註冊 登入

經代購買中古手袋,之後發現原包裝盒是假貨...

經代購買中古手袋,之後發現原包裝盒是假貨... E-mail 此主題給朋友

在大半年前,經一間代購搵到個心儀既Herbag 31 , 睇過相無問題就扑鎚左
落左一半訂金,貨到再比埋尾數,因為佢係從日本寄到澳門,再從佢手寄到香港比我
比完尾數時佢再發圖比我話米白色袋身圓扣係好花,心諗你收晒錢先講

(實物係成個圈都係花!)

都算喇 我都係用深色果個多
(舊款herbag有兩色袋身,一深一淺,可更換)已經覺得佢有d唔老實

但最近,入手了H既其他item 先發現包裝盒的顏色,質地加手感都不一樣,再檢查字體才發現橙色包裝盒是假的,如下圖:

我無乜買名牌經驗,所以當初無發現到...

跟住好無奈甘問佢,佢話當時只檢查了手袋,沒有留意包裝...等等
但如果當時沒有full set 我都唔會用依個價錢去買,而我亦都唔相信代購每日都接觸咁多,但無發現係假盒
宜家我有時懷疑埋個袋既真偽...應該點做好?
所以大家上網買野小心D

諗緊開唔開名好
*佢有wechat IG 都多人follow

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
開佢名

回覆 引用 TOP

想知邊間

回覆 引用 TOP

會不會個盒也是舊款的?

對比一下
https://eatlovesavor.com/ensure-authenticity-hermes-bag/

係咪galaxxLuxxx? 

引用:
原帖由 gold_egg 於 2019-5-16 09:01 AM 發表

會不會個盒也是舊款的?

對比一下https://eatlovesavor.com/ensure-authenticity-hermes-bag/
我都有諗過,但應該唔係
因為咁岩我最近係日本中古店買野,店員額外比左個2002年既herbag31原盒比我,盒裡有單證實年份,摸上去質感都同lindy盒一樣,同我屋企個假盒都好大分別

間野係:
lovxvintaxx_macxx
戀物X

引用:
原帖由 babenatalie 於 2019-5-16 11:46 AM 發表

係咪galaxxLuxxx? 
No ar

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Francyl 於 2019-5-16 01:24 PM 發表

我都有諗過,但應該唔係
因為咁岩我最近係日本中古店買野,店員額外比左個2002年既herbag31原盒比我,盒裡有單證實年份,摸上去質感都同lindy盒一樣,同我屋企個假盒都好大分別 ...
HERBAG 可能是2002年, 但如何證明個盒係呢?  可能人地放袋時, 個盒已經唔係原來個盒..... 又或者係家店自己換左.
如果放張LV單入個盒, 唔通你就話 LV 賣HERMES 咩....

我家也有好多盒同袋, 我都唔敢包盒內個袋同盒內的單一定對得上.

引用:
原帖由 lostcat 於 2019-5-16 01:36 PM 發表

HERBAG 可能是2002年, 但如何證明個盒係呢?  可能人地放袋時, 個盒已經唔係原來個盒..... 又或者係家店自己換左.
如果放張LV單入個盒, 唔通你就話 LV 賣HERMES 咩....

我家也有好多盒同袋, 我都唔敢包盒內個袋同盒內的單一定對得上. ...
年份同袋都唔係主要既,只係想講兩個盒係有好大分別,其實唔洗講外表,摸上去就知

回覆 引用 TOP

即係戀物乜

引用:
原帖由 Francyl 於 2019-5-16 01:28 PM 發表

間野係:
lovxvintaxx_macxx
戀物X
個名,包含地區名.....?

引用:
原帖由 gold_egg 於 2019-5-17 09:33 AM 發表

個名,包含地區名.....?
Yes a

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 青BB個B 於 2019-5-16 11:20 PM 發表

即係戀物乜
IG 揾到呀。

回覆 引用 TOP

開全名啦

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。