註冊 登入

[Q&A] 我冇信用卡係咪 冇得喺網上預訂 上網卡, 只能夠喺深水埗或者中國移動嗰d買?

我冇信用卡係咪 冇得喺網上預訂 上網卡, 只能夠喺深水埗或者中國移動嗰d買? E-mail 此主題給朋友

1. 中國移動嗰啲日本上網卡好似比較貴
深水埗嗰啲好似比較平但係我驚安全起見唔知會唔會係假卡

2. 有冇啲網上預訂嘅上網卡係唔使信用卡( 其實我都係貪佢哋平啲啫,承上)

3. 一個人去旅行,上網卡應該好過wi-fi蛋吧

熱賣及精選
引用:
原帖由 Polyviews 於 2019-5-15 13:55 發表

2. 有冇啲網上預訂嘅上網卡係唔使信用卡( 其實我都係貪佢哋平啲啫,承上)

3. 一個人去旅行,上網卡應該好過wi-fi蛋吧 ...
你去幾多日? 5日或以下去759買張自由鳥, $75.

引用:
原帖由 cl1403 於 2019-5-15 02:02 PM 發表

嘩,多謝你呀,我去7日咋
咁平? 我對速度真係冇乜要求

引用:
原帖由 Polyviews 於 2019-5-15 02:10 PM 發表

嘩,多謝你呀,我去7日咋
咁平? 我對速度真係冇乜要求
另外兩日可以增值,日本$15一日
我去日本都係用自由鳥,張卡可以留番下次用
下載自由鳥app就可以增值了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cl1403 於 2019-5-15 02:02 PM 發表

不過我七日以上, 有冇更好嘅推介
KLOOK 嗰啲要用信用卡, 我已經諗唔到更好嘅辦法

引用:
原帖由 Polyviews 於 2019-5-15 02:16 PM 發表

有冇朋友或屋企人可以用信用卡幫你增值呀?

引用:
原帖由 yanyan123! 於 2019-5-15 02:18 PM 發表

有冇朋友或屋企人可以用信用卡幫你增值呀?
係喎, 剛才你話一日15蚊, 我問問朋友可唔可以用信用卡幫我增值

如果呢招都行唔通仲有咩卡可以買, 應該都係臨急抱佛腳去中國移動 買張貴卡掛

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2197574/

或者尼張,你去鴨記買會平d...即插即用
有7日揀有10日揀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Polyviews 於 2019-5-15 14:16 發表

咁去鴨記買張3的7日/10日的日本卡, 包冇死錯人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Polyviews 於 2019-5-15 02:21 PM 發表

係喎, 剛才你話一日15蚊, 我問問朋友可唔可以用信用卡幫我增值

如果呢招都行唔通仲有咩卡可以買, 應該都係臨急抱佛腳去中國移動 買張貴卡掛 ...
你買一張新卡$75包5日,再增值兩日
$105有七日用
你自己再比較下想用邊張啦
希望幫到你😬

回覆 引用 TOP

鴨記暫時無試過出事
唔係落機先買張SONET又得

引用:
原帖由 B-HJI 於 2019-5-15 14:39 發表

鴨記暫時無試過出事
唔係落機先買張SONET又得
唔講都唔記得有呢張SO-NET卡, 同B-MOBILE一樣, 佢地在我心中已經成為歷史文物.

引用:
原帖由 Polyviews 於 2019-5-15 01:55 PM 發表

唔係想買廣告, 裝個octopus oepay 就可以開張虛擬mastercard, 每次用先入錢, 包保安全。

我而家所有網上購物 ,都已經用佢😎😎😎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Polyviews 於 2019-5-15 01:55 PM 發表

深水埗一樣可以買 3或中國聯通,只一百蚊樓下7日,冇叫你買冇牌子又未聽過的

回覆 引用 TOP

係淘宝docomo 卡,7日16G都係40人仔

回覆 引用 TOP

32 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。