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simontracy6899 於 2019-5-15 11:35 AM 發表

希望你會明白我唔係喺度笑你就好喇
點會唔明。
不過人地唔知明唔明

回覆 引用 TOP

Good ! You're so smart ah !!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kira2018 於 2019-5-14 10:57 PM 發表

Marvel Comics is not the same as Marvel Cinematic Universe

For example, in the comics, Ultron is made by Hank Pym (Ant-Man) and not Tony Stark as depicted in MCU.

As far as MCU is concerned, in view of the characters that have been rolled out so far, Captain Marvel is indeed one of the most powerful, if not the most powerful.

(You may say Scarlet Witch is more powerful in the comics, but MCU's adaptation of Scarlet Witch is different, where she isn't nearly as powerful as she was in the comics)
(You may say also Dark Phoenix is probably stronger, but the movie isn't out yet, and the X-men series hasn't exactly joined the MCU yet)

And even in the comics, different iterations of the same character can have very different power levels.  Say Hulk and the World Breaker Hulk.

What you're saying is like someone arguing which character is the most powerful in the comics, and then I say the're wrong because I'm going to write a completely new character which is insanely powerful and would be number one, which makes all your arguements meaningless.

So perhaps just stick to the movies, and when new characters are rolled out, we can revisit this arguement.

其實講邊隻勁定唔勁真係無乜意思, 電影入面自己都無戰力系統, 同一隻角, 套套都唔同既

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

好好笑好好笑,on9

回覆 引用 TOP

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。